Jehova tanúi honnét szedték a Biblia magyarázatukat?
Szerintem nem ilyen a "farizeusi gondolkodás".
A Biblia központi alakja Jézus Krisztus. A Róma 10:9 szerint Jézust Úrnak kell vallani a szánkkal ez az egyik feltétele a megmentésnek. S ez egyben a hitben való cselekedet is. Nem a szentlélek fog megmenteni hanem Jézus.
Kérdezőnek!
"Nem a Szentlélek fog megmenteni, hanem Jézus." Ez így elég sarkított, és nem is állja meg a helyét. Jézus áldozata által üdvözülhet minden ember, nincs más út. A megmentés nem jövő idő, hanem már megtörtént. Nekünk ezt az áldozatot kell elfogadnunk. Ezt az elfogadást munkálja bennünk a Szentlélek. Így nem mondható, hogy a Szentléleknek nincs szerepe a megmentésünkben.
Jézus egy pillanat alatt meg tudta gyógyítani a leprásokat, vakokat és a bénákat. A halottak a szavára felkeltek és jártak. De az Istennek akár több évtizeden át is munkálkodnia kell a szívünkben, hogy a bűn betegségéből kigyógyítson bennünket. Ezt a gyógyítást a Szentlélek végzi. Nem lebecsülendő ez a munka és nem tekinthető kevésnek!
Kedves 80-as.Ez már a második célzásod arra, hogy én farizeus,vagy farizeusokhoz hasonló vagyok.Kérlek olvasd el a következő Biblia idézeteket, és vond le belőle a tanulságot.
Máté 21:23-27.-ig.
23.Miután peidg bement a templomba, a papi elöljárók, és a nép vénei odamentek hozzá,miközben tanított, és ezt kérdezték:,,Milyen hatalommal teszed ezeket? És ki adta neked ezt a hatalmat?,,
24.Jézus ezt felelte nekik: ,,Én is kérdezek tőletek valamit.Ha feleltek rá nekem, én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem ezeket.
25. A János általi keresztség honnan való volt?Égből vagy emberektől?,,
Azok pedig okoskodni kezdtek maguk között, így szólva:
,,Ha azt mondjuk...-Égből-..., azt fogja mondani nekünk:-Akkor miért nem hittetek neki?,,
26. Ha viszont azt mondjuk:...-Emberektől-..., félnünk kell a sokaságtól, hisz mindnyájan prófétának tartják Jánost.,,
27.Így hát ezt válaszolták Jézusnak:.,,Nem tudjuk,,.
Ő pedig így szólt hozzájuk:..,,Én sem mondom meg nektek, milyen hatalommal teszem ezeket.,,
Nos kedves 80-as.Amint látod én a ,, Példaképem ,, által jártam el, amikor feltettem a kérdést.Erre föl te le farizeusozol.Ezzel akarva, akaratlanul magát, Jézust is minősíted....,- idézem -(,, látod László, ilyen egy tipikus farizeus,,).Kedves ,,anonim,, felebarátom.Ezek után még kereszténynek tartod magad?Végtelenül csodálkozom.
Veszed a bátorságot, mást, másokat le farizeusozni, holott lehet, hogy neked is volna mit megnézned a tükörben.
Mindezek ellenére én továbbra is kíváncsian várom azt a Bibloiai idézetet, ami részletes leírást ad az állítólagos ,,Szentlélek- isteni személy,,pontos személyleírásáról.Ha megkapom, válaszolok a kérdésedre.
Tisztelettel.László
Kedves László!
Szívesen venném, ha válaszolnál röviden #69-ben felvetett gondolataimra!
Köszönöm!
Kedves 85.Azt, hogy érdemes-e válaszolnod a feltett kérdésemre, neked kell eldöntened.Nekem nincs szándékomban, hogy valakivel vitát folytassak.Azonban az általam felismert Bibliai igazságokat, a hamis vádakkal szemben, úgy érzem mindíg meg kell védenem, ahogy azt elsősorban Jézus tette, majd az őt követő apostolok, és a további tanítványok is mind.Ez méltó a Teremtőnkhöz.
Kiállni az igazság mellett, helyénvaló és logikus érvelésekkel.
Maradok tisztelettel: László
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!