Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliaban hol talalhatok...

A Bibliaban hol talalhatok olyan reszt ahol Isten veghetetlen kegyelmerol es csodalatos szereteterol van szo?

Figyelt kérdés
2011. márc. 6. 18:28
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A "pokolban r*hadsz meg" részek után.
2011. márc. 6. 18:34
 2/6 yuda ***** válasza:

Hol is? :)

Talán a teremtésnél tetten éred.... vagy mikor az éden kertjébe helyezte az embert... vagy mikor feleséget adott neki... vagy mikor bűnbeestek és ígértetet kaptak a megváltóról... vagy Énokh életében... vagy Noéék csodálatos megmenekülésében... vagy Ábrahámnál és leszármazottainál... Mózes életében... Dávid és fia Salamon élete? próféták? vagy esetleg mikor a messiás világra jött?

talán a megváltás lesz az igazi.. :)

Elképzelhető persze az is, hogy az egész biblia erről szól?! :)

2011. márc. 6. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:

és még csak annyi: Jézus a mi bűneinkért halt meg

magára vette mindenkiét ezért került a pokolba, mert még isten is megundorodott a saját fiától

így kapott az egész mai emberiség megbocsátást

azt hiszem

2011. márc. 6. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Isten igéje végtelen kegyelméről tanúskodik, szeretetéről, írgalmáról. De itt van egy-két példa:

II. Mózes 20.fejezet

"...mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják."

János 3. fejezet 16,17

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa."

De olvasgasd legalább, és akkor te is átlátod.

2011. márc. 6. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezeket, itt vannak benne a hivatkozások:

* [link]

* [link]

2011. márc. 7. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sok helyen. A legismertebbek:

"Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú." (II.Móz. 34,6)

"Uram, az égig ér a te kegyelmességed; a te hűséged a felhőkig!" (Zsolt 36,6)

"Mert te Uram jó vagy és kegyelmes, és nagy irgalmasságú mindazokhoz, a kik hozzád kiáltanak. (Zsolt 86,5)

A teljes 136. Zsoltár erről szól!

"Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus, és az Isten a mi Atyánk, a ki szeretett minket és kegyelméből örök vígasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg" (2Thess 2,16)

"Megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig." (Ef 3,19)

"Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért." (1Jn 3,16)

"Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa." (1Jn 4,9)

Üdv. Péter

2011. márc. 7. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!