Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem tudják elfogadni a...

Miért nem tudják elfogadni a homoszexualitásomról a vallásos adventisták pünkösdi-karizmatikusok, jehova tanúi hogy ez nem szadista hajlam hanem egy ugyan olyan csodálatos és építő vágy amilyen a heteroszexuálitás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 20:06
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
17%

Üdvözlöm a Tavariss nevű barátomat. az egyik idióta vagyok

Nos nem lett belém oltva vagy nevelve, és ezt sokan elmondhatjuk magunkról.

Én 21 évvel ezelőtt lettem tanú, és azelőtt a hagyományok szerint Reformátusnak kereszteltek.

De nem gyakoroltam 24,éves koromig semmilyen "vallást".

Ennek ellenére, amióta az eszemet tudom, sosem tartottam helyesnek,annak ellenére, hogy egy betűt sem ismertem a bibliából.

S lehet, hogy a világ szerint idióta vagyok, de pont ezért tudom, hogy jó helyen vagyok.

(1Korintusz 1:26-30) 27 hanem a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a bölcs embereket, és a világ gyöngéit választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket, 28 és a világ nem előkelőit és a lenézetteket választotta ki az Isten, a nem létezőket, hogy semmivé tegye a létezőket, 29 hogy e g y test se dicsekedjen az Isten színe előtt.

Nos ez is benne van.

szió mindenkinek kata

2012. júl. 12. 12:33
 22/49 anonim ***** válasza:
73%

Szervusz kata. Nem is vártam tőled mást, mint ismételten azt, hogy "nem, nem én nem olyan vagyok, hanem teljesen tökéletes, ne általánosíts én teljesen más vagyok" :) Ezt tőled már rég megszoktam! És hozzászólásom úgy tűnik bevált, hiszen rögtön idézted is a megfelelő bibliai verset, nagyszerű :)

Akkor egy kérdést engedj már meg: miért nem jó a homoszexualitás? Konkrétan neked okoz valami problémát, hogy vannak nők, akik nőkkel szeretnének együtt élni, és vannak férfiak, akik férfiakkal? Ez téged mennyiben bánt? Konkrétan odamennek hozzád homoszexuális emberek és bántanak téged, fizikailag, vagy szellemileg? Nem hiszem. Vagy egyszerűen csak azért köpködsz rájuk zsigerből, mert a bibliádba le van írva? Szerintem ez sokkal valószínűbb, és ehhez csak gratulálni tudok. Ugyan a bibliádon kívül semmit nem tudsz mondani, ami a homoszexualitás ellen szólna (érdekes módon a nem-keresztény társadalmakban egyáltalán nem probléma a homoszexualitás...vajon miért?), de te valahogy mégse vagy a többiek között...:) Hát hogyne :)

2012. júl. 12. 13:29
 23/49 anonim ***** válasza:
15%

Nos a támadó állásodat nem vártam, de te tudod.

Szerintem minden embert zavar, aki a természet folyása szerint szeretne élni.

A "mindenkinek joga van úgy élni ahogy akar",hozzá állás miatt jutottunk ide, függetlenül, most a bibliától.

Különben ha egy személynek ez tetszik, az az Ő dolga, mert mindenki magáért felel.

De egy társadalomban nem élhet teljesen úgy az ember ahogy akar,főleg ha az romboló hatással bír azokra az emberekre akik nem akarnak természetellenesen élni.

Ne csodálkozzanak azok akik ellen fellázadnak, mert a természettel élő ember, nem kíván ilyet látni, hallani, különösképpen pedig nyilván a gyermekét is félti ezektől.

Egyebek mellett pedig nem érdekel, mert nem vagyok arra felhatalmazva, mint kérdező barátomnak is írtam, hogy elítéljem, sőt inkább segítő jobbot nyújtanék.

Maradok mindenkinek tisztelettel:

Kata

2012. júl. 12. 16:35
 24/49 anonim ***** válasza:
66%

"Szerintem minden embert zavar, aki a természet folyása szerint szeretne élni."

Na most akkor hadd mondjak már valami vicceset neked. Én fél éve vagyok kapcsolatban. A barátnőm nagyszerű ember, szeretem és tisztelem is. Vannak terveink a jövőre nézve, nyilván ezek eléggé a távoli jövőre szólnak és a tervek még inkább csak fantáziák, de már szóba kerültek. Heteroszexuális pár vagyunk, így tehát gondolom mi a "természet folyása szerint" élünk, ahogy te megfogalmaztad, mégsincs semmi bajunk a homoszexuálisokkal. Ő egy egészséges nő, én egy egészséges férfi vagyok, mégis el tudjuk fogadni, hogy valaki úgy találja meg a boldogságot az életében, hogy a saját neméhez vonzódik.

Segítő jobbot pedig szerintem akkor érdemes a kérdezőnek nyújtani (bár nem ismerem a jelenlegi egészségi állapotát) ha mondjuk (szigorúan teoretikusan) kórházba kerül valami súlyosabb betegséggel. Segítő jobb akkor kell az embereknek, ha mondjuk asztmások, vagy rákosak, vagy leukémiások, vagy gyomorfekélyesek. Homoszexuálisoknak szerintem erre nincs szükségük.

2012. júl. 12. 17:09
 25/49 anonim ***** válasza:
21%

Nos, én nem betegséget értettem a természet ellenes alatt, mert ez nem betegség.

Segíteni pedig nem csak a fizikai betegeknek kell.

Vannak lelki problémákkal küzdők, anyagi javakkal küzdők, és ezekhez hasonlók.

Nyilván ha valaki így érzi jól magát, nem fog segítséget kérni.És nem is erről beszéltem.

Ugyan is vannak akik kértek ilyen esetben segítséget, és nem csak Én voltam, akik segítettek hasonló helyzetben lévőknek, akik mára már, keresztény életet élnek, ki családdal, ki család nélkül.

Nagyon haragszol rám, de nem baj kedves barátom, Én szeretlek akkor is!!!!!!!!!!!!!

2012. júl. 12. 17:29
 26/49 anonim ***** válasza:
16%

"Segíteni pedig nem csak a fizikai betegeknek kell.

Vannak lelki problémákkal küzdők, anyagi javakkal küzdők, és ezekhez hasonlók."

Akkor leírom tisztán: a homoszexualitás se nem fizikai, se nem lelki, se nem mentális probléma. Az Amerikai Pszichológiai Társaság, az Amerikai Pszichiátriai Társaság, az Amerikai Pszichoanalitikus Társaság is mind-mind vizsgálatok útján bebizonyította, hogy a homoszexualitás egyáltalán nem betegség (se nem fizikai, se nem mentális), és még annyira sem választás kérdése. Születési adottság, éppen annyira, mint ahogy nálam például születési adottság az, hogy balkezes vagyok. Kész, ha belegebedtek volna szüleim, akkor se tudtak volna jobbkezességre nevelni engem. Kész, pont, ezen nem lehet változtatni, és éppen ezért nem is érdemes.

"Nagyon haragszol rám, de nem baj kedves barátom, Én szeretlek akkor is!!!!!!"

Ha valóban azt hiszed, hogy ilyen csekélységen én felmérgesítem magam, akkor nem ismersz :) És rosszul tudod, nem rád haragszom, hanem azokról az elvekről mondom el a véleményemet, amelyeket Te magadénak tudsz. Az más kérdés, hogy milyen stílusba teszem ezt, de ez van - ugyanilyen stílusba én is kapok hideget-meleget, de ez ellen senki nem tud semmit se tenni :) Béke!

2012. júl. 12. 17:44
 27/49 anonim ***** válasza:
47%

Nos tőlem langyosat fogsz kapni.

Hogy ne fájjon annyira.:))

Nos egy kicsit nem értek veled egyet. Mert azért a bal kezességet ne hasonlítsuk már ide.

Mert míg a bal kezességben valóban nem lehet változtatni,(bár kitudja) ezen igen. bizonyítékok százai vannak erre.

Nos jó volt megint eszmecserét tartani veled is.

Talán máskor is ellent mondunk majd egymásnak:))Kata

2012. júl. 12. 17:53
 28/49 anonim ***** válasza:
18%

Lehet változtatni? Hát megnézném, kik és milyen módszerrel akartak változtatni ezen, de miért van az az érzésem, hogy nem oklevelesek pszichiáterek, neurológusok voltak azok?...:) Na mindegy :D

Igen, valóban úgy érzem lesz még pár alkalom, amikor még fognak a mi elveink ütközni :) Minden jót :D

2012. júl. 12. 18:01
 29/49 anonim ***** válasza:
3%
Ha bűn is a homoszexualitás az oké, de egyetlen egy ige sem támasztja alá, hogy ezen változtatni kell. (Egy explicit példa sincs arra, hogy valaki melegből heteró lett és megházasodott.) Igazából az egyneműek közötti szexuális kapcsoalt lehet bűn, az hogy érzelmileg kibe vagy szerelemes az nem bűn. Mert a szerelem szeretet, és a legfontosabb parancsunk a szeretet. De ha bűn is a fizikai kapcsolat akkor önmegtartóztató életet kéne élni. Ugyanis a heteroszexuális házasság és családalapítás engedmény, Pál világosa kifejti, hogy bár mindenki úgy maradna mint ő. (Nőtlen, hajadon és Istennek élne)Egyáltalán nincs felmagasztosítva sem a heteroszexuális kapcsolat, ebből következik hogy egy meleget nem kell, és nem is lehet megváltoztatni.
2012. júl. 12. 20:04
 30/49 anonim ***** válasza:
28%

Nos van biblia idézet erre, még pedig Pál apostol ír erről.

Nem is egyetlen helyen.

Van ahol csak megemlíti, hogy nem öröklik Isten országát, és van ahol utal arra, hogy "ilyenek voltatok, de megváltoztatok."

Különben nem is lehettek volna a része Isten, és Krisztus népének.

De erről már előttem sokan írtak idézeteket, egy másik helyen is.

Nos néhány vers a bibliából.

(1Korintusz 6:9-11) 9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát. 11 Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, de megszenteltek, de igazságossá nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével.

Figyelemre méltó, hogy más helytelenséget is említ itt, és ebből látszik mennyire nem tartják be némelyek, mert talán nem is tudják, hogy benne vannak.

(Róma 1:25-32) . . .. 26 Ezért adta át őket az Isten gyalázatos nemi vágyakozásoknak; mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel, 27 s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek, és a tévelygésükért járó teljes fizetséget megkapták önmagukban. 28 És mint ahogy nem találták helyesnek, hogy pontos ismeretük legyen az Istenről, az Isten helytelenített gondolkodásmódra adta át őket, hogy azt tegyék, ami nem illik, 29 minthogy telve is vannak minden igazságtalansággal, gonoszsággal, mohósággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkossággal, viszálykodással, csalárdsággal, rosszmájúsággal, sugdosók, 30 rossznyelvűsködők, istengyűlölők, arcátlanok, gőgösek, önteltek, ártalmas dolgokat kieszelők, szüleik iránt engedetlenek, 31 értetlenek, egyezségszegők, természetes vonzalom nélküliek, irgalmatlanok. 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

2012. júl. 12. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!