Miért rossz az emberek véleménye a Jehova tanukrol?
Az emlegetett 24-es válaszom szerint, köszönöm.
Megmondom, hogy miben beszélsz mellé szerintem!
I.
Azt feszegeted, hogy a zsidóságot eldobta Isten. Felhoztam, hogy miért tévedsz, de nem válaszolsz rá. A kárpit kettészakadása nem az elvevés, hanem a közbenjárás megszűnése, mert egyedüli közbenjáró az Úr Jézus Krisztus. Ha tudod, gondolom tudod, hogy a kárpit milyen célt szolgált. Mit választott szét, és mikor milyen vért „löttyintettek rá”.
A legkevésbé sem válaszolsz, csak fújod a magadét, hogy Izraellel kötött örök szövetséget elvetette Isten. Milyen Isten az, ki egy örök dologból elmúló dolgot csinál?
Ha kötök egy új szövetséget, attól még nem taposom el a régit. Pusztán a régi egy nemzetnek szólt, az új meg másnak. A gyümölcsöt nem teremték meg, való, de vannak, kik a nemzetségből megtermik. Hozzájuk szólt Krisztus is, mikor elmondta, hogy mit kell tenniük 70-ben. Nem a nemzetekhez, hanem hozzájuk intézte szavait. A Jelenések könyvében tisztán olvasni az üdvözült 12 Ábrahám-i nemzettségről. Felesleges ezt magatokra nézve érteni, mint 144000 megváltott tanúra, mialatt egyértelmű a 12 nemzetség nemzetségenként 12000 ezer fővel.
II. Látom a legkevésbé sem izgat, hogy miért választom ketté Isten országát a mennyországtól. Ha nem érdekel, hát nem.
III.
Azt állítottad, hogy a Léviták nem törzs, mire én idéztem a Bibliából, hogy de, az. Miért nem tudsz érdemben választ adni látszólagos tévedésedre, vagy elhamarkodottságodra?
IV:
Ha azt állítod, hogy Jézus elsősorban nem Isten nevének hirdetésével bízott meg titeket, akkor miért ezt hirdetitek elsősorban? És miről is kellene prédikálnotok?
V:
Miért is ti vagytok az igaz egyház? És miért mondjuk nem az adventisták? Miért nem válaszolsz érdemben? Csak az az igaz egyház, ki házról házra jár? Hol is van ez a szentírásban benne? Hazugság!
VI:
Az akolt teljesen rosszul értelmezted, meg is magyaráztam. Miért nem válaszolsz?
VII:
NEM járt házról házra sem Pál, sem Jézus, sem Ábrahám, sem egyik pátriárka sem. A házanként való munka, az nem házról házra járás. Hoztam fel példát is, hogy Pál hogyan maradt EGYIK házban huzamosabb ideig. Krisztus azt mondta, hogy egy házban szálljanak meg, és onnan menjenek tovább. Nem kopogtattak be sorban a házakban, ez csak a ti rossz szokásotok, már bocsánat.
Semmire nem válaszoltál, csak a magadét fújod, ahogy szoktad. Ne haragudj, de legközelebb megbeszélném inkább egy géppel a mondandómat, mert mindig ezt csináljátok, ezt csinálod. Ha beszélgetni akarsz, akkor legyünk túl ezen a hét ponton, és akkor folytathatjuk.
Ha mellébeszélek, jogos, hogy utálják, amit írok, de az is jogos, ha nem kedvelik írásaitokat, megnyilvánulásaitokat, ha ti/te beszélsz mellé. Felhívnám a figyelmedet a kérdésre. Nem teológiai vitát szeretnék folytatni, hanem a kérdésekre választ kapni, melyek szerint bizonyos dolgokat nem jól csináltok, és ezért nem kedvelnek titeket. Ha mellébeszélve erőszakoskodtok, miért is kedvelnének? Miért nem érted?
l.
Nos Jehova Jézust küldte el, mint a szövetség követét.
Nem Jehova rúgta fel a szövetséget, hanem a zsidók.
Ők mindig is egy kemény nyakú nép volt, folyamatosan megszomorították az istenüket, pedig annyi jót tett velük.
(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.”
13 Jézus a halála előtti éjszakán utalt erre az új szövetségre. Ezt mondta: „Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget; és ez a vér kiontatik értetek” (Luk 22:20; 1Kor 11:25). Vajon minden keresztény beletartozik az új szövetségbe? Nem. Néhányan, például az apostolok, akik ittak a pohárból azon az éjszakán, résztvevői az új szövetségnek. Jézus egy másik szövetséget kötött velük arra, hogy uralkodni fognak vele a Királyságában (Luk 22:28–30). Jézussal együtt részesei lesznek a Királyságnak (Luk 22:15, 16).
14 Mit mondhatunk azokról, akik a földön fognak élni Jézus Királyság-uralma alatt? Ők haszonélvezői az új szövetségnek (Gal 3:8, 9). Bár nem résztvevői ennek a szövetségnek, mégis „ragaszkodnak” hozzá azáltal, hogy alávetik magukat a követelményeinek, éppen úgy, ahogy azt Ézsaiás próféta megjövendölte: „az idegenből valókat, akik Jehovához csatlakoztak, hogy szolgáljanak neki és szeressék Jehova nevét, hogy szolgái legyenek, mindazokat, akik megtartják a sabbatot, hogy meg ne szentségtelenítsék, és ragaszkodnak szövetségemhez, őket is elviszem szent hegyemhez, és megörvendeztetem őket házamban, az imádság házában.” Jehova ezután ezt mondja: „Mert az én házam bizony imádság háza lesz minden nép számára” (Ézs 56:6, 7).
Feddés a sabbat stb. megtartásáért
(Galácia 4:9-11) 9 Most azonban, hogy megismertétek Istent, vagy inkább most, hogy Isten megismert benneteket, hogyan van az, hogy visszafordultok ismét a gyenge és nyomorúságos elemi dolgokhoz, és újból azoknak akartok szolgálni rabszolgaként? 10 Kínos gonddal megtartotok napokat, hónapokat, időszakokat és éveket. 11 Féltelek benneteket, hogy valamiképpen hiába fáradtam értetek.
(Róma 10:4) 4 Mert a Törvény vége Krisztus, mindazok igazságosságára, akik hitet gyakorolnak.
Már nem vagyunk a Mózesi törvény alatt.
Úgy gondolom, hogy nem vagy igazán figyelmes ember és a bibliából vett idézetekre azt mondod, hogy az az enyém. nem nem az enyém Jehováé, és nem engem utasítasz el, hanem az ami a bibliában van benne. Itt lezártam, a témát, megmaradok, békeszerzőnek.:)
Tisztelettel
Katy Wover.:(
10 Napjainkban ez a nagy sokaság része az egyetlen igazán egységes, soknemzetiségű szervezetnek a földön. Nincsenek más-más irányadó mértékeik a különféle országokban, hanem bárhol élnek is, a Biblia igazságos alapelveit alkalmazzák következetesen. Nem folynak bele nacionalista, forradalmi mozgalmakba, mert „kardjaikat ekevasakká kovácsolják” (Ézsaiás 2:4). Nem szakadnak szét szektákra vagy felekezetekre, hogy zűrzavaros vagy egymásnak ellentmondó üzeneteket hangoztassanak, miként a kereszténységben teszik; és nem bízzák hivatásos lelkészekre azt, hogy azok dicsőítsék helyettük Istent. Nem kiáltják, hogy a szent szellemnek tulajdonítják a megmentést, hiszen nem egy háromszemélyű istent szolgálnak. Egységesen hívják segítségül Jehova nevét több mint 230 országban szerte a földön, miközben az igazság tiszta nyelvét szólják (Sofóniás 3:9). Helyénvaló módon nyilvánosan elismerik, hogy a megmentésük Jehovától, a megmentés Istenétől jön Jézus Krisztus által, aki a megmentés Főközvetítője (Zsoltárok 3:8; Héberek 2:10).
(Jelenések 7:9) 9 Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak. . .
*** rs 73. o. 5. bek. Ég ***
Amikor azt olvassuk róluk, hogy „a trón előtt és a Bárány előtt” állnak, ez nem feltétlenül valamilyen helyre, hanem elismert állapotukra utal. (Vesd össze: Lukács 21:36; Jelenések 6:17.) A „trón előtt” kifejezés (görögül: e·nó′pi·on tu thro′nu; szó szerint azt jelenti: ’a trón látóterében’) nem követeli meg, hogy az égben legyenek. Csupán Isten „látóterében” vannak, aki elmondja, hogy az égből látja az emberek fiait (Zsolt 11:4; vesd össze: Máté 25:31–33; Lukács 1:74, 75; Cselekedetek 10:33).
II.(Máté 6:9, 10) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved. 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.
Az ország, vagy királyság az égben van, de a föld felett fogja az uralmat gyakorolni akkor a földön is ez a kormányzat irányítja az embereket, ezért lesz a földön is béke tökéletesség jó lét, helyre áll a földön isten eredeti szándéka.
III. a Lévitákról leírtam hogy miért nem abban az értelemben törzs. Ők nem földet kaptak örökségül, hanem a templomi a szolgálat lett az örökségük.
IV.(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
Nem mi választottuk Jehovát hanem Ő választja ki az embereket, s vagy jönnek vagy nem ez nem kötelező.
Ezen kívül ezt a nevet a prófécia miatt vettük fel, nem azért, hogy ezt prédikáljuk.
Prédikálni Jézus parancsa szerint Isten királyságáról kell aminek Jézus a kinevezett királya.
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
a prédikálásról pedig szintén leírtam miért kell menni házról házra, és maga Pál is kijelentette hogy nem csak nyilvánosan a piac tereken, utcákon de házról házra alaposan elvégezze ezt a munkát.
Így elmondhatta hogy mindenki vérétől tiszta mert akinek csak lehetett hirdette a királyságot.
(Cselekedetek 20:19, 20) . . .; 20 eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket,
A szó többes száma – kat’ oi′kusz – szerepel a Cselekedetek 20:20-ban. Pál apostol itt ezt mondja a keresztény felvigyázóknak: „nem tartottam vissza magam attól, hogy . . . nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket”. Pál itt nem arról beszélt, hogy a vének otthonaiban tanított, ahogy azt néhányan állítják. Ez a következő versből is kiderül: „alaposan tanúskodtam zsidóknak is, görögöknek is az Isten iránti megbánásról és a Jézusban, a mi Urunkban való hitről” (Csel 20:21). Pál hittársai már megbánták a bűneiket, és hittek Jézusban, vagyis egyértelmű, hogy a házról házra prédikálás és tanítás a nem hívők között folyt.
„Mindenkinek a vérétől tiszta vagyok” ***
15 Sokféleképpen átadhatjuk ma az embereknek a jó hírt. Pálhoz hasonlóan mi is oda megyünk, ahol a legtöbb ember megfordul: buszmegállókba, forgalmas utcákra vagy bevásárlóhelyekre. De Jehova Tanúinak még ma is a házról házra végzett prédikálás az elsődleges módszerük. Miért? Egyrészt a házról házra végzett tanúskodással mindenki rendszeresen lehetőséget kap arra, hogy halljon a Királyság-üzenetről, vagyis ez a módszer Isten pártatlanságát tükrözi. Másrészt a tiszta szívű embereknek személyre szabott segítséget lehet nyújtani. A házról házra végzett szolgálat azokra is jó hatással van, akik részt vesznek benne: építi a hitüket és növeli a kitartásukat. Nem meglepő, hogy napjainkban az az igaz keresztények egyik ismertetőjele, hogy buzgalommal tanúskodnak „nyilvánosan és házról házra”.
Ezenkívül ez is egy prófécia része, hogy az utolsó napokban valakik hirdetni fogják a királyságnak ezt a jó hírét, és akkor jön el a vég.
(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
(Máté 4:16, 17) . . .” 17 Ettől fogva kezdett Jézus prédikálni, ezt mondva: „Tanúsítsatok megbánást, mert elközeledett az egek királysága.”
(Máté 10:7) 7 Amint mentek, prédikáljatok, és mondjátok: »Elközeledett az egek királysága.«
(Máté 13:47-49) 47 Ismét: hasonló az egek királysága egy vonóhálóhoz, amelyet leeresztettek a tengerbe, és amely mindenfajta halat összegyűjtött. 48 Amikor megtelt, felhúzták a partra, és leülve, a jókat edényekbe gyűjtötték, a hasznavehetetleneket pedig eldobták. 49 Így lesz ez a világrendszer befejezésekor:. . .
(Márk 1:14, 15) 14 Miután pedig Jánost letartóztatták, Jézus Galileába ment, prédikálta az Isten jó hírét, 15 és ezt mondta: „Betelt a meghatározott idő, és elközeledett az Isten királysága. Tanúsítsatok megbánást, és higgyetek a jó hírben!”
A tanúk sosem jelentettek ki ilyet, hogy ők az igaz egyház.
Nekünk a jó hírt kell terjesztenünk, hogy Jézus királysága már áll, és a biblia szerint aki mindvégig kitart az részesül megmentésben.
(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.
Hogy valaki Jehova szolgálatához csatlakozva megkeresztelkedik az nem biztosítja azt, hogy megmenekül ahhoz ki kell tartani, de aki azt hiszi, hogy áll vigyázzon hogy el ne essen.
Bárki eleshet, nem tökéletes senki.Még egy tanú sem!
VI,(János 10:16) 16 És más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók; őket is elő kell hoznom, és figyelni fognak a hangomra, és e g y nyáj lesznek e g y pásztorral.
10 Jézus beszélt ’más juhokról’ is, akik nem ugyanabból az „akolból” valók, mint amelybe a felkent követőiből álló „kicsiny nyáj” tartozik (Ján 10:16; Luk 12:32). Ezt mondta: „őket is elő kell hoznom,
*** w95 4/15 31. o. Olvasók kérdései ***
Mit mondhatunk akkor a „nagy sokaság” kilétét illetően, amelyről a Jelenések 7:9 tesz említést? Nos, figyeljük meg a 13. verset és a kérdést: „Ezek . . . kik és honnét jöttek?” A választ a Jelenések 7:14-ben találjuk meg: „Ezek azok, a kik jöttek a nagy nyomorúságból.” A „nagy sokaság” tehát azokból tevődik össze, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, azaz akik túlélik. Ahogyan a 17. vers elmondja, ’vizeknek élő forrásaira viszik majd őket’ a földön.
Ahhoz azonban, hogy túléljék az eljövendő nagy nyomorúságot, érthető módon már korábban meg kellett mosniuk ruhájukat a Bárány vérében, ezáltal igaz imádókká válva. Az az hitet kell gyakorolni Jézus halálában, elfogadva azt.
Összefoglalva tehát, a „más juhokat” tágabb fogalomnak tekinthetjük, amely Isten mindazon szolgáit öleli fel, akik a földi örök élet reménységében bíznak. Ez magában foglalja a ma élő juhszerű egyének szűkebb kategóriáját, akiket egy „nagy sokaságként” egybegyűjtenek, s akiknek az a reménységük, hogy túlélhetik a küszöbön álló nagy nyomorúságot. E lojális, ma élő keresztények közül a legtöbben a „más juhokhoz” tartoznak, és egyben a „nagy sokaság” részét képezik.
I.
Tehát beszélünk egy Istenről, mely időnek és térnek ura, jelen van múltban, jelenben, jövőben. Ő irányít, és nem őt irányítják. Tulajdonképpen esküt tesz az örök szövetségről, melyet köt Izrael házával, nem tudja, hogy a Izrael háza felbontja a szövetséget (mintha a szövetségnek lett volna kötelezettségvállalási feltétele, de nem volt) rácsap a homlokára, és az ÖRÖK szövetséget felbontja egyoldalúan. Ez egy elég érdekes istenkép szerintem.
Mint mondtam, az új szövetség egyáltalán nem dögleszti meg az ó-t. Hol olvasol olyat, hogy az örök szövetség semmissé vált? A körülmetélés szövetsége nem a pogányokra vonatkozik, ránk a Krisztusban való hit szövetsége vonatkozik. Attól még Izreael házán lévő szövetség örök mivolta miatt, honnan veszed, hogy vége lett?
II:
A mennyország egy hely, a Föld szintén egy hely. Ha a mennyország egy filozófia lenne, igaz lenne az állításod, de a mennyország nem fog alászállani a mennyből. Isten országát kellett prédikálnia a tanítványoknak, betegeket gyógyítaniuk, stb. mondván, hogy elközelített hozzátok Isten országa. De az nem a mennyország.
III:
Hogy te hogyan érted a törzs fogalmát, az egy dolog. A törzsnek vannak ágai, hajtásai. A léviták törzs, és bibliai értelemben is azok voltak. A törzs fogalma nem földterületben válik értelemmé.
IV:
Szeretném, ha idéznéd az általad nem egyszer emlegetett Páli házról házra való járást. Pál házanként prédikált. Nyilvánosan – házanként. Sok ember előtt – belső szobákban. NEM egyenlő a házanként való munka a házról házra járással. Pál pontosan betöltötte Jézus rendelését, hogy ne járjatok házról házra, hanem egy helyen szálljatok meg… (házanként)
„A tanúk sosem jelentettek ki ilyet, hogy ők az igaz egyház.”
De, az üdvözül, ki az emlékünnepen jelen van és az tartozik a 144000 közé, ki magához veszi az emlékjegyeket. Ez eretnekség.
VII. Ábrahámnak miért kellett volna prédikálnia?
vagy valamelyik pátriárkának?
Ők Jézus előtt éltek, de érdekes, hogy Ők is kijelentették, hogy idegenek, és vándorok ezen a "földön", vagy is várták ők is azt a megígért kormányzatot, melyre Jehova ígéretet tett nekik az EGY
mag által aki a Krisztus.S bár nem kapták meg az ígéreteket, de várták, és hamarosan fel fognak támadni és élni fognak a földön a többi túl élővel együtt.
De különben ők is tanúskodtak a cselekedeteikkel, mert mindig azt tették amit Jehova mondott nekik, mindent úgy tettek ha nem volt kényelmes akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!