Ha a zsidók a kiválasztottak mind a mai napig, akkor miért keresztény vagy, miért nem inkább zsidó?
31 és a többiek--- A kiválasztott= szent emberek, mert ők a proféták?
ezen az alapon minden népnek voltak isteni kiválasztottai csak ők nem profétáknak nevezték hanem varázslóknak!!
Az életben nincs kiválasztott a teremtés az nem kiszámolós játék.
Akkor ezzel az erővel Én magam lennék a modern világ egyetlen kiválasztottja? Soha eszembe se jutott ekkora önteltség, pedig lehetett volna!
Gyermekkorom óta kiléptem a lelkemmel a testemből, de mivel először a szüleim tiltották meg aztán a világ politikai helyzete mert hidegháború volt, mert itt voltak a ruszkik -- Én hallgattam mindenről.
Pedig az isteni teremtőt mint hatalmas energiát a saját helyén is meglátogattam"
mind két Teremtő erő Jelenésével találkoztam. Az isteni még szólott is hozzám! De eszembe se jutott soha akkora önteltség, hogy kiválasztottnak képzeljem magam vagy Többnek képzeljem magam bárkinél!
Az ember életével cselekedetei által előre meghatározza azt hogy kiválasztottá lesz DE csak a lelke a halál után, vagy elpusztul az utolsó úton!
Nincs se menny se pokol, se utolsó ítélet Se istenharagja se isten szeretete -- ahogy a vallások képzelik.
Te sem vagy jobb nótbuk9 mint a zsidók-- egy elmebeteg, skizofrén hallucinációját János jelenések címűt- hiszed el hogy igaz lesz-- s miért? mert Te keresztény vagy.
Egyébként az egyiptomi történelemben, írásokban szerepel Mózes -- azóta is a kutatók azt vizsgálják hogy hol jöhettek át a zsidók Afrikából az arab félszigetre-- mint a régi leírásokban szerepel, hogy megnyílt a tenger vize.
Na persze nem kell félre érteni-- volt egy sunami valahol és a víz nagy tömegben elhúzott" arrébb! ezt látta Mózes egy látomásában-- és még szerencséje volt hogy valóban akkor történt meg-- ebben segített neki valószínűleg az egyik MOST figyelj!! Teremtő energia Jelenése!!
Épp úgy mint amikor felment a hegyre és szintén megjelent neki a jelenés,-- azt mondta neki; NE nézz Rám! Ha pedig megjelent ott és ezt mondta, akkor bizony nem az isteni Fehér Jelenés volt, hanem az isteni Fekete Jelenés.
De abból is megítélhető, hogy a Fekete Jelenés segíthetett,mivel az isteni Fehér Jelenés nem szokott segíteni, nem avatkozik bele az életbe, Sőt tilos beleavatkozni.
Azt tartja aki tökéletessé válik az élet folyamán az majd eljut Hozzá-- aki nem, az ismét primitív anyagnak részévé válik-- mert megsemmisül a Hozzá vezető úton.
S tök mindegy zsidó vagy keresztény ateista vagy épp muzulmán, hindu vagy épp kínai -- Lélek ami tiszta tökéletes vagy selejtessé vált az élet folyamán.
Minden ember önmaga életével határozza meg hogy kiválasztottá lesz-e vagy primitiv anyag ismét.
Sok irreális van az ótestamentumban, de vannak olyan részletek is benne amelyek bizony megtörténhettek.
"mami válasza:
Én bár keresztény lettem-- de nem
vagyok vallásos"
mami
Makó Jeruzsálem egymás mellett van ahhoz képest, amennyire te keresztény vagy. De ezt már megbeszéltük nagyjából anno, el is tűntél néhány hónapra. Sajnos borzalmasabban, pogányabban jöttél vissza, mint ahogy elmentél. Kérjek, ne hívd már magad Krisztus követőnek, inkább sámánnak. Az azért közelebb van ahhoz az ocsmánysághoz, amit írkálsz. Köszönöm!
Az Ószövetségben választott nép, viszont Jézus nem hangsúlyozza a zsidó nép választott voltát, hanem azt mondja, hogy a legfontosabb parancsolat
"Szeresd a te Uradat,Istenedet teljes szívedből,teljes lelkedből és teljes elmédből(és minden erődből)."
Ez az első és nagy parancsolat.A második pedig hasonlatos ehhez:
"Szeresd felebarátodat,mint magadat."
Tehát ezek előtte vannak a választott néphez tartozásnak, vagy minden másnak, azaz "E két parancsolattól függ a törvény és a próféták."
Azt hiszem, így már érthető , miért vagy inkább keresztény mint zsidó ( már ha valamelyik is vagy ) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!