Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más gyülekezeteknél is vannak...

Más gyülekezeteknél is vannak kiközösítések, vagy csak Jehova tanúinál szokás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 15. 16:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%

Nos úgy tapasztalom, hogy senki nem válaszol. szeretném megkérdezni, hogy miért érdekel ez a kérdés?

Egy tanú

2012. júl. 15. 22:40
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Általában emberek szokták kiközösíteni egymást. amúgy meg ne szídd a keresztény gyülekezeteket mert azzal a keresztényeket szídod
2012. júl. 16. 00:11
 3/17 anonim ***** válasza:
61%

Nos a tanúk, nem hobbiból közösítenek ki személyeket a gyülekezetből.

Pál apostol, határozottan rávilágított arra, hogy Isten gyülekezetének részét nem képezheti az a személy, aki testvér létére tesz nem keresztényi dolgokat.

Ez is egy megkülönbözteti az igaz keresztényeket a világ engedékeny szellemétől, ahol Jézust mondván magukénak, még is semmibe veszik vagy enyhítik a tanításait.

(1Korintusz 5:9-13) 9 Levelemben azt írtam nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba paráznákkal, 10 de nem úgy értve, hogy általánosságban e világ paráznáival vagy a kapzsikkal, a zsarolókkal vagy a bálványimádókkal. Különben bizony ki kellene mennetek a világból. 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek. 12 Mert mi közöm nekem a kívül levők megítéléséhez? Vajon ti nem a belül levőket ítélitek meg, 13 míg a kívül levőket az Isten ítéli meg? „Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”

2012. júl. 16. 08:04
 4/17 A kérdező kommentje:

Ketteske!

Te az a kötözködős fajta vagy ,igaz? De iszonyú kíváncsian várom a magyarázatodat azt illetően hogy a kérdésem melyik részében szidok bárkit is.

"Nos úgy tapasztalom, hogy senki nem válaszol. szeretném megkérdezni, hogy miért érdekel ez a kérdés?

Egy tanú"

Jól látod! "Egy tanú" Azért érdekel mert szeretném tudni hogy más felekezetek hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez.

Az igeverset nem értem miért másoltad be s azt sem értem hogy miért kezdted el magyarázni a dolgot. Mert ha azt a következtetést vontad le hogy nem tudom mi az a kiközösítés akkor HATALMAS tévedésben vagy. A kérdésem arra vonatkozott hogy másoknál is alkalmazzák e ezt az eljárást. Felesleges azt ecsetelni hogy a tanúk miért és mi alapján teszik. Mert a kérdésem nem ez volt.

2012. júl. 16. 08:55
 5/17 anonim ***** válasza:
63%

Nos bocsánatot kérek, ha megbántottalak, ne ez volt a cél.

Mindössze azért válaszoltam tömören, hogy lássák azok is akik olvassák, hogy nem gonoszságból történik ez a gyülekezetben.

Tisztelettel.

2012. júl. 16. 09:28
 6/17 anonim ***** válasza:
A Katolikus Egyházban is van olyan, hogy kiközösítés, hivatalosan excommunicationak hívják. Általában önmagát közösíti ki az ember, mert tettei, súlyos bűnei miatt már nincs közösségben az Egyházzal. Pl. ha egy felszentelt pap megnősül, akkor automatikusan önmagától beáll a kiközösítés.
2012. júl. 16. 10:33
 7/17 anonim ***** válasza:
69%

Nos ebből is látszik mennyire nincs összhangban egyes tanítások Jézus tanításával.Azért kiközösíteni, mert megnősül.

Hol írt ilyen szabályt Jézus, hogy nem lehet megnősülni, mert akkor nem fogadja el a szolgálatát?

Ez nem szektás tanítás?

Pál felsorolásából pedig jól látható, hogy a nősülés nincs felsorolva az okok között.

Bocsánat hogy el tértem a tárgytól, csak fáj, hogy ennyire nem veszik észre, hogy nem Jézus tanítását gyakorolják.

2012. júl. 16. 17:07
 8/17 anonim ***** válasza:

"Nos ebből is látszik mennyire nincs összhangban egyes tanítások Jézus tanításával.Azért kiközösíteni, mert megnősül.

Hol írt ilyen szabályt Jézus, hogy nem lehet megnősülni, mert akkor nem fogadja el a szolgálatát?

Ez nem szektás tanítás?

Pál felsorolásából pedig jól látható, hogy a nősülés nincs felsorolva az okok között.

Bocsánat hogy el tértem a tárgytól, csak fáj, hogy ennyire nem veszik észre, hogy nem Jézus tanítását gyakorolják."

Most itt elkezdhetünk vitatkozni a cölibátus szükségességéről, de úgy gondolom, hogy ez itt nem az a téma. Ezt csak egy egyszerű példának hoztam fel. Azért közösíti ki magát automatikusan a nősüléssel a pap, mert a felszentelésekor nőtlenséget fogadott, a házassággal meg épp ezt az ígéretét szegi meg, tehát méltatlan lett a papsághoz. Ez nem azt jelenti, hogy tuti elkárhozik, vagy ilyesmi, hanem azt, hogy az Egyház felmenti őt a papi szolgálat alól, tehát nem misézhet, nem gyóntathat stb.

2012. júl. 16. 21:46
 9/17 anonim ***** válasza:
56%

Nos csak azért írtam ezt annak hogy szektás tanítás, mert ebből is jól látszik, hogy nem Jézus tanítását támogatják, sem az apostolok tanítását,

Ugyan is azt írja az apostol a károli fordítás szerint, hogy aki püspökséget választ, jó szolgálatot választ, ezért a püspök legyen egy feleségű férfiú józan mértékletes aki a gyermekeit engedelmeskedésre tanítja.

Tehát ebből is jól látszik, hogy nem kellene senkit megfosztani egy "isten általi" kinevezéstől csak azért mert nősülni kar.

Nos ki fordítja ki a bibliát?

Ezért van teljes káosz az emberek elméjében, meg a sok féle tanítás minden féle szelében.

Bocsánatot kérek, de nagyon zavaró, hogy sokan ennek ellenére azt hiszik hogy helyesen vannak tanítva, miközben a magukat tanítóknak nevezők sem tudják mit lehet mit nem.

2012. júl. 16. 22:19
 10/17 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Testvérem!

Én is Jehova Tanúja vagyok, és szeretnélek megkérni, hogy ne így rendezd a nézeteltéréseidet, pláne az interneten. Bizonyára zavarnak az Írásellenes tanítások, ahogyan másik embert is, bizonyára Őket pedig az zavarja, ahogyan mi értelmezzük a Bibliát. Viszont a kultúrált vélemyénnyilvánításba, nem fér bele, hogy Te belekötsz egy másik ember nézeteibe, holott nem is ez volt a kérdés. Ezzel a viselkedéssel nemcsak semmibe veszed azt, amit a gyülekezetben tanulunk a keresztény viselkedésről, de a bibliai tanításokat sem teszed vonzóbbá. Ha nem tudsz uralkodni az érzéseiden, kérlek inkább ne használd ezt az oldalt. Remélem nem bántottalak meg, de elég azokkal a rágalmakkal elbírni, amit kitalálnak ránk az emberek, nincs ré szükség, hogy alapot adjunk rá. A Kérdezőtől elnézést, hogy ide írok, de szeretném, ha az ilye megnyilvánulások miatt nem lenne rossz (rosszabb :D) képük a Tanúkról.

Üdv: Imre

2012. júl. 17. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!