Mi a véleményetek az ateista papokról?
Ácsi-ácsi! Attól, hogy valaki nem hisz a sátánban, még nem lesz ateista, ha mellette hisz Istenben.
Én a magam részéről római katolikus vagyok, és én sem hiszek úgy a sátánban, amint ahogy azt sokan teszik. Nem hinném, hogy úgy néz ki ez a dolog, hogy Isten fönn ül a mennyekben valamiféle trónon, míg a sátán lenn van a pokolban, és kavargatja az üstben lévő gonosz emberkéket.
Én a gonoszságban, aljasságban, csalárdságban, bűnben hiszek, ami az embertől származik.
Hiszem, hogy Isten tökéletes, de mint tökéletes alkotó, a teremtményei már nem lehetnek tökéletesek.
Szóval én is azt mondom, hogy a sátán, mint természetfeletti erő, mint személy nem létezik. De ettől még nem vagyok ateista.
Utolsó válaszolónak: elmész a hozzád legközelebb lévő plébániára, és megkérdezed a papot, hogy mi a teendő, ha pap szeretnél lenni. :) Majd ő útba igazít. :)
Amiről pedig a cikk szól, az az exodus egyház. Nem összekeverendő a hagyományos értelemben vett papokkal.
Minden gyülekezetnek meg vannak a maga sajátosságai, a maga tanai, a maga nézetei. Az exodus egyházé ilyen.
Sátán létezése valós.
S valóban nem egy üstöt keverget, a pokolban, mert olyan értelemben nincs pokol!!
Ez egy szép angyal aki magának kívánta, hogy az emberek őt imádják, és elhatározta, hogy megszerzi ezt a hatalmat, ezért megvádolta megrágalmazta a teremtőt is és az embereket is.
Jelenleg még folyik a tárgyalás kinek van igaza, de már nem sokáig, mert a jelekből látható, hogy nem sok van hátra.
A Jób könyve 1,2, fejezetében olvashatunk Sátán és a teremtő közötti beszélgetést.
Valamint Jézus is váltott vele szót a megkísértésekor.
Máté 4:8-10.
"Ácsi-ácsi! Attól, hogy valaki nem hisz a sátánban, még nem lesz ateista, ha mellette hisz Istenben.
Én a magam részéről római katolikus vagyok, és én sem hiszek úgy a sátánban, amint ahogy azt sokan teszik. Nem hinném, hogy úgy néz ki ez a dolog, hogy Isten fönn ül a mennyekben valamiféle trónon, míg a sátán lenn van a pokolban, és kavargatja az üstben lévő gonosz emberkéket.
Én a gonoszságban, aljasságban, csalárdságban, bűnben hiszek, ami az embertől származik.
Hiszem, hogy Isten tökéletes, de mint tökéletes alkotó, a teremtményei már nem lehetnek tökéletesek.
Szóval én is azt mondom, hogy a sátán, mint természetfeletti erő, mint személy nem létezik. De ettől még nem vagyok ateista.
Utolsó válaszolónak: elmész a hozzád legközelebb lévő plébániára, és megkérdezed a papot, hogy mi a teendő, ha pap szeretnél lenni. :) Majd ő útba igazít. :)"
barátom, te úgy vagy katolikus, ahogy én muzulmán.
Sátánban, mint entitásban nem hinni egyenlő Isten szavának a megkérdőjelezésével.
Az ateista pap cskugyan fura volna.
Megjegyzem, a zsidó vallás arról, hogy mit higyjünk, nem ír elô semmit. Csak arról, hogy mit tegyünk. ( „Ami neked gyûlöletes, ne tedd embertársadnak, a többi csak a magyarázat” - Hillél kb ie 30 - Talmud Sabbat 31a )
"Sátán ... Isten küldötte, aki próbára teszi az embert" - [link]
A szabad akarat kérdése elég nehéz kérdés, nagyon alkalmas a gondolkodás dialektikájának csiszolására. Nem könnyû összeegyeztetni I-ten tökéletes voltával, ami jelenti mindenhatóságát és mindettudóságát is.
Szabadon döntessz - I-ten mégis tudja elôre, hogyan fogsz dönteni. A döntés MÉGIS a TE szabad döntésed. ( Ha rosszul döntöttél, nem "foghatod rá" I-tenre. )
Látom sokan elképzelhetetlennek tartjátok az ateista papokat, pedig lehet, hogy a ti gyülekezeteteket is egy vezeti. Képzeljétek el, hogy egy valaki tizenévesen elkezd készülni a papi pályára, az is lesz sok tanulás árán, de az idő múlásával egyre kezdi elveszíteni a hitét, és végül beismeri magának, hogy nem hisz többé Istenben. Mit csinálhat most? Hisz csak azt az egy életet ismeri. El se tudja képzelni, hogy más munkát végezzen. Egy megoldás van: játssza tovább a papot és hallgat a kis titkáról.
Egy két éve jelent meg egy interjú három hitetlen pappal. Ha rákerestek biztos megtaláljátok.
Azért cáfolnám azt a kijelentést, hogy könnyű munka, sok pénz, hol lehet papnak jelentkezni. Először is, papnak nem úgy vesznek föl, hogy mondjuk ha már van egy szakmunkás bizonyítványod, vagy érettségid, akkor föl vagy véve papnak.
Nagyon kemény iskolaévek állnak egy olyan ember mögött, akit papnak fognak szentelni. És ha fölszentelték, akkor sem fog egyből kapni egy plébániát, vagy közösséget, hogy vezesse. Gyakorlatot kell szereznie évekig. Neki is vannak "főnökei", akik figyelik a munkáját. Egy papnak nincs munkaideje. Neki minden perce be van osztva. Rengeteg problémát meg kell oldania a misézésen kívül. Este éjfél utánig is fönn van, mert különböző egyházközösségi csoportoknak a foglalkozásán is jelen kell lennie és reggel 5-6 órakor talpon kell lennie, mert mondjuk a 7 órási mise előtt gyóntat.
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Ha keresztény papokról beszélsz, akkor számomra hiteltelen.Lelki támaszt hogyan nyújt egy nem hívő ember, egy hívőnek? Pap pedig nem csak keresztény van, hanem pl. a boszorkányságot űzőknél is papok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!