Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nevethettek ki engem a...

Miért nevethettek ki engem a vallásosak, amikor ezeket mondtam, nem akarják elfogadni, vagy nem tudják, vagy nincs is igazam, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Járok egy angol csoportba külföldön angolt tanulunk. Én vagyok csak magyar és ateista, a többiek megrögzött katolikusok. Meg akarnának engem is páran téríteni, mondogatják, hogy Jézus meghalt értünk blabla.

Egyik nap mutatja nekem suliban egy számítógépteremben, hogy nézd itt egy videó egy orvosnő, ezt többször kihangsúlyozta, hogy orvos balesetet szenvedett kajakkal és a halálból jött vissza, találkozott Jézussal, aki beszélt hozzá és volt a túlvilágon. Odajött a másik is és megveregette a vállát, hogy ez remek, én is megkeresem. Itt betelt a pohár, mert állandóan arról beszélnek, hogy milyen a jó hívő, Isten így, úgy blabla. Erre én mondtam, hogy te tudod, hogy a Bibliában szó van arról, hogy aki nem hisz Istenben az meg sem érdemli az életet, meg megerőszakolásról, meg egyéb durvább dolgokról, meg ez a Noa bárkája is, gondolod az összes állat elfért egy hajón, ami kisebb volt, mint a Titanic és az oroszlán pl nem ette meg a bárányt, vagy ugye ha Éve Ádám oldalbordájából lett akkor azonos DNS-ük kellett, hogy legyen, meg hogy minden élőlénynek van DNS-e és részben egyezik tehát lenni kellett egy közös ősnek, ekkor kezdtek rám figyelni és nevetni és megjegyezte az egyik, hogy jaaaaj a majmoktól származunk ugye, haaaha, mondom nem tőlük, egy közös ősünk volt, ketté vált a fejlődés, meg mondtam, hogy tudjuk bizonyítani a különböző kormeghatározással, hogy mennyi idő pl. a Föld, de én voltam a hülye. Most ezek rossz érvek voltak, vagy nem igazak, vagy ennyire agymosottak?

2012. júl. 25. 17:20
1 2 3
 11/23 Pietrosol ***** válasza:
95%

Szia!

Felteszem,a te érveid ugyanannyira igazak,mint az övék!

2012. júl. 25. 18:16
 12/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
19%

Fanatikust nem tudsz meggyőzni. De a lényeg, hogy fanatikus akármilyen témában lehet az ember. Még úgy is, ha nem tud róla. Lehet, hogy te is az vagy, csak te nem úgy gondolod.

Jómagam meggyőződéses ateista voltam. Aztán egy tapasztalati élmény hatására elkezdtem kicsit jobban vizsgálni a dolgot. Hamarosan arra jutottam, hogy Jézus feltámadt, és él, az engem meggyőző érvet viccesen mutatja be ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=GFpySHP1u7k

Később erősödött a hitem, sok dolgot mutat be ez a videó is, amelyeket már régóta tudok én is: http://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4

Szóval 17 év hitélet alatt egyre jobban erősödött a hitem. Alig van olyan kérdés ezzel kapcsolatban, amire ne tudnék olyan választ adni, ami számomra teljesen megfelelő, mert teljesen igaznak látom. Mások engem fanatikusnak, vagy bolondnak gondolnak, mert egyesek nem értik, vagy nem fogadják el a válaszaimat, ha kérdeznek. Én meg őket látom ugyanannak, mert úgy látom, hogy legtöbbször nem stimmel az érvük. Már ha van. Szóval ha valaki nem tud a hitet megkérdőjelezendő kérdéseidre válaszolni, mégis hisz, az fanatikus. Ha valaki tud érvekkel válaszolni, az már tudatos személy, ha esetleg téved is. Az is gyakori, hogy hazugságok vannak az érvelésben, és ezek igaz voltához mégis ragaszkodnak, pedig mindenki látja, még ők is, hogy nem igaz. Ez a fanatikus érvelés, az ésszerűségtől igen messze van.

2012. júl. 25. 22:02
 13/23 Srapnel ***** válasza:
93%
Mi lenne, ha csak szimplán és kedvesen nemet mondanál? Mindenre, ami ezzel az egésszel kapcsolatos.
2012. júl. 25. 23:19
 14/23 anonim ***** válasza:
A hit egy lila köd,ami eltakarja a valóságot. Amúgy a legjobb példa a közös ősre az orvostudomány. Pl a disznókkal való biológiai hasonlóság teszi lehetővé megfelelő vakcinák kifejlesztését és a vírusok közül sokat más emlőstől kapunk el. Ha nem lett volna valahol valamiféle közös egyezés régen,akkor ez nem lenne lehetséges.
2012. júl. 26. 08:25
 15/23 Salx Narval ***** válasza:
Hogy kinek van igaza? Hát, nyilván nem tudjuk. Ha lehetne bizonyítani Isten létét, valószínűleg mindenki hívő lenne, ha az ellenkezőjét, akkor szerintem, senki se. Így sajna, ez a felállás marad, még egy darabig, mármint, hogy vagy elhisszük, vagy nem, de bizonyítani nem tudjuk egyértelműen és kizárólagosan. Mint már írták, szólnod kell, hogy ez a téma téged nem érdekel és kész.
2012. júl. 26. 08:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy pap barátom mondta nekem: maradjunk annyiban, hogy Isten műve volt az ősrobbanás...
2012. júl. 26. 11:38
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én a helyedbe röviden azzal zárnám le –értem miről beszéltetek,majd elgondolkodom rajta .

Mondjuk úgy, hogy a PR-ja marketingje nem túl jó mostanság a kereszténységnek.

Az erőszakosság az élet semmilyen területén nem elfogadott.

Egy ideje már igyekszik a kereszténység megújulni karizmatikus papok,csoportok álltál.

Sajnos vannak hamis,megtévelyedett papok ,csoport,vezetők ahol hamis szellem van jelen és nem az Isteni Szent szellem.A Sátán a démonok nagyon rafinált módon próbálják az embereket megtéveszteni az igaz vékony ösvénytől eltéríteni !!!

Az elmúlt 15 évben csak ezoterikus,spirituális dolgokkal és mágiával foglalkoztam(és nem pitiáner szinten),de most eljött az idő és letettem mindezt és Jézust választottam. Egyik napról a másikra egy szabadító szolgálaton találtam magam. Nem minden tetszett és fogadtam el abból,amit hallottam,de irányba tett. A tested és a lelked a tied, a lelked hallhatatlan és a szellemed az Isteni részed .

Nagyon leegyszerűsítve a lelkedet kell a szellemedhez felemelni ,hogy a szellem megnyílvánúljon-szétáradjon-megvílágosítsa a lelked. Ha egy mindennapos erős kapcsolatot alakítasz ki Jézussal a Szent szellemmel olyan erős védelem alatt fogsz állni,hogy sem ember sem semmilyen démon nem fog tudni bántani. Jézus mint egy jó szülő,atyaként eléd áll és ő fog helyetted az ellenségeiddel megküzdeni,neked csak hinned és bíznod kell benne. Isten egy összetartó erő összetartja a családokat,emberi kapcsolatokat,megtartja az anyagi biztonságodat,egészségedet.A démonok szétrombolják az emberi kapcsolatokat,testileg-lékileg meggyötörnek,függőségekbe,megkötöttségekbe hajszolnak stb.

Adj időt magadnak, majd egy számodra megfelelő módon megérint.

Priviben tudok könyveket küldeni és Te saját magad rakd össze mit is gondoljál.

Én minden esetre ott akarok lenni a ’’Bárány menyegzőjén,,

Bárhogy is döntesz ’’ legyen a Te akaratod szerint,,

Itt van néhány dal hátha tetszik Neked is http://www.youtube.com/watch?v=WIpe1OVbQpU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mbxQylqkKgo

http://www.youtube.com/watch?v=FAZNPHs2B5Q&feature=related

a felvétel helyszínétől vonatkoztass el http://www.youtube.com/watch?v=Bldme3_z8Jo&feature=related

2012. júl. 26. 14:14
 18/23 anonim ***** válasza:

en jokat szoktam szorakozni a bigott vallasis embereken - neked is javaslom :) anno en is korbe voltam vele vallasos emberekket (regi osztalytarsak kozul paran voltak), en nagyon jokat mulattam rajtuk. az ervek, a szent meggyozodesuk szamomra hihetetlen volt neha, de sohasem fuztem hozza velemeny (nos, a nevetve jol szorakozom talan onmagaban egy velemeny). hagyd rajuk - annyival okosabb vagy. par ev mulva talan bekerulsz egyetemre egy termeszettudomanyi szakra, es allati jol fogod magad erezni; nalunk a kereszteny kor szokott jonni a termeszettudomanyi szakra eloadasokat, vitaesteket tartani a tudomany-vallas kapcsolatarol. erdekes mindenkeppen, bar nem egyszer a foldbe lettek dongolve az erveik.

viszont ami errol eszembe jutott: elni es elni hagyni. kar, hogy sokan nem tudjak (nem akarjak?) ezt az egyszeru szabalyt megfogadni..

2012. júl. 26. 18:07
 19/23 anonim ***** válasza:

"Most ezek rossz érvek voltak, vagy nem igazak, vagy ennyire agymosottak?"

Agymosottak.Eleve ha egy vallásos meg akar téríteni,attól már ne várj sok megértést,és értelmet.Ha a saját Bibliájukkal jössz,és helytállóak is a kijelentéseid,azt sem fogadják el,nehogy már neked legyen igazad.közben meg magukat teszik nevetségessé,mert megcáfolják azt,amit szentnek és igaznak hisznek.

2012. júl. 26. 22:19
 20/23 anonim ***** válasza:
A vezeték nevük véletlenül nem Flanders?;-D aki nem ismeri simpsonékat az nem értheti;)
2012. júl. 29. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!