Ha a Biblia egy "mesekönyv" milyen célból írták meg?
Látom a vallás sem húzóerő, hogy jóvá tegyen embereket. :)
Nyelvtani zseni vagyok képzeld. Neked vannak értelmezési gondjaid, és úgy tűnik olvasási is. :)
Az elvakult ember hajlamos arra, hogy kukacoskodjon, ezért elnézem neked, hogy az élő fába is belekötsz. A példáid még mindig rosszak, de ne zavarjon. Nem látod a fától az erdőt. A vallás hajlamosít rá.
Az a szép az egészben, hogy nagyobb esély van rá, hogy nem én tévedek.
Szerintem ugyanitt tartana a világ ahol most a vallások nélkül is.
Pl. a vadnyugaton úgy lőtték fejbe egymást ahogy akarták, mert kezdetben nem volt törvénykezés. A bírói és rendőri hatalom még a tartóerő. Ha kipróbálnánk, hogy nem lennének ezek a szervek itt vége lenne a földnek. Tehát az emberek nem a vallástól félnek, hogy kikapsz majd a láthatatlan bácsitól, hanem, hogy a rendőr szétrúgja a segged. (Arról már ne is beszüljünk, hogy már kommandóst hív a rendőr is, mert nem boldogul...)
Tehát Jézus is azt mondta, hogy a bűnök megbocsátatnak (márakinek) Gonosz szándékú, igaztalan ember mindig lesz. Nem félni kell, hanem elsajátítani itt a Földön a szelídséget és jámborságot, DE NEM FÉLELEMBŐL, hogy megbüntetnek. Csak azért, mert ez az igaz út!
A kérdésre kérdéssel felelek: Miért a szelídek írtak Bibliát és ez miért maradt fenn? A másik tábor, aki most nagy számban elszaporodott a Földön, a zsarnokok, hogyan nyomjuk le felebarátunkat, csapjuk be, pörgessük az eseményeket, legyünk nyugtalanok és gyorsak, stb. Ők miért nem írtak "Bibliát"?
A fröcsögő 67%-oshoz:
Értelem és intelligencia. Szuper dolgok, jó kombináció. Csak rólad nem mondható el. Sajnálatraméltó egy emberke vagy, de mint mondtam, birka türelemmel kell lenni a szellemileg visszamaradottakkal.
De ha annyira harcolni akarsz, hát legyen. :)
Először is tanuld meg, hogy illik vesszőket is rakni a tagmondatok közé. Biztos nehezen szoksz hozzá, hiszen vagy annyira igénytelen, hogy ne számítson, de azért segítek. A második hozzászólásodban is négy helyen elhagytad, ami arra utal, hogy egyáltalán nem tudod hova kell raknod, ám az is lehet, hogy nem is érdekel. Innentől kezdve nem is tudom mit várjak egy olyan toporzékoló kis méregzsáktól, mint te.
Egyébiránt nem az "elmémmel" nem értek egyet, gondolom elméletet akartál írni, de úgy tűnik belezavarodtál a szavakba. Öreg hiba. Értelmező kéziszótárról hallottál-e? :)
A harmadik hozzászólásod kapcsán pedig a "látatlan" és a "láthatatlan" szavak jelentésbeli különbséggel bírnak, gondolom te is tudod. Vagy nem? Csupa jót feltételezek, még úgy is, hogy nem érdemled meg. Egyébként vagy 8 vesszőhibád volt itt, ezzel megdöntötted az előző rekordod. :)
A gépelési hibához inkább hozzá sem szólok.
Az utolsó megjegyzéseden már csak nevettem. Te akarsz engem kioktatni? Biztos vagyok benne, hogy amilyen nagy a szád, olyannyira kicsi a végzettséged, vagy az érdemeid nagysága. Ezzel ellentétben az enyém magasabb, és van mire büszke lennem.
Ha pedig nyelvtanról beszélünk, elmélkedj el a saját hibáidon előbb. Ezek után csínján a „tanító” jellegű dorgálásokkal is, bár feltételezem inkább trollkodsz, ami ki is tűnik a stílusodból. Ha rosszul megy a házas élet, ne itt vezesd le a feszültséget, kérj szakembertől segítséget, vagy beszéld meg a társaddal.
Visszakanyarodva a harmadik hozzászólásodra, ha raksz egy mosolygós jelet, előtte ne feledd a mondatvégi írásjelet. :)
Végül csak nem tudod igazolni, hogy a Biblia isteni ihletésű, így inkább marad mesekönyv, mint hiteles dokumentum. Hiába dobálózol mese-dinókkal, labdákkal és almákkal – apropó kövekkel nem akarsz? Vagy csak azért nem dobod, mert te is „bűnös” vagy? :D – a feltételes mód nem azt jelenti, hogy bizonytalan vagyok. Nagyon is biztos vagyok abban, hogy nincs ebben semmi természetfeletti. De a kérdés így is értelmes, sőt emberközelibb, mintha azt írtam volna, hogy „A Biblia című mesekönyvet miért írták meg?”.
Már előre látom, hogy megint kacsákkal fogsz jönni ahelyett, hogy érdemleges választ várnék – amire az utóbbiakat tekintve képtelen vagy, és ugyanazt szajkózod. Vallásos embernek tartod magad? És jónak? Erősen kételkedem… mi az hogy kételkedem… biztos vagyok benne, hogy csak egy rosszindulatú ember.
Emlékszel mit írtál? Idézlek.
„A Biblia elveti a rossz tetteket és higyj Istenben, ezért cél csak az lehet, hogy jól viselkedj és tudj uralkodni magadon.”
Jól gondolom (kijelentés a gyengébbek kedvéért) hogy az alsó fertály emlegetése, és mások sértegetése nem jó viselkedés, és nem tartozik az „uralkodni magadon” kategóriába sem. Bort iszol és vizet prédikálsz? :)
Még az a szerencse, hogy volt itt olyan, aki hasznos választ adott. (Aki nem te vagy, de talán rá is jöttél. Vagy nem? Ujjujjujj.)
"Miért a szelídek írtak Bibliát és ez miért maradt fenn? "
Miért maradt fenn az Iliász és az Odüsszeia, vagy a Gilgames eposz? És miért nem maradtak fenn más történetírók művei? (Amúgy nem tudhatod ki volt szelíd, ki nem, és azt sem, hogy más "szelídek" evangéliuma miért nem került bele a Bibliába, miért minősítették apokrif íratnak.)
Nem volt kedvem végig olvasni az eddigi válaszokat, csak annyit a témához, a kérdés szerintem így lenne jobb: Ha a Biblia egy "mesekönyv", hogyan képes évezredek óta emberi életeket megváltoztatni?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
"Ha a Biblia egy "mesekönyv", hogyan képes évezredek óta emberi életeket megváltoztatni?"
A vallások mivel új nézőpontot, életfelfogást, életvitelt adnak, így minden vallásos hit befolyásolja a tömegeket pozitív vagy negatív irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!