Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem tudják elfogadni a...

Miért nem tudják elfogadni a homoszexualitásomról a vallásos adventisták pünkösdi-karizmatikusok, jehova tanúi hogy ez nem szadista hajlam hanem egy ugyan olyan csodálatos és építő vágy amilyen a heteroszexuálitás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 20:06
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
72%

Sose fognak mást gondolni, mert hitük alapja a Biblia, és tényleg benne van az, hogy elítélendő a meleg kapcsolat.

Nem tudod őket meggyőzni, csak figyelmen kívül hagyni a véleményüket. Ezáltal viszont sok idegességtől szabadulhatsz meg, és élhetsz boldogan.

2012. júl. 11. 20:58
 12/49 anonim ***** válasza:
37%

Érdekelne valami. Mitől vagytok ti "melegek"? Mi közötök van ehhez a szóhoz, hogy ezt a megnevezést használjátok/használják rátok?

Mi közötök van a szivárványhoz? Miért épp ezt tettétek meg önmagatok számára jelképnek/zászlónak? Miért pont egy ilyen általános dolgot, és nem valami új, önmagatok számára kitalált dolgot, amiről az ember csakis és elsősorban rátok asszociál?

2012. júl. 11. 21:08
 13/49 anonim ***** válasza:
22%

Nos Én egy tanú vagyok, és az imént küldtem egy privátot is neked.

Nos mint írtam sem nekem sem senkinek nincs senki felett ítélkezni valója.Nos valaki az előttem szólók közül azt írta, hogy a bibliában leírtak miatt nem szerethetjük.

Nem értünk vele egyet, de nem is szólhatunk bele, ez nem az emberek hatáskörébe tartozik, Isten senkit nem hatalmazott fel erre.

A Tanuk nem fogna semmit szólni a bosszúd miatt, hanem úgy fognak tenni, ahogy Jézus tenné, ha Ő kopogtatna be hozzád.

elköszönnek, és mennek tovább hogy megtalálják a jó hírre méltókat.

*** w93 10/1 19. o. 12. bek. „Kutass át engem, ó Isten” ***

12 Az Isten szerinti gyűlölet hatékony védelmet nyújt a rossz cselekedetek ellen, ugyanúgy, ahogy az Isten szerinti szeretet is örömtelivé teszi a helyes dolgok cselekvését (1János 5:3). Az Írások újra meg újra arra intenek, hogy fejlesszük ki mind a szeretetet, mind a gyűlöletet. „A kik szeretitek az Urat, gyűlöljétek a gonoszt!” (Zsoltárok 97:10). „Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz” (Róma 12:9). Ezt tesszük?

2012. júl. 11. 21:34
 14/49 A kérdező kommentje:
Kedves tanú én küzdöttem ellene 12-13 évesen voltam sráccal , előtte is ők tetszettek, de! Utána egy meleg férfival akivel neten beszélgettem annak hatására megpróbáltam heteroszexuálissá válni, szabadulni Isten segítségével és csajjal, nem ment 16 éves koromra összeroppantam,(öngyilkosságot kíséreltem meg )majd miután összeszedtem magam, elsőnek biszexnek mondtam magam, elkezdtem olvasni pszichológiai könyveket amik erről szóltak, jártam hittanra , néztem erről szoló filmeket, olvastam beszámolókat, és rájöttem kb 18 évesen miután osztálytársnőm lebukott hogy csajjal smárolt, (ő azóta szintén előbújt,) meleg vagyok. Azóta keresem a boldogságom és felvállalom és heteroszexuális ismerőseim elfogadnak.
2012. júl. 11. 22:15
 15/49 anonim ***** válasza:
20%

Kedves kérdező.Nos ebbe nincs hatásköröm beleszólni, de azért dicséretet érdemelsz, hogy adtál magadnak esélyt a helyes útra.

Nos a változtatáshoz az is hozzá tartozik hogy az mebre mennyire erősen akarja, s nem utolsó sorban olyanok társaságát keresni, akik jó hatással vannak az egyén helyes útjának kiépítésére. Persze ehhez igen sok idő, és türelem szükséges, nem szabad az első kudarcnál feladni.

Egyből nem is fog sikerülni, főleg ha hosszú idő van mögötte.

Azt hogy imádkozol, az is dicséretes, mert a teremtő látja az szilárd elhatározásodat, és meg is áldja, ha ki tartasz mellette.

Hidd el sosem mindig az istenen múlik, mert Ő mindig akarja, hogy helyes döntést hozz az életben.

Mindig a mi hozzá állásunkkal van a baj.

S köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal. tisztelettel kata

2012. júl. 11. 22:47
 16/49 A kérdező kommentje:
Nem adtam fel csak rájöttem hogy a homoszexualitás igazi énem.
2012. júl. 11. 22:51
 17/49 anonim ***** válasza:
65%

kedves '8-as válaszoló.

Eléggé kegyetlen Isten az aki úgy teremt dolgokat, hogy utána azzal szórakozzon hogy megbüntesse értea teremtményeit.

Ilyenkor örül a teremtő ellensége aki valójában behozta ezt a tökéletlenséget az emberekbe, és a névtelenség leple alatt jól szadizza az embereket, de senki nem őt vádolja, hanem a teremtőt aki a teremtés végeztével kijelentette mindenre, hogy amit alkotott az IGEN JÓ. És nincs benne rossz.

Vigyázzunk már a szavakkal, és ok nélkül senkit ne tegyünk vád alá.Legfőképp az életforrását, aki csupán a szeretete kifejezéseként kezdett el teremteni, hogy megossza másokkal az élet szépségeit.

Nem lett volna köteles és mi most nem lennénk sehol.

2012. júl. 12. 00:00
 18/49 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Kérdező barátomnak:

Becsapod magad, nem ez az éned,

mert valami kiváltotta belőled ezt az érzést.

Ezt a kiváltó okot kellene megtalálni, mi az amitől így kezdtél el gondolkodni, és cselekedni.

A tolvaj sem tolvajnak születik, csak valami kiváltja valami belőle hogy azzá váljon.

Köszönöm most is a beszélgetésedet, ha gondolod holnap folytathatjuk, de muszáj aludnom. kata

2012. júl. 12. 00:06
 19/49 Srapnel ***** válasza:
0%

"Vigyázzunk már a szavakkal, és ok nélkül senkit ne tegyünk vád alá.Legfőképp az életforrását, aki csupán a szeretete kifejezéseként kezdett el teremteni, hogy megossza másokkal az élet szépségeit.

Nem lett volna köteles és mi most nem lennénk sehol."

"Istennel az a baj, hogy soha nem lehet tudni, hogy nem az ördög egy fortélya-e?" - Jean Anouilh

2012. júl. 12. 08:22
 20/49 anonim ***** válasza:
35%
Mert nem egy építő vágy hanem egy primitív ösztön.
2012. júl. 12. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!