Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Biblia egy "mesekönyv"...

Ha a Biblia egy "mesekönyv" milyen célból írták meg?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vallásos, előre leszegezem. Csak érdekel, szerintetek miért írták meg, milyen célból. Nem egy olyan történeti mű, mint mondjuk az Odüsszeia, de akkor miért vetették papírra?
2012. aug. 22. 00:35
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Kettőnk közül nem én vagyok nevetséges, és te még szánalmassággal is tetézed saját butaságod. Ez az igazán szomorú. Mindenki szemében látod a szálkát, de a sajátodban a gerendát sem. Belekötsz abba, amit nem is értesz, és nem is akarod megérteni.

Nem bújok én ki semmiből, ha nem tudsz értelmezni, az nem az én gondom, az igénytelen emberek sajátja. Egyébiránt szebben és választékosabban is fogalmazok mint te, tanulatlan válaszadó, így jobb lenne, ha meg sem szólalnál. Oh, hogy épp azt mondod, nem fog érdekelni? Majd meglátjuk. A hozzád hasonló buzgómócsingok nem tudják megállni, hogy ne vágjanak vissza. Nem tanítottak neked semmit odahaza. Ez az igazán gáz, és az, hogy az alap emberi értékeid is negatívba hajlanak.

A nyelvtan szabályait nem cáfolom, de úgy látom szellemileg túlságosan szegény vagy ahhoz, hogy értelmezd a mondatokat. Olvass vissza, próbáld meg. Van egy olyan érzésem még az érettségid sincs meg. A nyári szünetet hasznos dolgokkal is tölthetnéd, például azzal, hogy tanulsz. Az hozzád hasonló lököttekből így is sok van, de te különösen növeled az átlag rossz megítélését. De hé, kell lennie olyan alacsony intelligenciával rendelkező emberpéldányoknak, is mint te, vigasztaljon ez. :)

2012. aug. 24. 20:10
 32/32 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, én is arra gondoltam, hogy valami ilyen lehet a dologban. :D
2012. aug. 25. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!