Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem tudják elfogadni a...

Miért nem tudják elfogadni a homoszexualitásomról a vallásos adventisták pünkösdi-karizmatikusok, jehova tanúi hogy ez nem szadista hajlam hanem egy ugyan olyan csodálatos és építő vágy amilyen a heteroszexuálitás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 20:06
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%
Itt még mindig a tettről van szó, nem az ember puszta melegségéről. Az idézet eleje meg kifejti , hogy egyesek megtértek, de issza tértek a bálványimádáshoz és a kor erkölcsi romlottságához. ELHAGYTÁK (a férfiak)az asszonyokkal való természetes élést. Itt heterókról van szó, akik kultikus prostitúcióban, pogány orgiákon vettek részt, nem született melegekről.
2012. júl. 12. 22:08
 32/49 anonim ***** válasza:
26%

Bocsáss meg de senki nem születik melegnek, mint ahogy tolvajnak, vagy gyilkosnak sem születik senki, ennek a hátterében mindig valami megbújik ami aztán ehhez a felfogáshoz, érzéshez vezet.

*** w97 7/15 10. o. 8. bek. Maradjunk erényesek egy erkölcstelenséggel teli világban ***

8 A történelem nem ad világos képet arról, hogy mennyire volt elterjedt a homoszexualitás a rómaiak között. Kétségtelen azonban, hogy görög elődeik hatással voltak rájuk, akik között ezt széles körben gyakorolták. Megszokott volt, hogy idősebb férfiak megrontottak fiatal fiúkat azáltal, hogy a szárnyaik alá vették őket tanár-diák viszonyban, amely gyakran elferdült szexuális magatartáshoz vezette a fiatalokat. Tagadhatatlan, hogy Sátán és démonai álltak az ilyen erkölcstelenség és a gyermekekkel való ilyen gonosz bánásmód mögött (Jóel 3:3; Júdás 6, 7).

*** g95 2/22 14. o. Homoszexualitás — Tényleg annyira helytelen? ***

A következmények

Pál azt mondja a Róma 1:27-ben: „férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát [következményeit, Phillips] elvevén önmagokban.” Milyen módokon? Az egyik ilyen dologról beszámol a Homosexual Behavior című könyv: „ A homoszexuális nők közül jelentősen többen szenvednek a túlzott alkoholfogyasztástól és az alkohollal való visszaéléstől, mint a heteroszexuális nők közül.” Egyes kutatók azt is kijelentik, hogy az öngyilkossági kísérletek szokatlanul gyakoriak a homoszexuális férfiak között.

Az összes következmény közül a legkárosabb az egyén szellemiségére van kihatással. A homoszexuálisok olyan állapotban találják magukat, mint akik „értelmökben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől” (Efézus 4:18). Mi a helyzet azokkal az istenfélő fiatalokkal, akik a bibliai alapelvekről való ismeretük ellenére úgy találják, hogy ugyanahhoz a nemhez vonzódnak? Világos, hogy egy valódi harcot kell megvívniuk. Természetesen annak ismerete, hogy Isten hogyan tekinti a homoszexualitást, segít ezeknek az egyéneknek, hogy ’iszonyodjanak a gonosztól’ (Róma 12:9). Sok olyan gyakorlatias lépés is van, amelyet megtehetnek annak elkerülése érdekében, hogy átadják magukat a helytelen vágyaknak.

*** yp2 28. fej. 232. o. Hogyan tarthatom magam távol a homoszexualitástól? ***

De mi van, ha vonzódsz egy azonos nemű személyhez? Akkor már biztos, hogy homoszexuális vagy? Nem. Ne felejtsd el, hogy a ’fiatalkor virágzásának’ idején akaratlanul is ébredhetnek benned szexuális vágyak (1Korintusz 7:36). Ha időnként vonzalmat érzel egy azonos nemű személy iránt, megnyugodhatsz, hogy ez nem azt jelenti, hogy homoszexuális vagy. Ezek az érzések idővel el szoktak múlni. Addig is vigyázz, nehogy homoszexualitásba keveredj. Hogyan tudod távol tartani magad tőle?

Nos ezek a cikkek rávilágítanak, hogy senki nem annak születik csak valamilyen érzelmi ráhatás miatt kezd a saját neméhez vonzódni.

Nos ha ezt nem ismerik el az azért van, mert nem is akarnak másképp gondolkodni

2012. júl. 12. 22:31
 33/49 Srapnel ***** válasza:
69%

Ez utóbbi hol jelent meg?

1. Pszichiátriai szaklap

2. Pszichológiai szaklap

3. Egyéb orvosi szaklap

4. Egyéb tudományos szaklap

Ha egyik sem, akkor mondj egy érvet, hogy miért kell komolyan venni azt, amit idéztél?

2012. júl. 12. 23:23
 34/49 anonim ***** válasza:
27%

*** g95 2/22 12. o. Homoszexualitás — Tényleg annyira helytelen? ***

„A TV megpróbálja elfogadtatni gyermekeinkkel a homoszexualitást.” Ez volt a címe egy olyan cikknek, amelyet egy hírszolgálati iroda újságának egyik rovatvezetője írt. Az író ezt figyelte meg: „ A televízió nézői alá vannak vetve azon műsorok tömkelegének, melyek pozitív értelemben ábrázolják a homokosok életmódját.” A tv azonban csak az egyik olyan eszköz, amelyet arra használnak fel ezekben a napokban, hogy előmozdítsák a homoszexualitást a fiatalok között. A homoszexualitást támogató propagandát tanárok, osztálytársak, filmek, könyvek és folyóiratok is elősegítik.

Az orvosi hivatás is e legújabb divat követői közé állt. Az orvosok hagyományosan betegségnek tekintették a homoszexualitást. 1973-ban azonban az Amerikai Pszichiátriai Egyesület kijelentette, hogy a homoszexualitást többé nem tekintik pszichiátriai rendellenességnek. Azóta az orvosi hivatás sok gyakorlója szinte már elismerő pecsétjét is ráhelyezte a homoszexuális életmódra. Albert Ellis elmeorvos például kijelentette, hogy a homoszexuális kapcsolatok „egyáltalán nem perverzek, hanem az ember egészséges szexuális viselkedéséből állnak . . . Élvezd, ha azt választod, és ne engedd, hogy bárki is alávessen annak a propagandának, hogy azt hidd, ezek a kapcsolatok »helytelenek« vagy »zavarodottak«.”

Az ilyen nézetek annyira áthatnak mindent, hogy a Newsweek folyóirat erről számol be: „ A média által bemutatott képektől és e dolgok elfogadásának új légkörétől hajtva a tizenévesek nyíltabban kísérleteznek a homoszexualitással és a biszexualitással.” Míg a múltban a tizenévesek elég erőteljesen elítélték az azonos nembeliek közötti kapcsolatokat, addig nem túlzás azt mondani, hogy most a fiatalok növekvő számban „divatnak” tekintik azt. Sőt, azok a fiatalok, akik nem keverednek homoszexuális cselekedetekbe, gyakran elnézőek azokkal szemben, akik belekeverednek. „ Azt hiszem, ha kiderülne, hogy egyik barátom homokos, én még akkor is a barátja lennék” — mondja egy Darren nevű fiú. Egy fiatal főiskolai hallgató még aggodalmát is kifejezte, hogy ő talán nem teljesen normális fiú, mivel „csak a lányokat szereti”!

*** w96 7/1 6. o. Hogyan tekinti Isten a kereszténység imádatát? ***

Némely lelkész kedvezően érvel a homoszexualitás védelmében, azt állítva, hogy Jézus sohasem beszélt az ellen. De valóban így van? Jézus Krisztus kijelentette, hogy Isten Szava igazság (János 17:17). Ez azt jelenti, hogy ő helyeselte Istennek a 3Mózes 18:22-ben leírt nézőpontját a homoszexualitásról, mely ezt írja: „Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.” Azonkívül Jézus a paráznaságot és a házasságtörést azon dolgok között sorolta fel, mely „gonoszságok belőlről jőnek ki, és megfertőztetik az embert” (Márk 7:21–23). A paráznaságnak fordított görög szó tágabb értelmű kifejezés, mint a házasságtörés kifejezése. A paráznaság szó a törvényes házasságon kívüli mindenféle szexuális kapcsolatot magában foglal, közöttük a homoszexualitást is (Júdás 7). Jézus Krisztus arra is figyelmeztette követőit, hogy ne tűrjenek meg semmilyen úgynevezett keresztény tanítót, aki lekicsinyli a paráznaság súlyosságát (Jelenések 1:1; 2:14, 20).

*** g96 9/22 5. o. Vajon génjeink által predesztinálva lettünk? ***

A homoszexualitást illetően a Newsweek című hetilap a következő szalagcímet viselte: „Velünk született, vagy belénk nevelődött?” A cikk megjegyezte: „ A tudomány és a pszichiátria azon igyekszik, hogy megértse az új kutatást, mely azt sugallja, hogy a homoszexualitás talán genetikai eredetű dolog, nem pedig a szülői nevelés dolga . . . Magában a homoszexuális közösségben sokan szívesen fogadják az arra utaló jelet, hogy a homoszexualitás a kromoszómákban kezdődik.”

A cikk ezután dr. Richard Pillardot idézi, aki ezt mondta: „ A szexuális hajlamban meglévő genetikai alkotóelem azt mondja, hogy »ez nem hiba, és nem a te hibád«.” Tovább erősíve ezt a „nem hiba” érvelést, Frederick Whitam, egy homoszexualitást kutató ember megfigyeli, hogy „van az emberekben egy hajlam, amikor azt mondják, hogy a homoszexualitás biológiai dolog, és ezzel megkönnyebbülve sóhajtanak egyet. Ez megkönnyebbülést hoz a családoknak és a homoszexualitást gyakorló bűnösöknek. Ez azt is jelenti, hogy a társadalomnak nem kell aggódnia az olyan dolgok miatt, hogy például vannak homoszexualitást folytató tanárok.”

Néha azt az úgynevezett bizonyítékot, hogy a homoszexuális hajlamokat a gének határozzák meg, a média úgy mutatja be, mint ami tényszerű és meggyőző, semmint úgy, mint ami egy eshetőség, és nem igazán meggyőző dolog.

A New Statesman & Society című folyóirat valamelyest lehűti a szónoklatokban felhevült kedélyeket: „ Az elvakított olvasónak talán igencsak elkerülte a figyelmét, hogy mennyire felületes a valóságos, tényszerű, fizikai bizonyíték — illetve az, hogy tulajdonképpen teljesen hiányzik az alap arra a tudományos szemszögből nézve hihetetlen [felháborító] állításra, miszerint a promiszkuitás »be van kódolva a férfi génjeibe, mely beprogramozódik a férfi agyába«.” David Suzuki és Joseph Levine a Cracking the Code című könyvben hozzáfűzi a jelenlegi genetikai kutatás feletti aggodalmát: „Míg érveket lehet felhozni arra, hogy a gének általánosságban véve befolyást gyakorolnak a viselkedésre, addig egészen más dolog megmutatni, hogy egy állatnak a környezetére való reagálásának konkrét részleteit egy konkrét gén — vagy génpár, vagy akár még húsz gén is — valóban irányítja. Ennél a pontnál becsületes dolog megkérdezni, hogy ha kizárólag a molekulák lokalizálásáról és megváltoztatásáról van szó, akkor vajon megtalálta-e bárki is a DNS-nek egy olyan szálát, amely előre látható módon hatással van konkrét viselkedésekre

Bocsánat egyenlőre ennyi, majd küldök még, ha gondolod.

2012. júl. 12. 23:44
 35/49 anonim ***** válasza:
81%

A homoszexualitás (hogy egy ember érzelmileg és fizikailag is vonzódik a sajátnembelije iránt) mindenkor, minden rasszban,népcsoportban jelen van. Az ókoriakat mely média csatorna rontotta meg? Ide illesztesz egymásnak is ellentmondó, a Biblia korához végképp nem illő cikkeket, és ebből levonod a következtetést senki se születik melegnek. De ha felhoztad az Ószövetséget sokminden érdekelne:

- Szodománál Lót hogy volt képes felajánlani a lányait????? Hogy megerőszakolják. Ezek szerint ott sem született melegekről van szó, hanem egy erkölcsileg romlott városról. Az meg végképp furcsa, hogy egy városban minden férfi meleg. Biztos voltak ott is, de nem többen mint ma, viszont a kultuszaik szörnyűek voltak, meg is kapták a büntetésüket.

- A női homoszexualitásra meg csak az Újszövetségben van utalás, pedig az állttal, testvérrel, egyéb vérrokonnal ezzel-azzal kapcsolatos szexuális tilalmak mind a nőkre mind a férfiakra ki van mondva külön-külön.

Viszont érdekesség, hogy az Ószövetség is utal a férfi prostituáltakra, és sok teológus, lelkész azért fogadja el a meleg monogám kapcsolatokat, mert valószínű itt a prostitúció van elítélve.

Ami meg az alkoholizmus, öngyilkosság és egyéb dolgokra vonatkozó állításaid igazak, de ezek a homofób társadalom miatt vannak.

2012. júl. 13. 00:17
 36/49 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ez szimplán egy provokatív kamukérdés, úgyhogy a kérdezőt hagyom is...

@ tavariss:

Látom, sikerült leidiótáznod valakiket... Grat.

Plusz azt hiszed, hogy a homoszexualitással csak és kizárólag azok nem szimpatizálnak, akikbe ezt belenevelték; és / vagy a Bibliában olvasták.

Pedig akár tájékozódhatnál is a témában, mielőtt h.lyeségeket irkálsz össze-vissza.

Az alábbi linken pár évvel ezelőtti adatokat találsz a homoszexualitás társadalmi elfogadottságáról:

[link]

"érdekes módon a nem-keresztény társadalmakban egyáltalán nem probléma a homoszexualitás..."

Tényleg? Biztos nem olvastad el a 10. választ, vagy nem hitted el. Akkor megerősítem: a zsidó és a muszlim vallásban is bűnnek számít a homoszexualitás. Utóbbiban olyannyira, hogy egyes muszlim országokban halálbüntetés jár érte.

"Születési adottság, éppen annyira, mint ahogy nálam például születési adottság az, hogy balkezes vagyok. Kész, ha belegebedtek volna szüleim, akkor se tudtak volna jobbkezességre nevelni engem. Kész, pont, ezen nem lehet változtatni, és éppen ezért nem is érdemes."

A homoszexualitás NEM "születési adottság". Van egy bizonyos genetikai eredetű hajlam, ÉS vannak bizonyos környezeti hatások. Utóbbiak a döntőek.

Állatkísérletekből tudjuk, hogy egyes főemlősöknél nem működnek a szexuális ösztönök; ezek a fajukra jellemző szexuális viselkedést tanulással sajátítják el (Harlow, 1962).

Ugyanígy a homoszexualitás is nagyrészt tanult viselkedési forma.

A mai szexológusok az interaktív tanulási folyamatoknak tulajdonítanak döntő jelentőséget az ösztönökkel szemben, így alakult ki a pszichoszexuális fejlődés kifejezés.

A balkezességet tekintve megintcsak tévedsz: át lehet nevelni. Az utóbbi 3 - 4 évtizedben már nem szokás, de azelőtt általános volt az ún. átszoktatás. Bal- és kétkezes gyerekeket a jobb kezük használatára szoktattak szülők és pedagógusok egyaránt (evés, rajzolás, írás stb.)

2012. júl. 13. 03:53
 37/49 anonim ***** válasza:
19%

Jajjj Berta, vártam már a te arroganciádat is ide :) Úgy tűnik nagyom kiakasztott az idiótázásom, de akinek nem inge az nem veszi magára, ezek szerint Te magadra vetted...:) Hát erről nem én tehetek :)

Egyébiránt a nem-keresztény társadalmak alatt elsősorban a távol-kelet országait értettem. Valóban itt kicsit félrefogalmaztam, ugyanakkor tudhatnád, hogy a kereszténység, az iszlám és a zsidó vallás igencsak kéz a kézben jár egymással. Japánban pl. semmi probléma nincs a homoszexualitással.

A balkezességet pedig NEM lehet megváltoztatni. Ha meg is lehet, az bizonyítottan frusztrációt okoz az alanyban, ugyanúgy, mint ha a szexuális beállítottságát akarod megváltoztatni. Mégis hogy a francba lehet az, hogy Te jobban tudod ezt, mint képzett pszichológusok, pszichiáterek, akik egész életüket a lélektan tanulmányozására tették? Komolyan azt hiszed, a Te szavad ebben hihetőbb, mint az övéké?

http://www.youtube.com/watch?v=TGL1ANG_3OE

ajánlom ezt a kis rajzfilmet neked, ami ebben a videóban van, szerintem tanulságos lehet számodra, és stílusában is hátha könnyebben emészthető!

2012. júl. 13. 09:38
 38/49 anonim ***** válasza:
6%

"A homoszexualitás NEM "születési adottság". Van egy bizonyos genetikai eredetű hajlam, ÉS vannak bizonyos környezeti hatások. Utóbbiak a döntőek."

Nem igaz. Vagy ha igen, akkor is kíváncsi vagyok, mire alapozod. Pl. hogy homoszexuálisok gyerekei is homoszexuálisok is? Semmivel sem gyakoribb ilyen esetben a homoszexualitás, mint a népességben általában. A szexuális beállítottságot alapvetően az dönti el, hogy milyen hormonális hatásoknak van kitéve a magzat az anya testében. A későbbi tényezők legfeljebb csak ráerősítenek erre a hormonális hatásra. Vagy megpróbálják elnyomni, ugye az ilyen emberek idiotizmusa miatt, mint a Tied is (igen, kimondom, ez a véleményem), akik azt hiszik, a homoszexualitást meg lehet szüntetni - de vajon milyen módszerrel? Igen, azzal a módszerrel, hogy a bűntudat, kétely érzéseit ültetik el a homoszexuális emberekben, s itt jegyzem meg, hogy érdekes módon a Te linked is ezt támasztotta alá, hogy sok olyan szegény ember van, aki azt hiszi, a homoszexualitás valami rossz dolog. Ez pedig a maradi, idióta kultúránk hatása. De mindegy, Te biztosan jobban tudod, mint ahogy minden mást is :) De akkor azt engedd már meg megkérdezni:

Téged mennyiben bánt, hogy vannak homoszexuálisok? Téged is bántanak? Sértenek téged valamilyen módon? Most nyilván azt írod, hogy közerkölcsöt sértenek, de erre azt tudom mondani, hogy akkor ne menj ki a felvonulásokra. Ha nem látod, nem bánod, ennyi.

Valamint attól, hogy vannak homoszexuálisok, attól Te még egyáltalán nem vagy kötelezve arra, hogy homoszexuális kapcsolatban élj. Ez ellentétben a félelmeddel nem arról szól, hogy kire mit kényszerítenek...

De mindegy, biztos ők a csúnya gonosz emberek, hogy így mernek élni :) Egyet remélek, hogy az ilyen bigott, áltudományos, szimplán vallási meggyőződésből származó idiotizmus egyre inkább el fog veszni ebben a világban :) Minden jót.

2012. júl. 13. 10:04
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdéshez már szeretnék hozzászólni, mert nagyjából leírták már a véleményemet.

A balkezesség átnevelése viszont megragadta a figyelmem.

Sajnos nem olvastam egy orvos, pszichológus, stb. különböző szaklapokban megjelent írásait. De élő példát ismerek. 1961-ben született, és az iskolában bizony átnevelték balkézről jobbkézre. Szerintem nem volt egyedül... Aztán hogy ez okozott-e frusztrációt benne, vagy sem, az egy másik kérdés.

2012. júl. 13. 12:59
 40/49 anonim ***** válasza:
22%

@ tavariss:

Milyen arroganciáról beszélsz? Finom voltam és nőies; különösen hozzád képest... :P

Az idiótázásodat pedig nem vettem magamra, pusztán megjegyeztem, hogy látom, sikerült valakiket ezzel a pejoratív jelzővel illetned...

[Kata kommentjéből láttam amúgy, és kétszer visszanéztem az első két oldalt, hogy mire reagált. De a válaszodat nem találtam; ezek szerint a modiknál is kiveri a biztosítékot az ilyesfajta szabályzatsértés...]

Amúgy kíváncsi lennék, mit szólnál, ha téged idiótázna le valaki, ha már anélkül is ilyen érzékeny vagy...

Örülök, hogy legalább beismered, hogy előzőleg "kicsit" félrefogalmaztál; merthogy ugyanabban a mondatban sikerült már megint beleesned ugyanabba a hibába... Mert ugyan a zsidó vallás egyes elemei képezik a másik kettő alapjait, de szó sincs kéz a kézben járásról.

A balkezességet márpedig meg lehet változtatni; és aztán pedig ismét pontosítunk: az átszoktatás problémát okozHAT, de ez nem törvényszerű.

Én nem állítottam, hogy jobban tudok bármit is a szakembereknél. Viszont ha a szakemberek FELTÉTELES módot használnak, akkor talán nem kellene ezt kijelentő módra változtatni.

Egy kis olvasnivaló Environment and sexual orientation címmel:

[link]

Nos, akkor maradjunk abban, hogy nem vagyok tévedhetetlen, de nekem nem szokásom a levegőbe beszélni.

A kérdéseidre: Engem személyesen nem bántanak vagy sértenek a homoszexuálisok. És nem is járok felvonulásokra, sem nézelődni, sem dobálózni. :D

DE: mondd annak a párezer vagy pártízezer embernek, akik a környéken laknak vagy arrafelé van dolguk, hogy "ha nem látják, nem bánják". :P

És végül: mint már előzőleg is írtam, és te magad is meggyőződhettél róla az előző linkből a számadatok alapján, NEM szimplán vallási meggyőződés lehet az alapja a homoszexualitás el nem fogadásának. Próbálj meg megbarátkozni ezzel a gondolattal. :)

2012. júl. 13. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!