Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért rossz az emberek vélemén...

Miért rossz az emberek véleménye a Jehova tanukrol?

Figyelt kérdés
Szerintem az nem lehet magyarázat mert hogy házrol házra jàrnak prédikálni mert ezt adta parancsba jézus.
2012. júl. 20. 16:52
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
11%

A 17. es hozzá szólónak.

A nagy sokaság a földön marad, nem az égbe megy.

Jézus elmondta, hogy ezek nem abból az akolból valók.őket is majd elő hozza MAJD.

vagy is nem az égi akolból valók.

2012. júl. 21. 02:48
 22/52 A kérdező kommentje:
KW köszönöm. Ugy látszik jol tudtam hogy Jézus parancsba adta hogy prédikáljanak. Az egy dolog hogy házrol házra mert ugyan ezt tedte Jézus is,sőt ugy tudom hogy Pál apostol is amikor agyon kövezték de még sem halt meg és ugyan oda vissza ment prédikàlni pedig nem láták szivesen. Vagy Cselekedetek 20:20-24 milyen érdekes hogy utálat ellenére is ment. Nyugpdtan dzoljatok ha nem jol gondolom.
2012. júl. 21. 07:42
 23/52 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdező,

Nem, nem tudod rosszul, sőt úgy látom igen tájékozott vagy ezen a téren.

K-W:

2012. júl. 21. 08:04
 24/52 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Tanúk!

I: „Egy részt mert megőlték Jézust, és Jehova itt, mint nemzettel végzett. Jézus nem hiába mondta”

NEM! Talán nem olvastad?

„15. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):

16. Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

17. A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;

18. És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.

19. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.

20. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:”

Ez bekövetkezett i.sz.70-ben, Jeruzsálem lerombolásánál. Elvetette a zsidó népet?

Az egész ószövetség arról a hithű zsidó népről szól, kikkel ÖRÖKRE szövetséget kötött Isten. Esküszegőnek neveznéd Istent? Vagy a megváltozott körülmények között megváltoztatta a mindentudó a szövetségét? Nem látta előre, így kötött örök szövetséget? Vagy mit jelent az örök szó? Ó, az igazságos Isten ilyen lenne? Ha nem tetszik valami, elveti örök szövetségét?

2Móz 31,16 Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, ÖRÖK szövetségül.

Teljesen össze is forrható a Jelenések könyvével:

„És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.”

„Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;”

(a más aklok…)

II:

„43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.”

Mondtam, ha tudnád, hogy Isten országa nem a mennyország, nem írnád, amit írsz.

Csak segítségül: Jöjjön el a te országod. A mennyország nem jön el, a mennyország VAN.

Az új Jeruzsálem száll alá, nem a mennyország…

III:

„és a Lévi törzsét írták be helyette, ami nem jó, mert a Léviták sosem volt törzs”

Ajjaj: 4Móz 3,6 „Hozd elő Lévi törzsét”, 4Móz 18,2 „A te atyádfiait, Lévinek törzsét, a te atyádnak nemzetségét is vedd magad mellé”

5Móz 10,8 „Abban az időben választá ki az Úr a Lévi törzsét, hogy hordozza az Úr szövetségének ládáját”

Nem volt törzs????? A szentírás mást mond.

IV:

„Nos Jézus elsősorban nem isten nevének hirdetésével bízta meg a követőit.”

Ti viszont erről prédikáltok! Mi Isten neve. Ez a vesszőparipátok, ez a prédikációtok vezérfonala, ez a gyülekezetetek neve. Akkor miért ezt tanítjátok, mikor erre NEM kért meg titeket SENKI?

V:

„Nos a világ méretű prédikáló és tanítványképző munka 236 országban folyik teljesen ingyen”

Ezt elmondhatja nagyon sok felekezet. Nem attól keresztény valaki, mert gyülekezetének híre több országban jelen van. Az adventisták attól a végidő egyháza, mert megtartja a szombatot, a Jehova Tanúi attól, mert házról házra járnak, a Katolikus egyház attól, mert az első jelentős összeforrt egyház, a Hit gyülekezete, mert követelmény a nyelveken szólás, a Church of God, mert megtartja Isten ünnepeit…. És mindegyik a Bibliát lobogtatja… Hagyjuk már ezt az én vagyok a valaki dumát, légy szíves.

Mt 3,9 „És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.”

VI:

„Jézus elmondta, hogy ezek nem abból az akolból valók.őket is majd elő hozza MAJD.

vagy is nem az égi akolból valók.”

Idézném akkor: Jn 10,16 „Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.”

„nem EBBŐL az akolból”!!!

Itt Ábrahám nemzetségéről beszélt. És egyáltalán nem az égi akolról beszélt. Nem is értem, hogyan jött ez ki neked, nektek… lásd első bekezdésemet…

VII:

„Az egy dolog hogy házrol házra mert ugyan ezt tedte Jézus is,sőt ugy tudom hogy Pál apostol is”

Egyáltalán nem! Jézus nem házról házra járt, ahogy Pál sem. Egy helyen szállt meg, prédikált, majd ment tovább. Ez a házanként (οiκος (oikosz) ) való prédikálás. Amit ti csináltok, az a Krisztus által tiltott házról házra járás (οἰκία (oikia) eκ eξ (ek ex) οiκία (oikia) )

1Kor 16,6 „Nálatok azonban talán megmaradok, vagy ott is telelek, hogy ti kísérjetek el, a hová menéndek.”

10 „Hogyha pedig megérkezik Timótheus, meglássátok, hogy bátorságos maradása legyen nálatok; mert az Úrnak dolgát cselekszi, mint én is.”

Üdv! Nyugalmas sabbatot!

2012. júl. 21. 10:39
 25/52 anonim ***** válasza:
11%

(Héberek 8:8, 9) . . .»Íme! Jönnek napok — ezt mondja Jehova —, és új szövetséget fogok kötni Izrael házával és Júda házával; 9 nem a szerint a szövetség szerint, amelyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről, mert nem maradtak meg szövetségemben, úgyhogy nem törődtem tovább velük« — ezt mondja Jehova.”

(4Mózes 1:47-49) 47 De a lévitákat atyáik törzse szerint nem vették számba közöttük. 48 Jehova pedig beszélt Mózessel, és ezt mondta: 49 „Csak Lévi törzsét ne vedd számba, ne számold őket Izrael fiai közé,

a lévitáknak más volt az örökségük, nem a föld, templomi szolgálatra rendeltettek amely rávilágít, hogy a felkentek papi osztályt alkotnak az új Jeruzsálemben ami az égben van, és onnan vezetik a földön levőket a tökéletességre.

(Róma 9:6-8) 6 De nem mintha az Isten szava kudarcot vallott volna. Mert nem mindnyájan valóban „Izrael”, akik Izraeltől származnak. 7 Nem is mindnyájan gyermekek azért, mert ők Ábrahám magva, hanem: „Amit a »magodnak« fognak hívni, az Izsák által lesz.” 8 Vagyis nem a test gyermekei valóban az Isten gyermekei, hanem az ígéret általi gyermekek számítanak a magnak.

*** re 19. fej. 116. o. 10. bek. Isten Izraelének elpecsételése ***

„Ne félj, kicsiny nyáj, mert a ti Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot” (Lukács 12:32). Más írásszövegek, például a Jelenések 6:11 és a Róma 11:25 azt mutatják, hogy e kicsiny nyáj tagjainak a száma korlátozott, valójában előre meghatározott.

(Máté 10:11) 11 Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban, és maradjatok ott, míg tovább nem mentek.

11 Jézus, a tökéletes ember tisztán látó volt, és ez képessé tette, hogy felismerje kik méltók arra, hogy tanítsák őket. Nekünk sokkal nehezebb megtalálni azokat, akik ’helyesen viszonyulnak az örök élethez’

. Az apostolok is ilyen helyzetben voltak. Jézus ezt mondta nekik: „Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban”

Hogyan lehet meg találni az arra méltókat ha nem kereséssel?

Ez annyira egyértelmű.

. Nem mindenki volt méltó a Királyság-üzenetre, ami abból látszik, ahogyan reagáltak rá. Jézus tanítványai ennek ellenére buzgón prédikálták a jó hírt mindenütt, ahol csak emberekkel találkoztak.***

Pál abban is példamutató volt, hogy ahová csak ment, „nyilvánosan és házról házra” prédikált

2012. júl. 21. 14:07
 26/52 anonim ***** válasza:
9%
24-es vagyok! Nem véletlenül szedtem pontokba, nem a magam szórakoztatására, hanem érdemi beszélgetés végett és a mellébeszélés elkerülése okán. Kérlek e szerint menjünk az átláthatóság érdekében. Mert így csak csapodárság lesz az egészből.
2012. júl. 21. 14:09
 27/52 anonim ***** válasza:
54%
nos én a hit gyülekezetére vonatkozó részt fogtam meg a kérdésedből. igaz, mi is kapunk eleget a jobbikosoktól, panaszkodni viszont felesleges. mint az egyik kommentelő is írta, elmebetegnek hiába magyarázol. egyébként én is találkoztam jehovásokkal a kapunkban. nos a két hölgy kedves volt. viszont levakarhatatlan. amit kivettem az eszmecseréjükből, szerintük a szent szellem valami ókori dolog ami pálékkal sírba szállt. én itt csuktam be a kaput. egyébként a hölgy azt mondta, hogy a szent szellemet a biblia képletesen érti. én innentől a hölgyet értettem képleesen....
2012. júl. 21. 15:21
 28/52 anonim ***** válasza:
11%

Kedves 24-es válaszoló.

Nos nem tudom jól értettem-e hogy érdemi beszélgetés alatt Szeretet teljes csevegést szeretnél a bibliából?:)

mert végeredményben Én úgy írtam le a válaszokat ahogyan válaszoltál.

Először arról írtam biblia verset, hogy a test szerinti Zsidókat Jehova elvetette, minek utána elutasították a meghívást a királyi papságra, mert Jézus első sorban hozzájuk jött, mint akkor még kiválasztott nemzethez.Pedig nekik kellene ezt a feladatot ellátni amit most a tanúk végeznek, tanítaniuk Jehova törvényére az embereket, nemzettől függetlenül.

De a zsidók nem fogadták el, nem is ismerték fel, és nem is akarták felismerni, meglátogatásuk idejét.

Ezért mondta Jézus azt, hogy nem kapják meg ezt a lehetőséget, hogy királyi papság legyenek, és megmaradjanak mint szent nemzet.

Ezt jelezvén Jézus halálakor a szentek szentjét elválasztott nehéz függöny ketté szakadt.

Vagy is nemzettől függetlenül bárkit elfogad Jehova aki tiszta szívvel szeretne hozzá tartozni, mindegy milyen nemzetbe tartozik.

A Jeruzsálemi templom azt szolgálta mutatni, hogy ott az igaz imádat, ott van velük Jehova.

Jézus jelezte is, hogy kőkövön nem marad semmi ott. Tehát Jehova megszüntette mint nemzettel a különleges kapcsolatot, most már mint személyek számítanak.Azóta sem építették újjá, és nem is fogják, mert Jehova elvetette őket, mint nemzetet. Bár igen kevesen kb.600-an vannak kint test szerinti zsidók akik ezt felismerve ma már Jehova tanúiként szolgálnak.

Azzal, hogy Jézus azt mondta, hogy 3 nap alatt újjá építi a templomot, nem a fizikai templomról beszélt.

Itt az új Jeruzsálem a szellemi Izraelt jelezte megalakulni, ami az úrvacsorán meg is köttetett, újszövetség névvel amit már írtam is.Ebbe bármilyen nemzetiségű felvétetik aki erre hivatott.De ezt nem az egyén határozza meg, vagy dönti el, hanem Jehova.

Ehhez szükséges volt elkezdeni prédikálni, és erre elkezdte kiképezni a tanítványait, elmondta nekik mit kell az embereknek mondani a szolgálatuk során, és aki méltó az lehet Jézus tanítványa, ami nem feltétlen jelenti, hogy fizikailag Jézus tanítja.

Nos mára már a világméretű munka amit Jézus elindított lassan a vége felé közeledik.A jelekből jól látható, hogy nagyon kevés idő van hátra, mert a gonoszság egyre nagyobb méreteket ölt, és annyira nehéz a megélhetés ami kezd a isz. 70.ben történt eseményekre hasonlítani.

Akkora éhezés volt , hogy Josefus Flavius történet író leírta, hogy a szülő anyák egymást figyelték, melyikük szül meg előbb, mert annak a gyermekét megfőzték, és megették.Kénytelenek voltak ember húst enni.

Aki életben maradtak azokat meg elhurcolták a rómaiak rabszolgának, de az rosszabb volt mint ha ott meghaltak volna.

2012. júl. 21. 18:54
 29/52 anonim ***** válasza:
0%
Nem megy a pontról pontra való beszélgetés, igaz?
2012. júl. 21. 18:59
 30/52 anonim ***** válasza:
25%

Nos legyen a te pontod szerint. Nem tudom hogyan szeretnéd?

Alkalmazkodom.

2012. júl. 21. 19:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!