Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi honnét szedték a...

Jehova tanúi honnét szedték a Biblia magyarázatukat?

Figyelt kérdés
2012. júl. 30. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
3%

A háromság témába nem kívánok belefolyni mert más kérdésekben ez igen mélyen tisztázva lett, miért nem Jézus az Isten.:)

Jézus követéséről pedig, kíváncsi lennék, hogy te betartod-e ezeket a parancsokat, vagy része vagy-e ezeknek a Jézusi illetve bibliai próféciáknak?::

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”

(Ézsaiás 2:1-4) . . .: 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak. . .

Persze van még...

Sőt nem egy egyháztörténész leírta, hogy a háromság tanítása sosem volt keresztény tanítás, sőt a pokol tanítása sem , azt is Platon Görög filozófus tanításával keverték ami a hinduizmus tanításából ered a végén sok sok száz évvel az apostolok halála után.

Megnézném, hogy melyikünk hígított a biblia tanításain.

De ezt is alálehet támasztani, Jézus sosem tanított ilyesmit, s a teremtőre szégyent hoz ez a felfogás.

Azzal szórakozni, hogy élőlényeket kínozza, már csak azért se, mert Ő szeretet istene, és az élők istene nem a holtaké-

A halottak istene Sátán mert ő hozta be a lázadásával a halált az emberek életébe, ami sosem volt szándéka a teremtőnek.

(Róma 6:23) 23 Mert a bűn zsoldja a halál. . .

(Róma 6:7) . . .Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.

világosan látható, olvasható, mi bűn következménye:

A halál és nem az örökkévaló kínzás.

Ha hatalmas üzlet lenne, akkor nem juthatnál ingyen bibliai kiadványokhoz, keményen fizetned kellene hogy hozzá juss.

Azt ne felejtsd el, hogy az önkéntes adományokból befolyt pénz minőségi papírokra, nyomdafestékekre, villanyszámlákra, gépekre azok karbantartására, királyság termek építésére, azok fenntartására, és még sorolhatnám mire megy el, ami nem kis pénz.

Nekünk sem adják ingyen az áramot, téglát teremépítéshez az anyagokat.

Isten népe pedig növekszik ezért ezekre szükség van, még ha te ezt nem így látod.

A megmaradt pénzből pedig ha kell konvojokat tudnak indítani azoknak akiket katasztrófa ért, vagy valamiben hiányt szenvednek, úgy hogy Tévedsz barátom, non profit a vállalkozás.

2012. aug. 4. 15:18
 32/86 anonim ***** válasza:
4%

Kedves 32-es válaszoló.

Nem csak káosz miatt nem lehet tudni azt napot.

Hanem azért is, mert mindennap bizonyítani kell, hogy valóban keresztények vagyunk, vagy nem, mert ha ismernénk a számot az utolsó percben mindenki gyorsan változtatna, ez pedig egyenlő a képmutatással.

Különben amúgy is káosz lesz az előtte lévő napokban azt elhiheted.

Sok ember fog egymás ellen támadni, az írásoknak megfelelően.

Mert felismerik és verik majd a mellüket bánatukban hogy tévedtek.

(2Timóteusz 3:1) 3 Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek.

(Máté 24:29, 30) 29 Mindjárt ama napok nyomorúsága után a nap elsötétül, a hold nem ad világosságot, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrázkódnak. 30 És akkor megjelenik az Emberfiának jele az égen, és akkor a föld minden törzse siránkozva veri magát, és látni fogják az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel.

"Látni fogják", az az megértik majd.

2012. aug. 4. 15:26
 33/86 Gábor bátyó ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Aki a Társaság szót használja,az a választ is tudja!!!

A többieknek:

Jehova Tanúi a Biblia magyarázatukat C.T.Rassel és J.F.Rutherford a Társaság (Watch Tower Bible & Tract Sciety)első elnökeinek,valamint a rákövetkező elnökök és szűk stábjuk vélekedéseiből vették.

Tévedéseikkel,amelyek mellett a követők -a kiadványok permanens agymosása hatására- évtizedeken át kitartottak sok tanú és családjaik életében okoztak tragédiákat, egész életre szóló traumát.

A legnagyobb baj a Társasággal,hogy amikor a tévedések sorra napvilágra kerültek (mint a hajnal)akkor azokat elhalgatták sőt nem átallották kiközösítésekkel is elhallgattatni azokat a tanúkat, akik a tévtanításokat felismerték,netán szóvá is tették.

Jehova Tanúinak jelentős része tisztességes igazságkereső,de tévedéseikben megrekedt,megrekesztett ember.

Az a bizonyos hal itt is a fejétől bűzlik.

Bizonyára elfelejtették egyik legismertebb könyvüknek a címét:

"AZ IGAZSÁG SZABADOKKÁ TESZ TITEKET!"

Az igazságot belső emberek íták-írják jelenleg is a Szervezetről: "Mindenkinek Jehova Tanúiról" (Net-en)

Igen tanulságos lehet még az alapítók Charles Taze Russel J.F.Rutherford életrajza a Wikin!

2012. aug. 4. 19:30
 34/86 anonim ***** válasza:
0%

33,as válaszadó!

Mivolna ha az első verstől olvasnánk az Ézsaiás könyvét?Kiderűlne ,hogy Izrael nem szól?Hoppá!! lehet hogy Mégis kiragadtok ígéket a magtok kedve szerint?

Na olvasd csak :

Ésaiás próféta könyve 43. rész

1.

És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!

2.

Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.

3.

Mert én vagyok az Úr, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te megtartód, adtam váltságodba Égyiptomot, Kúst és Sebát helyetted.

4.

Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: embereket adok helyetted, és népeket a te életedért:

5.

Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat, és napnyugotról egybegyűjtelek.

6.

Mondom északnak: add meg; és délnek: ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen, és leányimat a földnek végéről,

7.

Mindent, a ki csak az én nevemről neveztetik, a kit dicsőségemre teremtettem, a kit alkottam és készítettem!

8.

Hozd ki a vak népet, a melynek szemei vannak, és a süketeket, a kiknek füleik vannak!

9.

Minden népek gyűljenek egybe, és seregeljenek össze a népségek: ki hirdethet közülök ilyet? Vagy a régieket tudassák velünk, állítsák elő tanuikat, hogy igazuk legyen, hogy ezek hallván, ezt mondják: Igaz.

10.

Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!

11.

Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!

12.

Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok.

13.

Mostantól fogva is én az leszek, és nincs, a ki az én kezemből kimentsen; cselekszem, és ki változtatja azt meg?

14.

Így szól az Úr, a ti megváltótok, Izráel Szentje. Ti értetek küldöttem el Bábelbe, és leszállítom mindnyájokat, mint menekülőket a Káldeusokkal együtt vídámságuk hajóiba.

15.

Én az Úr vagyok, szent Istenetek, Izráelnek teremtője, királyotok.

Hát ez nagy bukta részetekről,és még mennyi van ,hajjaj!!!

Vagy most jön a válasz Isten elvetette ,az Ő népét.és "ti" vagytok helyetük?Ejnye bejnye,ezsem volna jó válasz Hiszen ,Pál apostol azt írja ,:hogy szó sincs róla ,hogy Isten elvetete volna az Ő népét,hiszen ő is Izraelita,mármint Pál,Rómailevél,,Na olvassuk csak:

Károli Gáspár » Pál Apostolnak Rómabeliekhez írt levele » 11. fejezet

1

Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.

2

Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. Avagy nem tudjátok-é, mit mond az írás Illésről? amint könyörög Istenhez Izráel ellen, mondván:

3

Uram, a te prófétáidat megölték, és a te oltáraidat lerombolták; és csak én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.

4

De mit mond néki az isteni felelet? Meghagytam magamnak hétezer embert, akik nem hajtottak térdet a Baálnak.

5

Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint.

6

Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.

7

Micsoda tehát? amit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték, a többiek pedig megkeményíttettek:

8

Amint meg van írva: Az Isten kábultság lelkét adta nékik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig.

9

Dávid is ezt mondja: Legyen az ő asztaluk tőrré, hálóvá, botránkozássá és megtorlássá.

10

Sötétüljenek meg az ő szemeik, hogy ne lássanak, és az ő hátokat mindenkorra görbítsd meg.

11

Annakokáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek.

12

Ha pedig az ő esetök világnak gazdagsága, és az ő veszteségök pogányok gazdagsága, mennyivel inkább az ő teljességök?

13

Mert néktek mondom a pogányoknak, amennyiben hát én pogányok apostola vagyok, a szolgálatomat dicsőítem,

14

Ha ugyan felingerelhetném az én atyámfiait, és megtarthatnék közülök némelyeket.

15

Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?

Na erre mit lépsz?És ha lehet olyat írj amit tanít a Biblia ,és ne háromsággal takarózzál,meg ilyenek...

ha egyáltalán találsz szavakat

ui.:írhatsz bármiről a bibliából,úgysem lesz helyes a magyarázatod,de azért tégy próbát.

2012. aug. 4. 20:21
 35/86 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 36-os.Nagyon frappáns ítélkezést mondtál Jézus Krisztusról azáltal, hogy bíráltad Jehova Tanui azon megnyilvánulását, mi szerint egy adott témával kapcsolatban kiragadnak bizonyos Bibliai verseket, csak hogy bizonygassák a tévtanaikat.Ezek szerint Te a Bibliáról azt állítod, hogy tele van tévtanokkal?Mert ha történetesen idézek valamit a Bibliából, tudtommal az nem az én véleményem, hanem az Istené aki azt megíratta.Ha felmerül pl: hogy valaki felbonthatja-e a törvényes házasságát, valamilyen okból, és én erre kinyitom a Bibliát és idézem a Róma 7:2,3...Máté 19:9.ezzel vajon mit magyarázok félre?....Ja, vagy akkor jön a már jól bevált második futam, hogy már megint kiragadtatok egy igét valahonnan...Akkor figyeld, hogy miért írtam a bevezetőmben Jézus Krisztusról:...Olvasd el figyelmesen a Máté 19:3-6-ig.És most bíráld meg Jézust, milyen jogon merészelte kiragadni ismét azt a három igeverset az Ószövetségből, és miért nem idézte az egésszet onnantól, hogy...,,Kezdetben teremtette az Isten az eget és a földet.........stb,stb,stb,stb? 1Mózes 1-...........Vagy egy másik eset:A Máté 12:28-31.-ig.Itt Jézus megint miért ragadta ki ezt a 4 idézetet?Talán lehet, hogy jobb is lett volna ha idézi az egész 5Mózes 6:1-25.-ig. Valószinű jobban megmaradt volna az emberekben az, hogy nem létezik Ökumenizmus,amit most olyannyira erőltetnek a vallások.Lásd a 14-es verset.És nem gyűjtötték volna össze azt a tömérdek hamis pogány elképzelést,....mint a Háromság.....,halhatatlan lélek,.....tüzes pokol,stb......És most gondolom, jön a harmadik felvonás:...Hé haver, mi ez a tömérdek hibával megfogalmazott érthetettlen zagyvaság!?....Ki érti ezt meg?...Így van ez, amikor valaki nem tudja lenyelni az igazságot.üdv.László
2012. aug. 5. 00:01
 36/86 anonim ***** válasza:
0%
Kedve 23-as.Miért általánosítasz néhány személy hozzáállása alapján a Tanúkkal szemben.El sem tudod képzelni, hogy én például mennyi egyéb vallásos könyvet, folyóiratokat,teológiai tankönyveket olvastam végig az elmúlt 45 év alatt a társulatunk által kiadott kiadványaink mellett.S ennek hangot is adtam, még sem lettem megróva, kiközösítve a gyülekezetből, vagy hasonló.Azt azonban megkaptam, hogy óvatos legyek az ilyenekkel szemben.Levonva a tanulságot az egészből.Amikor az evangéliumi és teológiai kiadványokat olvastam, csak az erősödött meg bennem, hogy jó úton vagyok Jehova Tanui között, mivel az itt kapott tanítások, egyszerűek,ésszerűek, érthetőek,és hasznosak.Ellenben a másik oldalnál azt vettem észre, hogy a magyarázatok bonyolultak,filozófikusak,túlságosan spirituálisak,manipulatívak, és a realitástól elrugaszkodottak.Ezért nem csodálkozom azon, amikor mindezek mellett felkerestem jó néhány vallási teológust,...katolikust,reformátust és evangélikust, akik az esetleges józan kérdéseimre, többnyire azt válaszolgatták:..,,Ezt nem tudjuk felfogni földi,emberi ésszel,.....agyunk korlátozott,....felfoghatatlan szent titok,....Isten megbűntet, ha kutatunk utánuk.De egyenes választ nem kaptam egyikőüktől sem.Pedig Jézus, akit mesterüknek tartanak, mindent egyszerűen és érthetően magyarázott a tanítványainak.Beszédét csak a túlzottan tanult emberek, vallásvezetők, farizeusok és írástudók nem értették. Hát ez van ha valaki nagyon belemerül a teológiába és a filozófálásba.Elfelejt reálisan gondolkodni.Vissza tekintve a múltra:Lehet, hogy az a két személy bölcsebben járt el, amikor vissza utasította azokat a könyveket, mivel nem pazarolta az idejét olyanra, ami valójában, nem visz előre.Én azért még sem bánom.Legalább volt lehetőségem össze hasonlítani, hogy kiknek a tanítása áll közelebb a Bibliához.Ezért továbbra is maradok tisztelettel.Egy Jehova Tanuja.
2012. aug. 5. 00:52
 37/86 anonim ***** válasza:
0%

37.es.ezek után csak két kérdésem van :nem látol magad előtt lepkéket?és nem érzed úgy hogy a föld felett lebeg tíz centit?

LEGYEN A TE HITED SZERINT MINDEN AZ ÉLETEDBEN ,ÉS HALÁLODBAN!

2012. aug. 5. 09:10
 38/86 A kérdező kommentje:

".De hiszen Jézussal kapcsolatban több mint 330 prófécia van az Ó szövetségben. "

Nem vitatom hogy így van de érdekelne hogy honnét veted az információt.

László!

"(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”

Jákobhoz beszélt a Teremtő. Ez nem egy prófécia hanem kijelentés akkori népéről. Ez egy Ószövetségi kijelentés. S valóban nincs más megmentő ,mert Jézus megváltó. De nézzük ezt az ige rész egy kicsit bővebben.

"Ézsaiás 43: 8 Hozd ki a népet, amely vak, pedig van szeme, és süket, pedig van füle! 9 Gyűljön össze minden nép, gyülekezzenek össze a nemzetek! Ki tudja közülük megmondani és tudtunkra adni, hogy mi volt régen? Állítsák elő tanúikat, igazolják őket, hogy aki hallja, azt mondja rá: úgy van! 10 Ti vagytok a tanúim - így szól az ÚR -, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz. 11 Én, én vagyok az ÚR, rajtam kívül nincs szabadító. 12 Én mondtam meg, hogy megszabadítalak, én hirdettem, nem valamelyik idegen isten. Ti vagytok a tanúim - így szól az ÚR -, hogy én Isten vagyok. 13 Ezután is csak én leszek! Nincs, aki kezemből kiragadjon, ha én cselekszem, ki másíthatja meg?

14 Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek. 15 Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok. 16 Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, 17 aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:"

De részemről nem is a háromságról van szó. Abban a formában ahogy magyarázni próbálják a háromságot abban a formában nem hiszek benne.

"De ezt is alálehet támasztani, Jézus sosem tanított ilyesmit, s a teremtőre szégyent hoz ez a felfogás."

Miért évszámot tanított? Vagy azt hogy hogyan számoljanak a tanítványai?

"Ha hatalmas üzlet lenne, akkor nem juthatnál ingyen bibliai kiadványokhoz, keményen fizetned kellene hogy hozzá juss."

Ez valóban igaz. A kiadványok ingyenesek a Biblia is az. Most így hirtelen nem is tudnék olyan felekezetet mondani ahol kaphatsz ingyen Bibliát. Talán a Baptistáknál de nem vagyok benne biztos.

"...királyság termek építésére,..."

Az adományokból építik fel a királyság termet s azokból tartják is karban a gyülekezet tagjai meg felépítik. Igen ez így van. De kinek a tulajdonában van az ingatlan és a rajta lévő épület? A helyi gyülekezet a tulajdonos?

Gábor bátyó!

Inkább úgy fogalmaznék ,hogy kezdem megtudni a dolgot ,még nem teljes a kép.

39. kommentelő!

Tudod e hogy kinek és miért mondta Jézus azt hogy: - Legyen neked a hited szerint.

Ja és még valami. Hogy jönnek ide a lepkék?

2012. aug. 5. 10:10
 39/86 Gábor bátyó ***** válasza:
100%

Kedves KérdezŐ!

Egyszerűen írd be a keresőbe: "Mindenkinek Jehova Tanúiról"!!!

Akik itt írnak,tanúk,volt tanúk,legtöbbjük igen felkészült Krisztusban elkötelezett testvér.Hihetsz nekik.

Ja,és hallgass az Apostolra!

"Mindent megpróbáljatok,ami jó,azt megtartsátok!"

(1.Thessz.5:21.)

2012. aug. 5. 12:16
 40/86 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező.A 41-es kommentre az alábbi érvelésem a következő:Azok a személyek akik elhagyták Jehova Tanui gyülekezetét, legalább 90 százalékuk nem elhagyta, hanem ki lett közösítve a gyülekezetből.Az indok amiért erre sor került megtalálható a Galata 5:19-21-ig terjedő versekben.A kérdésem az:Hogy az ilyen személyek vajon miről fogják informálni az embereket?Felhívják a figyelmet arra....,, huú nézzetek rám, én paráznaság miatt lettem kiközösítve, vagy azt inkább, hogy milyen okos és bölcs vagyok, hogy idejében ott hagytam őket?A maradék 10 százalék pedig valószinű, hogy nem tudta megteremni a Galata 5:22,23.-at.Ezek jóllehet nem tartoznak azok közé, akik igyekeznek minden mocskot rászórni a Tanúkra, ezek inkább csenben maradnak.Ilyen szemszögből is jó ha valaki megvizsgálja a dolgokat.Nem szeretek senkit gyanusítgatni, de valahogy az az érzésem, hogy az állítólagos Gábor bátyó is a 90 százalékos statisztikát erősíti.üdv.László
2012. aug. 5. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!