Utálok és lenézek minden hívőt pedig nem vagyok ateista. Mit csináljak ez ellen?
Pl. a keresztényeket azért mert régen üldözték a nem keresztényeket. Isten nevében öltek.
Manapság se hajlandóak másokat elfogadni. A világ szerintük 6000 éves és menekülnek az élet élvezésétől.
Jaj, akkor már az összes embert lenézhetnéd valami miatt.
Milyen élvezni az életet?:)
Te mikor élvezed és miben gátolnak téged?
Szerintem azért ne nézzél le valakit, mert hívő. Előbb ismered meg jobban magát a személyt. Ez olyan mintha azért utálnád, mert más a kedvenc színe. Vagy olyan mintha a németeket utálnád Hitler miatt.
Szia, én nem üldöztem soha senkit, sőt, azokat nem is tartom kereszténynek akik bárkit is üldöztek. Jézus megmondta hogy kevesen járnak a keskeny úton. Ez igaz. Ne egy elvilágiasodott korrupt klérusról ítéld meg azokat akik hisznek.
Tovább viszem a személyes példámat: én elfogadok másokat. A legtöbb barátom ateista, de van két buddhista,néhány hindu és zsidó is. Az egyik példaképem Jézus, a másik Gandhi. Akkor most mi van?
A világ nem 6000 éves, a Biblia sehol sem állítja ezt és nem menekülök az élet élvezetétől, csak számomra lehet más az élvezet mint számodra.
Az pedig,ha utálsz és lenézel más embereket a világnézetük miatt, elég gáz. Én nem utálok senkit mert más a világnézete. Nem lehet, hogy neked kéne változtatnod valamin?
Freya
A kereszténység nagyon is sok mindent elfogad (ökumenizmus)
Üldöztek és öltek? Igen. Na de kik? Nem Isten, hanem a hülye emberek, akiket beetettek azzal, hogy így majd a mennyországba fognak jutni (akkoriban babonás módon hittek)
Ma is üldöznek embereket, ma is ölnek Isten nevében. Pl a terroristák.
Azt azért ne felejtsd el, hogy a kereszténységet is üldözték évszázadokon keresztül, és sok helyen még ma is üldözik és ölik a hívőket. (pl India)
Egyébiránt mást nem tudok tanácsolni, csak azt, hogy tojj rá. :)
Az egyházak és híveik olyanok mint a rendőrök.
Azt hiszik a jót szolgálják és és az embereket segíti mikor közelebbről megnézzük egy szó se esik erről csak hogy a feletteseinek parancsát követi. Nos Kb ilyesmi szerintem is az egyház.
Amúgy nem volt hülye Einstein bácsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!