Szerintetek miért vonzódnak manapság többen az ezotériához, mint a hagyományos vallásokhoz?
"mivel a vallás korlátozza az ember tudását, szabadságát,ezért érthető,hogy sokan elfordulnak tőle,mert érzik,hogy egy ponton túl már inkább hátrányt jelent"
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. És mivel ez nem vonzó, hát az ezotériához fordulnak. Lelki lények vagyunk, szükségünk van valami "többre", mint a napi evés-ivás-alvás-munka. Sokan ezt az ezotériában kapják meg, mivel az nem korlátozások, hanem lehetőségek tömegét adja.
Én egyikben sem hiszek, a lelkem más módon építem.
Sok oka lehet:
1. Keresnek vmi támaszt, de a nagy vallások tanításaival nem értenek egyet.
2. Ez trendibb, érdekesebb, titokzatosabb a jósokkal meg bolygóállásokkal stb. (meg hype-olva is van a médiában)
3. Azt mondják nekik, amit hallani akarnak (nem mindegyik, de néhány biztosan)
4. Nem teljesen ép az elméjük, és bedőlnek a csalóknak (mondom, nem mindegyikre értem, hanem most konkrétan az ilyen ezotévés baromságokra)
igen, valószínűleg könnyebb utat kínál, csak mire is ????
könnyebb, boldogabb életre???
nézzétek meg a Doboz c. vilmet. Nem túl jó film, de utána felmerült bennem egy gondolat:
:::::SPOILER :::::::
addig, amig egy ismeretlen halála az ellentételezése az ő jóljárásának, addig nincsenek krupulusai, ha meg már ismerős sérül, akkor már aggályos a jóljárás???!!! :::::SPOILER :::::::
Mit gondolnak az ezoteristák, mindig csak a jó jár? aki meg a körök kívül van, annak jusson a rossz? - merthogy szerintem a világ véges
E világ gondjai miatt azt hiszik közelebb kerülnek a megoldáshoz , így az "ezotéria" könnyen becsapja az embert. Eféle hiszékenységnek pedig meg van az ára....
(K.Gy )
Az a baja a felnőtt embernek hogy elfelejt kérdezni és főleg gondolkodni, utána keresgélni-- így amit elé tesznek azt be is kajálja csak jól hangzó legyen vagy valamiféle kapaszkodó a saját bizonytalanságaira.
a vallások elméleteiben is van igazság csak egy baj van, hogy antik porral fedett amikor az emberi tudás még alacsony szinten állt aki pedig mást tapasztalt élt át mint amit a vallások már lefektettek, akkor máglya halállal büntették mert ellentmondott a tanításaiknak-- épp így gátolták a tudósokat is halálra kínozták őket vagy börtönben sínylődtek-- mert kimondta valamelyik hogy a föld nem lapos hanem gömbölyű-- vagy a holtak boncolása tilos volt igy az orvos tudomány is megrekedt, vagy börtön lebegett a feje felett ha még is vett egy-egy hullát és felboncolta titokban.
Korunkban is az volt a baj a 20 szd ban hogy ha elmondtam volna a képességemet akkor a ruszkik lecsaptak volna rám és elhurcoltak volna hisz a hidegháború idején nagyon is érdekelte őket ez a téma.
Ma az EZO és a természetgyógyászatban ott van a hiba, hogy minden alaposabb tudás nélkül tartanak tanfolyamokat, mert valami bizsergést érzett néhányuk-- gyorsan megkeresték a hindu marhaságokat, mint a csakrák és hasonlók és azok után jött a halandzsa tanítás.
Ráadásul úgy adnak ki működési igazolásokat hogy az illetőnek az alapfokú egészségügyi ismerete sincs de annak se aki oktat-- aztán felkapnak valami amerikás szöveget valami félnótás könyv írója után, és mivel az külföldi na és jenki, a lényeg nem magyar írta mindjárt készpénznek veszik és ismét tanítják holott a 10/ e se igaz ilyen a reiki a szellemi dimenziók, a Sylva féle agykontroll, vagy a különböző eszement már Amerikába kivándorolt -hindunak, "istennel eggyé válok" süket dumája a meditációs gyakorlatai amelye3k inkább ártalmasak mint bármire is igaz lennének, vagy jók.
S persze a sok hazugság mellé bejött a babonaság-- aminél az a legnagyobb baj, hogy a tv2-rtl is sugározza-- pénzenergia, csillagjóslás, betegség megállapítás-távgyógyítás.
Bármit a televízió közvetít hiába hazugság, sajnos az embere3k nagy többsége igazként veszi--ilyen a rontás levétel is-- mennyi buta ember csapoltak meg szélhámosok, amikor levették a rontást a pénzről olyan jól sikerült hogy a pénz is eltűnt a rontással és a szélhámossal együtt.
De hasonló a holt lelkek itt kóborlása-- még a tv ben is ücsörögtek egyszer hárman és a tisztelt tátósunk pedig látta is és azt is tudta hogy ki miben halt meg!! ilyet közvetíteni? Ha én lennék a törvény istenbocsá a miniszterelnök-- akkor már mind a hűvösön csücsülnének egytől egyig!! Mert azóta már nagyon sok ember fél a szellemektől mert ártanak és itt vannak közöttünk....és már látnak és hallucinálnak ezt azt... holott ez NEM igaz!
Annyira nem gondolkodnak az emberek ezért esnek bele minden butaságba és szélhámosoknak hálójába. Semmivel sem jobb az EZO, mint a bigott vallásosság! Kívülről idézni a bibliát?- mi a frászkarikának?
tessék józan emberként becsületesen élni-- ez a dolga az embernek a halál utáni léttel elég ha tisztába jövünk de tovább azzal foglalkozni szinte naponta, felesleges. Ráérünk akkor, ha majd elmentünk. Úgy is azt érjük el, amit megérdemelünk a leélt életünk után
Nos nézd, az emberek közt egy bizonyos rétegnek nyitotab az elmélye, ezért kiváncsib. Ezeket hívják "kiválasztotaknak" vagy "be avatotaknak". A vallások vizsgálatával rengeteg kérdés elő kerül, és nem ad választ vagy büntet érte. Ezért leg többen el fordulnak és keresni kezdik, útjúk során sok más információt is meg tapasztalnak amitöl tudás éhségük csak növekszik. Az hogy már meg szerzet tudást közben használja is útja során, ezeket nevezik "mágusoknak" esetleg "varázs erővel bíroknak" vagy "ördöngösnek". Én egyszerüen tanulóknak hívom.
Ezt az átlag emberek nem tudták értelmezni mert nem voltak rá kiváncsiak, egyszerübb be skatújázni és el ítélni mint megismerni.
Lásd kora középkor. Még a füves asszonyokat is meg ölték pedig mai szóval inkáb patikusnak lehetne mondani.
Az hogy miért lett divat?
Szerintem több lett a kiváncsi ember, és éhes elmélyük nem bír betelni.
Ezt a korok nagy írányitói mind jól tudják. Ezért találnak ki egyre több felesleges terméket, és divat irányzatot hogy be töltsék elménk gyomrát. Az átlag jól is lakik, de aki valóban keres, az ha meg is találja éhsége tárgyát tóvább fojtatja mert minden út egy újabb elágazáshoz ér. Valóban sok a zsák útca, de pont ezért van az önigazolás és a gyakorlat. Ha nem müködik tovább kutatjuk miért nem?
És a matearistáknak. Figyeljétek a Kvantum fizikát. Húr elmélet, bráhm elmélet, szuper fojékony kvantumvákum, ezek mind mind igazolnak egy ősí túdás maradékait.
A mágiát.
Elődeink sokal de sokal fejletebek voltak mint hinénk! Nem fel fedezük hanem újra meg találjuk a dolgokat! Már nem egy túdos jelentette ki hogy újra kéne értelmezni az emberiség tudás anyagát.
De amig más érdek csoportoknak az a jó hogy az ember nem más mint egy tünékeny láng, mindig lesznek akadékoskodók. És gáncsolók.
Az emberek nem hiszem hogy bútábak lettek az ezo miatt, inkább kiváncsib lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!