Utálok és lenézek minden hívőt pedig nem vagyok ateista. Mit csináljak ez ellen?
Kedves Kérdező.
Olvasva a válaszokat sokukkal egyet értek.
Nos az emberiség történelme valóban kb, 6000 éves, nem a föld.
Az igaz, hogy 2012.-t írunk, de Jézus előtt is irtunk legalább Ádámig visszamenőleg kb 4000 évet, a bibliából kiszámolva.
Ezen felül amit írt az egyik kedves válaszoló, nem Isten csinálta minden esetben a háborúkat, különösen a Jézus idejétől számolva, hiszen nem ezt tanította a követőinek.
Az élet élvezete alatt pedig tág fogalom, hogy mit engedhet meg az ember magának keresztényként és mit nem.
(1János 2:15-17)15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
A pénzzel nem az a baj hogy van mert sajnos még abból élünk, a keresztényeknek nem fognak ingyen adni semmit csak mert keresztény. Hanem a pénzhez való túlzott szinte már paranoiás ragaszkodás, ami átmehet az annak imádatába, hogy csak annak él.
Ez erkölcs terén pedig megvannak a helyénvaló élvezetek amik lehetségesek egészséges kereteken belül.
Így nem értem, hogy most miért gondolod, hogy semmit sem szabad.
Mindent szabad, de nem biztos, hogy minden használ.
És ha egy kicsit szeretnéd az élet forrását akit elismersz miért ne tartanál be olyan dolgokat ami nem a károdat, hanem a hasznodat szolgálja.
Ő semmi olyat nem tilt ami jó.
(1Korintusz 6:12, 13) 12 Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon. 13 Az eledelek a hasért vannak, a has pedig az eledelekért; de az Isten ezt is, és amazokat is semmivé fogja tenni. A test pedig nem a paráznaságért van, hanem az Úrért; és az Úr a testért van.
Kivánom neked, hogy békélj meg a szívedben.
K.W.
Utálod és lenézed magad is ,hiszen te is hiszel valamiben ,vagyis hívővagy ,
Nem kéne tükörbe nézned?
Hasonlítol Jézus hoz,Őt is sokan utálták leneézték,sőt halálra is ítélték az olyan emberekért is meghalt,mint te és én ,akik bűnösök azok szeretik Jézus Krisztust mivel a bűnösökért adta önmagát és a vérét,beszélgess már el vele,és utána tegyél fel egy új kérdést.
Amúgy ,lány vagy vagy fiú?életkor?(ha nem titok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!