Isten létezésének esélyét a tudomány mennyire teszi? Azt olvastam hogyha matematikailag akarnánk kifelyezni az esély kissebb lenne mint 1 a 10^90 -hez.
Szia!
Egyszer valaki azt mondta, hogy ha valaminek nem tudjuk bizonyítani a létét az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs - csak annyit, hogy még nem jutottunk el arra a szintre,hogy meg tudjuk mérni.
Mint ahogyan ahhoz is idő kellet, hogy a gázokat, majd a rádióhullámokat, majd ..... tudjuk mérni.
Türelem!
A tudomány kicsinyke kis része amit tudunk, és amelyet a tudósok soha nem fognak kiszámítani.
Ugyanis minden végtelen...
Innen is látszik Isten mennyire Igaz...
"A matematikát ember találta ki. A valószínűség számítás a mi elménk gyenge szüleménye. Egy magasabb rendű szellemi entitás mértékét matekkal az életben nem fogod kifejezni. Alkalmatlan rá. Kevés."
Ez esetben miért gondolod, hogy bármiféle (más) logikai rendszer alkalmas rá?
Szia!
Mivel mérnéd meg a végtelent?
Már a megközelítés hibás és értelmetlen!
A tudomány nem foglalkozik semmilyen istennel. Minek? Ha van, és nem akarja, hogy tudjuk bizonyítani a létét, akkor úgysem tudjuk, ha meg nincs, akkor még inkább kár tudományosan megközelíteni a kérdést. A tudomány kutassa csak az orvoslást, az építést és egyebeket, a vallásnak meg ott van az egyház.
Nem értem miért kell folyton összemosni a kettőt.
"
"A matematikát ember találta ki. A valószínűség számítás a mi elménk gyenge szüleménye. Egy magasabb rendű szellemi entitás mértékét matekkal az életben nem fogod kifejezni. Alkalmatlan rá. Kevés."
Ez esetben miért gondolod, hogy bármiféle (más) logikai rendszer alkalmas rá?"
mert a matematika önkényes, míg a természettudományok nem azok (illetve Einstein óta azok is önkényesek).
szerintem két helyes út van:
hit, és/vagy logika (és megelőzném, hogy a matematika logikus, hát nem az)
"hit, és/vagy logika (és megelőzném, hogy a matematika logikus, hát nem az)"
A hit és logika miért alkalmas? Mitől önkényes a matematika? Miért önkényesebb, mint a logika?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!