Isten, hogy lehet tökéletes, ha az ő képére lettünk teremtve?
Az emberek ilyenné lettek.A kiűzetés után saját magunkra lettünk utalva,meghasonlottunk önmagunkkal és eltávolodtunk Istentől.
Hívő-nem hívő vitába azonban nem mennék bele:))
Az az alapprobléma, hogy te az embert, a testével, fizikai valójával, érzelmeivel, gondolataival (vagyis változó személyiségével) azonosítod.
De ez már csak azért is hibás, mert Isten nem fizikailag megjelenő személy, hanem Lélek.
Az ember pedig így "osztható" fel:
-fizikai test
-személyiség (érzlemek, gondolatok, akarat), nevezzük ezt "én"-nek, vagy egonak.
-Lélek, isteni szikra
Az embert azáltal teremtette Isten a saját képére, hogy az emberben is van egy isteni szikra, amely által így Isten piciny része. Ez az, ami miatt hasonlítunk rá, csak ezt elfedi az abból eredő tudatlanságunk fátyla, hogy önmagunkat a testnek, változó személyiségnek gondoljuk.
Elsősorban Isten részei vagyunk, és csak másodlagos a személyiség, fizikai megjelenés.
A személyiség az, amely nem tökéletes...
első
Kicsit sántít amit írsz.Persze nem kell vitáznunk,csak elmondom a véleményem:A Biblia az ember teremtésénél jelenti ki,hogy Isten képére lettünk teremtve.Tehát Istenben már eleve megvolt mindaz,ami az emberben.
Nem a Biblia, vagy az egyes vallások iratai tartalmaznak ellentmondásokat. Az alapproblémát már említettem. Amíg azon a nézeten nem változtat az egyén, addig csak ellentmondásokra hivatkozik. Az ego és a büszkesége az, amely a tudatlanságban tartja.
Ezt úgy mondom, hogy nem vagyok egyetlen közösségnek sem tagja...és nem értek magam sem sokszor egyet az egyéb intézményesített közösségeknek emberek által létrehozott dogmáival.
"Az az alapprobléma, hogy te az embert, a testével, fizikai valójával, érzelmeivel, gondolataival (vagyis változó személyiségével) azonosítod.
De ez már csak azért is hibás, mert Isten nem fizikailag megjelenő személy, hanem Lélek.
Az ember pedig így "osztható" fel:
-fizikai test
-személyiség (érzlemek, gondolatok, akarat), nevezzük ezt "én"-nek, vagy egonak.
-Lélek, isteni szikra"
Isten nem lehet csak lélek,mert akkor Jézus sem fizikailag megjelenő személy volt?
"Az embert azáltal teremtette Isten a saját képére, hogy az emberben is van egy isteni szikra, amely által így Isten piciny része. Ez az, ami miatt hasonlítunk rá, csak ezt elfedi az abból eredő tudatlanságunk fátyla, hogy önmagunkat a testnek, változó személyiségnek gondoljuk.
Elsősorban Isten részei vagyunk, és csak másodlagos a személyiség, fizikai megjelenés.
A személyiség az, amely nem tökéletes..."
De mi az a piciny szikra,amiben hasonlítunk rá?
Honnan veszed nem az a tökéletes, amit most sokan nem tökéletesnek állítanak be? Csak mert pár ember mást állít? Ennyi erővel nekem is elhiheted, hogy mindenki úgy tökéletes, hogy van.
Senki fülébe se súgja Isten a válaszokat, hogy bárkinek is igaza legyen.
A Bibliát szintén emberek írták, semmi isteni nincs benne, mivel senkihez sem szól. Ha valóban egy istentől származna, egyértelmű lenne, nem annyi féle értelmezése létezne, ahány ember van.
A természetben nincs tökéletlenség, csak az marad fenn, ami valóban életképes, azaz úgy tökéletes, ahogy van.
Ezt akkor lehetne megmondani, ha valaki találkozott volna Istennel.
Szerintem ez még senkivel nem történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!