Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan keresztény, akit ez...

Van olyan keresztény, akit ez a videó képes meggyőzni, hogy mesében hisznek vagy tudják hogy mese és ettől függetlenül hiszenk?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=ETy6KHfNaIk

10-40 perc közötti rész a lényeg!

2012. júl. 22. 18:33
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Hát, ha csak ennyi tévedés van a filmben, az nem sok. Kicsit szabadon értelmezték a Bibliát, hogy kerekebb legyen a történet, de ennek ellenére is érdekes és ha nem is 100%-ban igaz, legalább nem a legelterjedtebb nézőpontból mutatja be a kereszténységet.
2012. júl. 29. 23:21
 32/37 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy ennyi tévedés van a filmben, hanem ennyi tévedés volt, amit le tudtam ellenőrizni. Hogy Hóruszról amiket mondott, mennyire igazak, nem áll módomban leellenőrizni. Rákerestem ugyan a wikipédiában, ahol egyébként semmi olyat nem írnak le, mint ami a filmben szerepelt azon kívül, hogy napisten volt. Ez nem bizonyítja h hazudik a film, csak sejteti, de mivel ezt nem tudom leellenőrizni, azért nem hoztam szóba.

És tényleg ilyen kis hazugságokon múlik a történet. Ha ezek nem lennének benne, nem tudná elhitetni a közönséggel, hogy tényleg igaz, ahogy írja.

Másrészt egy nagyon érdekes kérdés vetődött fel bennem. Tegyük fel, hogy a film alapvetően igazat beszél, vagyishogy ezek a korok mindig új korszakot hoznak el, ahol mindig más-és más lesz az isten, vagy a felfogás, vagy nemtom hogyan fogalmazzam. A kérdésem az, hogy ezt honnan tudják előre, hogy ezek a csillagjegyek szerint fog bekövetkezni? Ki irányítja úgy a dolgokat, hogy épp aszerint történjenek meg a változások? Erre az ateizmus bizonyára nem fog választ adni, tehát a film egyáltalán nem az ateizmushoz vezet, sokkal inkább a hindu felfogáshoz, ahol az idő végtelen ciklikus mozgásában hisznek.

2012. júl. 30. 16:31
 33/37 anonim ***** válasza:

"az ateizmus lényege pont az, hogy nem hisz. ez nem egy vallás (bővebben angolul: [link] nincsenek dogmák, nincsen követendő, egyetlen helyes járható út. van viszont kritikus gondolkodás, szkeptikus hozzáállás a "természetfeletti" dolgokhoz, és elegendő bizonyíték híján elutasítja, hogy isten létezik. "

nincsenek dogmák???

már hogyne lennének dogmák... az egész tudomány (joban mondva a kozmológia) dogmarendszerek egymásutánisága.

jelenleg az ősrobbanás dogma van...

tapasztaljuk?

dehogy, hogy tapasztlnánk?

bizonyított?

micsoda? hogy a világ a semmiből elindult egy szingularitással? (szingularitás=egyszeriség, egy matematikai paradoxon)

ezt vallani mi, ha nem hit????

2012. júl. 31. 01:36
 34/37 anonim ***** válasza:

@ 27:

< nem, nem veszekedni akartam, leírtam a véleményemet. ha ez neked veszekedés, sajnálom. (ismételten megfigyelhető a vallásos emberek mutogatása.. kioktat, ahelyett, hogy próbálna az érveimmel vitatkozni >

Nnna, akkor most kielemezlek, hogy lásd, mire alapoztam. :P

< nem ertem, hogy mi a baj azzal, ha valaki pszichologushoz jar. (...) ajanlom neked is, hogy mielott leszolsz egy emberi viselkedessel, agymukodessel kapcsolatos szakmat, (...) > - írtad a 21. sz. alatt.

Pedig a válaszoló NEM írta, hogy baj, ha valaki pszichológushoz jár; és NEM is szólta le a szakmát. Egyszerűen csak annyit írt, hogy ő nem jár.

Pluszban lebutuskáztad őt, ejnye-bejnye. :P

És adtál két lehetséges magyarázatot, méghozzá úgy, mintha te 100 %-ig biztos lehetnél az igazadban.

Azután írtál néhány teljesen frankó mondatot a lázról és az immunrendszerről, DE: a vége egy kissé lekezelő stílusúra sikeredett, idézlek: < ha ezt nem erted, akkor komoly problemsk vannak a termeszettudomanyos (nem letezo?) alapjaiddal. >

Nem tudhatod, hogy érti-e, és azt sem, hogy hogy áll a természettudományokkal. Attól, hogy nem írt kisregényt, még lehet, hogy tudja... :)

Aztán a vége már megint :((( , idézem:

< ... jelenlegnegy csapat balga, hiszekeny emberekbol allo csoport hozzaszolasait olvasgatom sajnos. szomoru >

Tetszik már érteni? :)

Nevezheted mutogatásnak és kioktatásnak; de teljesen jogos volt, mint látható.

És különben is, te csak ne panaszkodj, mert a gépelési és a helyesírási hibáidat meg sem említettem, pedig nagy grammarnáczi vagyok. :D

De menjünk tovább. :D

< racionálisnak igen, szupernek fene sem tudja, hogy tartom-e magam; nem igazán értem, hogy ez hogy jön ide. >

A racionális a saját szöveged alapján sejthető volt, a "szuper" szót mintegy a pozitív tulajdonságaidat összegző jelzőként én magam dobtam rád, teljesen önkényesen; bocsika.

< milyen saját kritériumoknak nem felelek meg? nem értem, kérlek magyarázd meg. >

Idézem magamat: "Az állításaidra egyetlen egy mérhető, ellenőrizhető érvvel nincs többed, mint annak, akibe belekötöttél. Nem tudom, akkor így milyen jogon kérsz számon és minősítesz másokat."

Rendben, most már hivatkoztál bizonyos kutatásokra, de elsőre nem...

Ha gondolod, jöhet a link; az ajánlott keresőoldallal nem vacakoltam.

Ja, és én meg olvastam olyan kísérletről, ami azt bizonyította, hogy volt ereje a betegekért mondott imáknak. :D

< nem kötöttem beléd, leírtam a véleményem. nem tudom, hogy ez miért fáj.. >

Nem írtam ilyesmit...

< senkit sem minősítettem, téged sem; ha te annak veszed, ez rólad mutat egy képet. >

De minősítettél, lásd fentebb. Nem engem, ezt nem is mondtam, de más felhasználókat igen.

< hogy mit kérek tőled számon és milyen jogon -> ezt sem értem. >

--> Megintcsak nem tőlem, hanem másoktól. Ezt írtam, kukucs vissza, ha gondolod.

< a jó magyar természettudományos oktatás remeke vagy úgy látom >

Ezt most én nem értem, hogy jön ide, ill. hogy miből vontad le ezt a következtetést... Elmondanád? :)

< az előző azonos százalékú válaszok nem az enyémek (a videós akármi, én egyedül a 21-es vagyok), úgyhogy erre nem válaszolok :-) >

Rendben, most már eltér a %-otok, úgyhogy nem kérem számon rajtad :D ; de azért megjegyzem, használtam a HA szócskát. :)

Üdv. :)

2012. aug. 1. 02:29
 35/37 A kérdező kommentje:

A Halottak Könyvében tényleg az van, amit a filmben állítanak, egyenlőre ennek néztem utána, de majd igyekszem a többit is, mert jó lenne tudni mennyi az igazság.

[link]

2012. aug. 1. 16:38
 36/37 palosm válasza:

A benszülött népek nem éheznek pedig szinte semmilyük nincs. A modern pénzredszer tagjainak a 15% éhezik folyamatosan, és legalább 50% olyan szegény hogy csak ocska élelmiszerhez jut, Europáan is!

Érdemes elgondolkozni mi az oka akkor ha a zeitgeist-ban semmi igazság nincs...

2012. okt. 20. 14:07
 37/37 A kérdező kommentje:
most így a kommentek és egyeb infók alapján, talán túlzás mindent szó szerint érteni,de személy szerint sok mindent elhiszek belőle
2012. okt. 20. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!