Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az egyik legjobb barátnőm...

Ha az egyik legjobb barátnőm Jehova tanúja, én pedig nem vagyok az, az számára bűn?

Figyelt kérdés

Valahol azt olvastam, hogy Jehova tanúja csak tanúkkal barátkozhat, a gyülekezeten kívüliekkel tilos. Már vagy 10-12 éve ismerjük egymást a barátnőmmel, nagyon jó kapcsolatban vagyunk, mindig tudtam, hogy ő Jehova tanúja, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

A minap részt vettem az esküvőjén, ahol csak tanúk voltak, rajtam kívül (illetve még másik három közös barátunkon kívül). Bűn, hogy barátkozunk? "Büntetik" őt ezért? Furcsa nekem ez a vallás dolog...

2012. júl. 14. 21:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha bűn lenne nem csinálná
2012. júl. 14. 21:28
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Nem büntetik meg ezért! Ha nem vagy rossz társaságban vagy ilyesmi nem lesz semmi gond.Nem kell ennyire félni tőlük...:) Csak annyit javasolnak amit a biblia is ír,hogy válogassák meg a barátaikat...ennyi. Én is ismerek ebből a vallásból való embereket,és nem volt velük semmi bajom,sőt.
2012. júl. 14. 21:31
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Szervusz, Kata vagyok, magam is egy vagyok Magyarországon élő több mint 25000.tanú közül.

Nem nem lesz baja belőle. Nem vagyunk agy mosott elvont emberek.

Nekem is számtalan "világi" barátnőm ismerősöm van, és jól megvagyunk.Ugyan úgy beszélgetünk egymással mint bárki mással. Sőt segítséget is nyújtunk egymásnak, nem csak a testvéreinknek.

Csak azok akik megvetnek minket és gyűlölettel teli hozzáállásukkal akarnak mindenkit távol tartani tőlünk, azok híresztelnek minden mocskot rólunk.

Az tény és való, hogy a világgal való barátság terén óvatosak vagyunk, hiszen a biblia erre int minden keresztényt, válassza meg a társaságát, mert a rossz társaság megrontja a hasznos szokásokat.

(1Korintusz 15:32, 33) . . .. 33 Ne vezessenek félre titeket. Rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat.

De ugyan úgy élünk, dolgozunk, gyermeket nevelünk, bevásárolunk, stb, és plusz szabad időnkben megyünk nyaralni, kikapcsolódni, stb.

De emellett végezzük az evangélium hirdető munkát.

2012. júl. 14. 21:45
 4/13 A kérdező kommentje:

Személyes problémám szerencsére még nem adódott a barátságunkból, és ahogy (második válaszoló) fogalmaztál: nem félek tőlük, bár nem is tudom, hogy fogalmazzam meg... féltem a barátnőmet.

Én ezt a vallást nem pártolom, és ezt a barátnőm is jól tudja, mégis barátkozik velem. Gondolom nem mondta el a többi tagnak, hogy én "ilyen vallások" tekintetében ateista vagyok... mivel keresztény vagyok. Őt féltem. Mert szeretem.

2012. júl. 14. 21:46
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Nkem is van több ismerősöm, akik Jehova tanúi, de soha nem említett egyikük se olyat, hogy tilos barátkozni nem tanúkkal, és a viselkedésükből se tűnt soha úgy, hogy nem szívesen állnak velem szóba.
2012. júl. 14. 21:50
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Nos ismét Kata vagyok.

Nem kell féltened a Barátnődet, mi is keresztények vagyunk.

Itt nincsenek rossz helyen az emberek, mert itt a gyülekezetben teljes a harmónia , összhang és a szeretet.

Mint írtam nekem is számtalan beszélgető partnerem van akár a szomszédom is az.

Sőt egyes ismerőseim, "irigylik" az életemet abból a szemszögből, hogy ha nehézség ér, nem értik, hogy tudok nyugodt maradni?

Pont ezért, mert tudom, hogy vannak testvéreim, akikre számíthatok, itt családias a légkör, mindenki mindenkit ismer, nincsenek titkok, és ha baj van szaladunk segíteni.

Magam is tapasztaltam, sőt minden testvérem nevében elmondhatom ezt.

És ne aggódj, nem fogja bántódás érni azért mert veled beszélget.

Akkor nagyon sokunkat bánthatnának, mert nem Ő van így ezzel.Kata

2012. júl. 14. 22:16
 7/13 anonim ***** válasza:
21%

Utóirat:

Csak akkor lenne baj a beszélgetésetekből az Ő részére, amit sokan tudnak is, ha Te egy lennél a Kiközösített testvérek közül, aki testvér voltál, de elhagytad a gyülekezetet.

2012. júl. 14. 22:20
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

Nos olyannyira nem százasok, a tanúk, hogy az önkormányzatban most kapott az egyik testvér egy kiváló dolgozói elismerést, és pénz jutalmat a Polgármestertől a 40, éves becsületes munkájáért.

Persze ez nem a kérdésre a válasz, és ezért bocsánatot is kérek.

Mindazon által, sokan írtak pozitív gondolatokat,amik alá támasztják, hogy csak a rossz indulatot gyakorolják, vagy tanulják a szeretet helyett .

2012. júl. 15. 17:36
 9/13 anonim ***** válasza:
15%

Bocsánat, azt elfelejtettem oda írni, hogy némelyek, máshogy nem tudják a mérgüket levezetni csak így, mint az előttem kettővel hozzászóló.

Nem mindenkire érvényes!!!!!!!!!!!!!!!4

2012. júl. 15. 17:38
 10/13 Mulder614 ***** válasza:
72%

Miből gondolod hogy csak Tanukkal barátkoznak???

Az hogy elmennek és felkeresnek mindenkit személyesen nem arra utal hogy csak az egymás társaságát keresik. Én is tartom a kapcsolatot sok más vallásbelivel. Például rokonokkal, régi barátok stb...

De azért olyan szokásokban nem veszek részt amik Ők még helyesnek tartanak.

2012. júl. 16. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!