Miért rossz az emberek véleménye a Jehova tanukrol?
Szia, már többször volt hasonló kérdés. A válaszolók többsége pontosan azt kifogásolta, hogy zavarja őket a becsengetgetés.
Azt pedig jó, ha tudod, hogy a házról házra prédikálás csak a Jehova Tanúi szerint Jézus parancsa; de ez csak az ő saját fordítású Bibliájuk, az Újvilág Fordítások szerint van így.
Összeszedtem neked néhány régebbi kérdést, böngészgess kedvedre:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Jó olvasást. :)
"Szerintem az nem lehet magyarázat mert hogy házrol házra jàrnak prédikálni mert ezt adta parancsba jézus."
Nem, Jézus gyakorlatilag éppen az ellenkezőjére adott parancsot!
Luk10 7. "Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. NE JÁRJATOK házról-házra."
Erre a válasz a tanúktól, hogy ezt az akkori tanítványoknak mondta. Viszont akkor visszakérdeznék a kérdésedre, hogy mikor is adta parancsba Jézus, hogy a tanítványok járjanak házról házra?
Hasonlót találni:
Máté 28
"18. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
20. Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"
Viszont akkor én miért nem mondhatom, hogy ezt is a tizenegynek mondta? Mert ők tökéletesen be is töltötték ezt. Ráadásul mondott itt olyat Jézus, hogy járjatok házról házra? Mert szerintem ti nem megkeresztelni mentek, és mit is mondott még? "Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek"
Miket parancsolt Krisztus? Mert beszéltem már Tanúkkal, de valahogy Isten nevén kívül, és a közel a végítéleten kívül nem igazán hallottam mást tőlük. Nem erre tanította a tanítványokat Krisztus. Ezért kár házról házra járni, szerintem.
Nem véletlen, hogy a tanítványok nem járhattak és ma sem járhatnának házról házra. Ti éppen az ellenkezőjét teszitek Krisztus utasításának. És nem véletlen az sem, hogy megbotránkoztatjátok ezzel az embereket.
Bocsánat, ha nem áll rátok az idézet, de nem tehetek róla, nekem sokszor a tanúkról Jézusnak ezen szavai jutnak eszembe.
"Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál." Máté 23,15
Bocsáss meg kedves előttem szóló, de nem hirdetjük hogy itt meg ott van isten országa.
Mert Jézus királysága az egész földre érvényes, és nem csak itt, meg ott.
Ezen kívül az első hozzá szóló tévesen tudja, hogy csak 170. ezren férnek be a mennybe.
Bizonyára sokkal többen is beférnének.
S már a számadat sem egyezik amiből látszik mennyire szájról szájra adják át a tanuk rágalmazására való szavakat.Semminek nem kérdeznek utána, csak egyből neki esnek az embernek.
Nem vagyunk embergyilkosok, ha valaki nem ért valamit, nyugodtan meglehet kérdezni, nem kell elkötelezettséget vállalni egy kérdés miatt.:)
A Jelenések könyve szerint Jézus 144. ezer embert vett meg a földről, akiket a lukács evangéliuma "kicsiny nyájnak" nevez.
Miért kicsiny. Mert ahhoz képest akik a földön maradnak a teremtő eredeti szándéka szerint azok több millióan is lehetnek.
Ezek a felkent keresztények Jézus elmondása szerint abban a kiváltságban vehetnek részt, hogy Jehova nekik adja az országot,az az ezer esztendeig Krisztus vezetésével,az égből irányítva, elvezethetik a földön lévő nagy sokaság tagjait arra a tökéletességre, aminek egykor Ádám, és Éva örvendhetett egykor.
Ez volt mindig is a teremtő eredeti szándéka, és nem változtatott ezen csak azért, mert Ádám, butaságot csinált
A földet egy igazságos emberi társadalom fogja lakni az eredeti elhatározás szerint.
Ezért érthetetlen, miért akar mindenki az égbe menni.
Személy szerint Én nem szeretnék, magam földi reménységű vagyok nem égi elhívatott.
Tisztelettel.
Ez a munka a mostani követőknek is szól. miért? ha elkerülte volna figyelmedet amit idéztél
Menjetek és tegyetek tanítványokká....
Meddig? ... veletek vagyok a világ rendszer befejezéséig.
14 A feltámasztott Jézus súlyos felelősséget bízott a követőire, amikor azt mondta nekik, hogy ’menjenek és tegyenek tanítvánnyá’ másokat. Nem csak azokra a tanítványaira gondolt, akik ott voltak azon a tavaszi napon Galilea egyik hegyén. A munka, melyre megbízatást adott, „a világrendszer befejezéséig” folytatódik, és magában foglalja, hogy el kell érni „minden nemzetből való embereket”. Nyilvánvaló tehát, hogy ez a megbízatás Krisztus összes követőjére érvényes, így ránk is.
16 Jézus most ismerteti a megbízatást, amit ezzel a szóval kezd: „Menjetek” (19. vers). Tehát felszólít, hogy legyünk kezdeményezőek, hogy elérjünk másokat a Királyság-üzenettel
Pál apostol:
(Cselekedetek 20:20) 20 eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket,
17 Jézus ezután kifejti a megbízatás célját, ezt mondja: „tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket” (19. vers). Hogyan ’teszünk tanítvánnyá’ másokat? Alapjában véve a tanítvány egy olyan személy, aki tanul, illetve akit tanítanak. A tanítványképzés azonban nem egyszerűen azt jelenti, hogy ismeretet adunk át másoknak. Amikor érdeklődő személyekkel tanulmányozzuk a Bibliát, az a célunk, hogy segítsünk nekik Krisztus követőivé válni. Amikor csak lehetséges, kiemeljük Jézus példáját, hogy megtanuljanak úgy tekinteni rá mint Tanítójukra és Példaképükre. Ezáltal úgy fognak élni, mint Jézus, és ugyanazt a munkát végzik majd, amit ő (János 13:15).
18 Jézus így beszélt a megbízatás egyik fontos részéről: „kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében” (19. vers). Egy tanítvány életében a megkeresztelkedés a legfontosabb mérföldkő, hiszen ez találó jelképe annak, hogy teljes szívből átadta magát Istennek. Tehát a megkeresztelkedés létfontosságú a megmentéshez (1Péter 3:21
19 Jézus így fogalmazza meg a megbízatás következő részét: „tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek” (20. vers). Megtanítjuk az újaknak, hogy tartsák meg Jézus parancsait, köztük azt is, hogy szeressék Istent, szeressék a felebarátaikat, és képezzenek tanítványokat (Máté 22:37–39). Fokozatosan megtanítjuk őket arra, hogyan magyarázzák meg a bibliai igazságokat, és hogy miként tudják megvédeni a hitüket, amely egyre erősödik. Amikor alkalmassá válnak a nyilvános prédikálószolgálat végezésére, együtt tevékenykedünk velük. Megtanítjuk őket arra, hogy miként tudnak eredményesen részt venni ebben a munkában, és példát is mutatunk nekik ezen a területen. Az új tanítványok oktatása nem feltétlenül ér véget a megkeresztelkedésükkor. Az újonnan megkeresztelteknek szükségük lehet további oktatásra, hogy meg tudjanak birkózni azokkal a próbákkal, amelyekkel azért kerülnek szembe, mert követik Krisztust (Lukács 9:23, 24).
20 A Jézustól származó megbízatás utolsó szavai igen megnyugtatóak: „íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig” (Máté 28:20). Jézus tisztában van vele, hogy ez a megbízatás fontos, és azt is tudja, hogy a teljesítése időnként ellenséges reakciókat válthat ki a rosszakarókból (Lukács 21:12). De nincs okunk a félelemre. Vezetőnk nem várja el tőlünk, hogy segítség nélkül, egyedül végezzük ezt a feladatot.
Nos ez nem egyszerű feladat egy kereszténynek.
K.W.
"Bocsáss meg kedves előttem szóló, de nem hirdetjük hogy itt meg ott van isten országa."
Ha tudnád, hogy Isten országa nem a mennyország, akkor nem írnád, amit.
"A Jelenések könyve szerint Jézus 144. ezer embert vett meg a földről"
Nem, ezek Ábrahám nemzetségéből valók a 12 nemzetségből nemzetségenként 12000-en. Magyarán ezek a 12 nemzetségből való zsidók, és ezek mellett állnak a megszámlálhatatlan sokaság, akiket szintén megváltott. Kéretik olvasni és ne csak a dogmákat hallgatni.
"hogy Jehova nekik adja az országot,az az ezer esztendeig Krisztus vezetésével,az égből irányítva, elvezethetik a földön lévő nagy sokaság tagjait arra a tökéletességre, aminek egykor Ádám, és Éva örvendhetett egykor."
Aha, és utána? Letelik az 1000 év, és akkor már nem a mennyeiek irányítanak, hanem ők is lejönnek, de minek is?
"Személy szerint Én nem szeretnék, magam földi reménységű vagyok nem égi elhívatott."
Na, ezt meg mindenki ki ki maga eldönti, mi? Érdekes a dogmarendszeretek... Aki nyammog évente egyszer a kovásztalan kenyérből, az égi, aki csak nézi, az földi.
Olyanok lesztek, mint az Isten, jónak és rossznak tudói, mi? Majd ÉN eldöntöm... És a mindenható alkalmazkodik...
"Ez a munka a mostani követőknek is szól. miért? ha elkerülte volna figyelmedet amit idéztél
Menjetek és tegyetek tanítványokká....
Meddig? ... veletek vagyok a világ rendszer befejezéséig."
Nem, én ezt írtam, amit neked kerülte el a figyelmedet: "Viszont akkor én miért nem mondhatom, hogy ezt is a tizenegynek mondta?" Ha észreveszed cinikus voltam, mert nem mondhatom, hogy a 11-nek mondta.
Viszont elkerülte a figyelmedet a többi szó. "megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek"
Ezek a sorok nem töltik be a ti házról házra járásotokat.
Hol mondta Krisztus, hogy járjatok házról házra hirdetni Isten nevét? Sehol. Nehéz dolog ezek után Krisztusra hivatkozva járnotok házról házra szerintem, felmagasztalva cselekedeteiteket, mondván, hogy mivel ezt teszitek, ti vagytok az utolsó idők szent egyháza.
Nos a kedves 17-es válaszolónak szeretnék válaszólni.
Több okból sem szólhat ez a test szerinti zsidó nemzetségnek.
Egy részt mert megőlték Jézust, és Jehova itt, mint nemzettel végzett. Jézus nem hiába mondta
(Máté 21:42, 43) . . .« 43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.
Más részt a 12 törzs felsorolása, nem az eredeti felsorolás szerint van leírva, ugyan is Dán törzsét kihagyták a felsorolásból, és a Lévi törzsét írták be helyette, ami nem jó, mert a Léviták sosem volt törzs, hanem papi szolgálatot teljesítettek, a templomnál szolgáltak, így aztán nem lehet szó szerint venni.
A harmadik okára Pál apostól világit rá a következő versben:
(Róma 2:28, 29) 28 Mert nem az a zsidó, aki külsőleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsőleg van a testen, 29 hanem az a zsidó, aki belsőleg az, és az ő körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyűjtemény által. Az ilyennek dicsérete nem emberektől, hanem az Istentől jön.
Tisztelettel.K.W.
Kedves 18.-as válaszolónak szeretnék válaszolni bár ő sem a kérdés feltevője, de legyen meg az akarata.
Nos Jézus elsősorban nem isten nevének hirdetésével bízta meg a követőit.
Amikor a földre jött elkezdett egy munkát, aminek a központi témája Isten királysága, aminek Ő azaz Jézus a kinevezett királya.
Csak néhány példa erre
(Lukács 6:20) . . .„Boldogok vagytok, ti szegények, mert tiétek az Isten királysága.
(Lukács 10:9-11) . . .és mondjátok nekik: »Elközeledett hozzátok az Isten királysága.« 10 Ám ahol bementek egy városba, és nem fogadnak be titeket, menjetek ki annak széles útjaira, és mondjátok: 11 »Letöröljük ellenetek még a port is, amely városotokból a lábunkhoz tapadt. De azért tartsátok ezt elmétekben: elközeledett az Isten királysága.«
(Lukács 13:18, 19) 18 Ezért ezt mondta még: „Mihez hasonló az Isten királysága, és mihez hasonlítsam? 19 Hasonló a mustármaghoz, melyet fogott egy ember, és a kertjében elvetett, az pedig nőtt, és fa lett belőle, és az ég madarai letelepedtek az ágain.”
(Lukács 4:43) . . .De ő így szólt hozzájuk: „Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.”
(2Timóteusz 4:1-5) . . .: 2 prédikáld a szót, a sürgősség érzetével légy ezen a kedvező időszakban is, a bajokkal terhes időszakban is, feddj, dorgálj, buzdíts, teljes hosszútűréssel és a tanítás művészetével. 3 Mert lesz időszak, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket; 4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak. 5 Te azonban maradj meggondolt mindenben, szenvedd el a rosszat, végezd az evangéliumhirdető munkáját, teljesen lásd el szolgálatodat.
Nos a világ méretű prédikáló és tanítványképző munka 236 országban folyik teljesen ingyen, mert ingyen kaptuk ingyen adjuk.
Az aratni való sok a munkás kevés, de remélhetőleg azért jól haladunk.
Köszönöm a megtiszteltetést, tisztelettel
K.W.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!