Jehova tanúi honnét szedték a Biblia magyarázatukat?
Válasz 20-nak:
Jó a példa és értem, hogy mit akartál példázni vele. Ha valami nem az Isten akaratából fakad, hanem csak emberi ötletelés, annak nincs jövője, elhal. Viszont ehhez érdemes hozzátenni egy másik példát is: például Pál elindult Filippibe, és nagyon barátságtalan fogadtatásban részesült, a városból kizavarták. Azonban abbahagyta-e? Nem hagyta abba, hanem ellenkezőleg! Felkereste Tesszalinikát! És ott folytatta munkáját. Aztán onnan is mennie kellett, de mind a filippibeliekre, mind a tesszalonikabeliekre utána is gondja volt. Így születtek meg a Bibliában is megtalálható levelek. Azt akarom mondani, hogy a kezdeti nehézségeket túl kell lépni, amit nem emberi erővel kell megtenni, ehhez Isten segítsége kell.
Megjegyzésed első részére is szeretnék reagálni!
Ezt írod: "Kíváncsi lennék hányan mondhatják el magukról, hogy Krisztust követik? Ugyan is Krisztust követni azt jelenti, hogy hasonló életet kell élni mint ő élt, ezt pedig sokan vissza utasítják még azok között is akik magukat megrögzött kereszténynek nevezik." Maga a "keresztény" szó azt jelenti, hogy Krisztus követő. Ezt először csúfolódásként ragasztották rá a hívőkre, aztán ezt felvállalva, rajtuk is maradt, a mai napig. Aki tehát azt vallja, hogy ő keresztény, az nem azt mondja magáról, hogy erkölcsös, hit hű, vagy lojális egy vallási közösséghez, hanem azt, hogy ő Krisztus követő. Aki megkeresztelkedik (alámerítkezik), az azt mondja, hogy az életem hátralévő részét úgy kívánom élni, ahogy Krisztus élt. A te kérdésed az, hogy hányan mondhatják el magukról, hogy valóban így élnek. Ha valaki ezt mondaná magáról, az nem értené mit beszél. Én, csak azt vallhatom meg, hogy a krisztusi életet kívánom követni. Az Isten alakít és formál, hogy ez ne hazug beszéd legyen, a magam erejéből pedig semmi vagyok. Az Isten a bírám, és Ő fogja megítélni, hogy az az élet, amit éltem, elfogadható-e? Méltó vagyok-e az Ő nevére? Ő is Krisztus követőnek vall-e meg engem az Atya előtt.
Végül pedig: az a "megrögzött keresztény", aki visszautasítja a krisztusi életet, önmagának mond ellen. Olyan, mintha valaki benevezne egy futóversenyre, de megtagadja, hogy felálljon a székről, közben pedig arról beszél, hogy milyen híres futóbajnok. Vicces nem?
Válasz 21-nek:
Nem vádoltam senkit sem. Egyszerűen leírtam, hogy szerintem a Jehova tanúi kiragadnak idézeteket a Bibliából, és azt sajátosan értelmezik. Ha igét igével vetnének össze, akkor tévedéseiktől megszabadulhatnának. Igen, Jézus és az apostolok is idéztek igéket az Ószövetségből. De ezek az igék nem nyertek sajátos, más igékkel összeegyeztethetetlen magyarázatot a szájukból. A Jehova tanúinál éppen ez a helyzet, és csak ennyit írtam le. Ki vagyok én, hogy másokat vádoljak? Én a tapasztalataimról beszélek.
Azt is írod, hogy a régebbi testvérek tévedhettek ( és hozzáteszed: az apostolokhoz hasonlóan). Emberek vagyunk, mindannyian tévedhetünk, ez így igaz. Valóban van rá példa, hogy az apostolok is helytelenül foglaltak állást egy-egy kérdésben. Ezeket a helytelenségeket az apostolok belátták, és képesek voltak a helyes látásmódot magukévá tenni. Te ilyet tapasztaltál a régebbi testvéreidtől? Mert egy-két generáció váltás után az álláspont megváltozhat egy kérdésben, de élesen él az emberek emlékezetében, amikor még azt hangoztatták Jehova tanúi, hogy csak egyedül ők, és kizárólag ők fognak üdvözülni Jézus közeli megjelenésekor, és egyesek már ki is nézték maguknak azokat a szép házakat, amelyekben majd ők fognak lakni. Én nagyon örülök, hogy mostanában ilyesmit nem hallok Jehova tanúitól!
A magam részéről nem kívánok leragadni a helytelen végidő meghatározásoknál. Nem ez a lényeges kérdés, mert az élet bebizonyította, hogy ezek nem voltak helytálló próféciák! Sokkal fontosabb lenne azt tisztázni, hogy mi a biblikus álláspont a "szentháromságról", a teremtés idejéről, és az 2520 éves prófécia beteljesedéséről?
42,ES
Talán túlzás egykicsit,mivel aki titeket elhagy az felismerte az igazságot,és zsabályszerüen kirúgjátok.
Jézus befogad minden bűnös embert.
Nahát óriási külömbség ,a tanúk tamítása között,és Jézus tanítása között.Lehet idézgetni ,de minden normális ember tudja ,hogy nagyon vigyázni kell veletek mert a Sátán csabdájában vagytok,és csak az számit amit ti gondoltok,
jólehet a biblia azst írja .hogy lehetséges az ígével vissza élni és helytelenűl prédikálni ,és arrolsemmitsem tudni,csak követni a vakokat,a kárhozatba,ja bocs nincsis kárhozat?Na majd meglátod.
És olvas tam :Érveljünk az írásokkal ,vímű kiadványt,hát egy hányás az egész,jóL rászedett benneteket az Ördög.
45-ös!
Igen ez valóban így van bárki megmentésben részesülhet Krisztus által.
De a hitét igazolnia kell az életmódjával. Hit nélkül nincs megmentés. Mert hit nélkül nem lehet Isten tetszésére lenni. De ha van hite akkor azt is el kell hinnie hogy az Isten szeretete az ő parancsolatainak a betartása. Neki pedig a legfőbb parancsa a szeretet.
1Timóteus 1:9 És tudjuk azt is, hogy a törvény nem az igaz ellen van, hanem a törvényszegők és az engedetlenek, a hitetlenek és a bűnösök, a szentségtelenek és a szentségtörők, az apa- és anyagyilkosok, az embergyilkosok,10 a paráznák, a fajtalanok, az emberrablók, a hazugok, a hamisan esküvők ellen, és mindaz ellen, ami csak ellenkezik az egészséges tanítással.
Kedves Kérdező!
[link] 3WAw
[link] tanui es a mentalis egeszseg
valamint: jtblog és sefatias blogja!!!
42.Lászlónak
Ha nem szeretsz gyanusítgatni,hát ne tedd!
Az érzéseidre se hallgass,mert megcsalnak,mint most is!
Azt gondolod,hogy véleményt csak a sértődöttség állapotából lehet mondani?
AJÁNLOTT OLVASMÁNY Kérdezőnek és mindenkinek,akit őszintén érdekel Jehova Tanúinak "munkássága"
Raymond Franz: "Lelkiismereti válság"
Raymond Franz(1922-2010.)Jehova Tanúi egyik legmagasabb pozíciójában szolgált 1971-1980 között.Nagy tekintélye volt és sokan szerették.Nagybátyja Frederick Franz (1893-1992.)Jehova Tanúinak kulcsembere volt.Református lelkésznek tanult,majd 1913-ban Jehova Tanúihoz(akkori nevükön:Bibliakutatók)csatlakozott.1945-1977 között a szervezet első teológusa (egyben alelnöke) volt,majd 1977-1992.között az elnöke is.
Raymond Franz számára ez a nagybácsi természetesen külön kiváltságot biztosított.
A Vezető Testület tagjaként Raymond Franz kényelmes életet élhetett,de mindezt feladta a meggyőződéséért.Könyve(Lelkiismereti Válság)megmondja,hogy miért.Nagyszerű ábrázolása annak,hogyan születnek meg Jehova Tanúinak "igazságai"(.Nem,nem az egyszerű tanúk igazságai ,őbeléjük csak besulykolják és azt mondják,hogy aki nem ezt hiszi,az el fog pusztulni.)Az "In Search of Christian Freedom"azt mutatja be...
Olvassátok tovább!!!
Pontosítás:
"Jehova Tanúi(és a szervezet amely/aki félrevezeti őket)
Erre keressetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!