Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek az ateista...

Mi a véleményetek az ateista papokról?

Figyelt kérdés
Nekem semmi bajom velük, mert attól még, hogy nem hisz Istenben, nyújthat lelki támaszt a híveknek, sok ember aki jár templomba és nem feltétlenül vallásos, az inkább a közösségért megy. Hollandiában a legtöbb pap ilyen, meg talán Németországban is, Magyarországon is ismerek ilyeneket, nektek mi a véleményetek róluk?

2012. júl. 30. 16:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nincsenek olyanok. Mert miért mennek akkor papnak ha nem hisz istenben?
2012. júl. 30. 16:30
 2/20 A kérdező kommentje:

"Mert miért mennek akkor papnak ha nem hisz istenben?"

Hogy pszichológiailag segítse a templomba járó istenhívő embereket.

2012. júl. 30. 16:34
 3/20 anonim ***** válasza:
98%
Akkor menjen az ilyen pszichológusnak.
2012. júl. 30. 16:39
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Mi a manónak segítse a templomba járó embereket, ha ateista? Ennek semmi értelme...
2012. júl. 30. 16:56
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Ateista pap? WTF?
2012. júl. 30. 18:23
 6/20 anonim ***** válasza:
86%
Ez paradoxon. Papnak nem megy ateista, de lehet, hogy hívő (és nem vallásos), aki tenni akar a közösségért.
2012. júl. 30. 18:27
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem te ezt csak valahol olvastad, vagy hallottad. Vagy meg tudod nevezni azokat a papokat, akik ateisták? :)

Gondolj bele, nem fogja egy ember sem csak azért feláldozni az életét, hogy számára nem létező dolgokról prédikáljon. Se feleség, se barátnő, se család...ez túl sok, csak hogy úgy könnyedén lemondjon róla.

2012. júl. 30. 19:25
 8/20 A kérdező kommentje:
Én ismerek féligmeddig ateista papot, azaz Istenben hisz, de Sátánban már nem, ő Görög Katolikus, tehát nem kellett lemondania semmiről, mert ők házasodhatnak.
2012. júl. 30. 19:26
 9/20 A kérdező kommentje:

Itt egy cikk angolul a hollandiai ateista papokról:

[link]

2012. júl. 30. 19:29
 10/20 anonim ***** válasza:
87%
Konnyu munka jo kereset... PAP AKAROK LENNI!!! HOL KELL JELENTKEZNI???
2012. júl. 30. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!