Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az, amit egy vallásban,...

Mi az, amit egy vallásban, vagy a vallásokban a legrosszabbnak, legpusztítóbbnak gondoltok?

Figyelt kérdés
Mivel annyi kritika éri a különböző hitrendszereket, felekezeteket, igazából milyen konkrét bűnöket, társadalom romboló hatást tudnátok felhozni a vallások számlájára? Olyanra gondolok, ami nem csak egyoldalú és spekulatív vád, hanem bizonyíthatóan rossz.
2009. júl. 9. 19:05
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Tudod mi előzte meg e levél megírását?

És kedves sárdobáló katolikus, tudod miről szól ez a levél? Szerintem nem! Különben nem vagdalóznál vele.

A Jehovistákat már 1933-ban betiltották, mivel egyáltalán nem voltak hajlandók szólgálni Hitler érdekeit! Még a hírhedt Hitleri köszöntést sem voltak hajlandóak kimondani. Akkor kik is támogatták azt a rendszert? Te komolyan azt hiszed, hogy minden hazugság rejtve marad?

A hozzáállásod lassan kimeríti a gyűlöletkeltés fogalmát cimbora! Azért csak vigyázz, nehogy megártson ez a nagy meleg.

Amit a kérdező állított az "átlagos" katolikus hozzáállásról, az ma is tapasztalható! Akkor miért hőzöngsz! Ha katonai konfliktusba keveredik az ország, ahol élnek ezek az emberek (ez igaz a legtöbb, nagyobb kereszténynek reklámozott egyházra), mi a mottó, ami számít? "A hazámnak mindig igaza van"! És ez így volt a múltban is, de így van ma is. Minden tiszteletem a kivételnek!

Egyszer ezeken az oldalakon valahol egy német katolikus történészt idézett valaki, aki volt annyira őszinte, hogy leírta egyik könyvében, amit erről tudni lehet. Vagyis ha azokban az időkben, egy átlagos, magát kereszténynek valló ember lelki támaszt kért a lelkészétől, hogy vajon mitévő legyen a harmadik birodalommal kapcsolatos állásfoglalását illetően, akkor nagy valószínűséggel azt a választ kapta, amit maga Hitler mondott volna neki.

Nem kéne a Jehovásokat sértegetni mocskolódó, és hazug szövegekkel, már csak azért sem, mert ahogy itt elnézem, a kérdéseket, amelyekben ők is érintettek, alaposan leiskolázzák a Bibliai ismeretükkel a másik oldalt.

Tudod kedves katolikus cimbi, sok nagyszülő él még, aki el tudja mesélni azt, hogy mi is történt abban a háborúban, amiről teneked csak a katolikus oldal szentséges és "Krisztusi" magatartása ugrik be, ja és a Jehovisták "háborús bűnei". Szánalmas vagy komám!

Hát elmondanám neked, hogy ha akkor minden magát "kereszténynek" tartó ember, valóban keresztény lett volna, akkor Hitlernek nem lett volna kivel lejátszani azt a nagyon véres játékát, amit 2-ik vh.-nak nevezünk! Ha csak a japán császár imádókkal kellett volna számolni, lényegesen egyszerűbb lett volna minden.

2009. júl. 24. 21:40
 32/46 anonim ***** válasza:

"nincsenek ellentétes nézetek a német Biblia Kutatók és a Német Birodalom Nemzeti Kormánya közti kapcsolatban, hanem ellenkezőleg, tekintettel a Biblia Kutatók tisztán vallásos és apolitikus céljaira, elmondható, hogy tökéletes harmóniában vannak a Német Birodalom Nemzeti Kormányának hasonló céljaival."!

Készült James Penton angol fordítása alapján.

A [link] található a Társulat által is hitelesített német szöveg és annak hitelesített angol fordítása,

[link]

Amig a Katolikus Egyház mentette az üldözötteket, addig jehovatanúi csontig nyalták Hitler valagát!

tökéletes harmóniában vannak a Német Birodalom Nemzeti Kormányának hasonló céljaival."!

Ja, és én a magadfajtákkal - akik csontig nyalták Hitler valagát se "komám", se "cimborám" nem vagyok.

A többi agyament fröcsögésed " mi lett volna ha" ha a kutya nem kakálna? - kihasadna, nem érdemel választ.

Mi az, amit egy vallásban, vagy a vallásokban a legrosszabbnak, legpusztítóbbnak gondoltok?

Válaszom; amit jehovatanúi müveltek Hitler valagával.

2009. júl. 24. 21:56
 33/46 anonim ***** válasza:

Nem kell vusszatekinteni Hitlerig, a keresztény egyházak ma is szorosan közreműködnek a különféle szélsőjobbos csoportokkal.

Horogkeresztények :)

2009. júl. 25. 05:52
 34/46 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi nem forradalmárok, soha nem akarják erőszakkal megdönteni, megváltoztatni a fennáló, emberek által létrehozott politikai állapotot. Ők ezekben az ügyekben is semlegesek, mint ahogy az első sz.-di tanítványok is azok voltak.

Ez a levél pont ezért íródott. A Tanúk számtalan levéllel/kérvénnyel fordúltak a volt kommunista diktatúrákhoz is, míg azt tapasztalták, hogy az emberi szabadságjogok semmibe vannak véve. Ezt tették szükség szerint valamennyi diktatórikus rendszer esetében. És kivárták, míg eljön az az idő, amikor szabadon élhetnek és gyakorólhatják hitüket. Igen, jól mondod, ők a levelet sohasem tagadták.

Egy átlagos katolikus be vonult-e Hitler valamely fegyveres testületébe a háború előtt és alatt? IGEN!

Egy Jehova Tanúja megette-e? NEM!

Egy átlagos katolikus tisztelgett-e Hitlernek azzal a sajátságos istenítő mozdulattal? IGEN

Egy Tanú megtette-e? NEM! "Csak Istent imádd!"

Kérdés, hogy ha valaki képes az életét áldozni egy ügyért, akkor lehet-e mondani, hogy valamilyen módon isteníti azt? Legyen az a "haza", vagy egy földi "isten", hányan haltak meg ezek miatt a magukat kereszténynek valló emberek közül?! Sokan?

Igen, sokan!

A német katolikusok és protestánsok milliói milyen ügyért is haltak meg? Milyen eszme érdekében áldozták fel az életüket? Mutassa már meg nekem valaki, hogy hol tanítja ezt a Biblia?

Igen számít, hogy mi lett volna, ha..., mert az okokat kellene meglátni, nem csak gyűlölködni azokkal, akikkel nem értesz egyet! De sajnos vannak, akik nem értik meg, hogy a szabad véleménynyilvánítás nem egyenlő a gyűlölködéssel, főleg ha kereszténynek hiszik magukat!

Én nem ezt tettem, még akkor sem, amikor arról írtam, hogy "egy átlagos katolikus, hűen kiszolgálta Hitler érdekeit", mert ez egyrészt csak idézet egy katolikus történésztől, másrészt nem hazugság, mint amit a Tanúk ellen dobálnak egyesek.

2009. júl. 26. 17:07
 35/46 anonim ***** válasza:

Nem csodálom a fenti szélsőséges reakciókat, hiszen több mint 60 évvel a 2-ik vh. után, már vannak, akik arra is vetemednek, hogy a holokausztot is letagadják!

Sejthető, hogy kiknek áll ez érdekében, igaz?

Még néhány évtized, és teljesen feledésbe merülnek a valódi igazságok, lehet újra kezdeni az egészet!

Ne feledjük, hogy katolikus vezetőkről is lehet hallani hasonló, hazugságokat!

2009. júl. 26. 17:16
 36/46 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 17:16

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"

Te kisegítő iskolába jártál?

Nem bűn csak baj.

Egy ilyen egyszerű fórumszabályt nem értettél meg?

Azért OFF-olsz mert a kérdésre nem tudsz válaszolni?

Ja, értem, fröcsögni mndig könnyebb mint érvelni.

2009. júl. 26. 18:08
 37/46 anonim ***** válasza:

"A német katolikusok és protestánsok milliói milyen ügyért is haltak meg?"

Válasz;

Németország jelenlegi kormányzata félreérthetetlenül kijelentette szembenállását a Nagy Biznisz elnyomóival és a szembenállást a helytelen vallás befolyással a nemzetek ügyeiben. Ez pontosan a mi álláspontunk; továbbá kijelentjük irodalmunkban az okot a létező elnyomó Nagy Bizniszre és a helytelen politikai befolyásra, mivel a Szent Írások nyíltan kijelentik hogy ezek az ellenséges erők a Gonosztól erednek, és hogy a teljes megszabadulást ettől Isten Krisztus alatti uralma jelenti.

Ahelyett, hogy ellene lennénk a Német kormányzat által támogatott alapelveknek, mi nyíltan kiállunk az ilyen alapelvekért

Könyveink és irodalmunk gondos vizsgálata feltárja azt a tényt, hogy a jelenlegi nemzeti kormány által tartott és támogatott nagyon magas eszméket előtérbe helyezik, helyeslik és erősen hangsúlyozzák kiadványaink.

Németország népe nagy nyomorúságot szenved el 1914 óta és mások általi ellenük való nagy igazságtalanság áldozatai. A nacionalisták minden igazságtalansággal szembenállónak vallják magukat és kijelentették, hogy "Kapcsolatunk Istennel közeli és szent". Mivel szervezetünk teljesen helyesli ezeket az igazságos alapelveket és kizárólagosan elfoglalt az emberek Isten Igéjéről való felvilágosításának munkájában, Sátán megkísérli a kormányzatot munkánk ellen fordítani és munkánkat elpusztítani, mert mi kiemeljük Isten ismeretének és szolgálatának fontosságát. Ahelyett, hogy szervezetünk veszélyeztetné a kormányzat békéjét és biztonságát, ez az egyik szervezet, ami kiáll ennek a földnek békéjéért és biztonságáért.

[link]

Az én válaszom;

Amit jehovatanúi müveltek a nácik valagával. ld fent.

2009. júl. 26. 18:33
 38/46 anonim ***** válasza:
A pozitív keresztény tanoknak márpedig igazuk volt! Az még igaz kereszténység volt; nem ez a mai meghunyászkodó, létezéséért 2 naponta bocsánatot kérő, Krisztus gyilkosait a mi idősebb testvéreinknek becéző áruló kereszténység!
2009. júl. 26. 19:08
 39/46 A kérdező kommentje:

Én azt hittem, hogy az ilyeneket zártosztályon tartják, vagy már oda is bevezették az internetet?

Jó lenne abbahagyni az efajta gyűlölködő hangnemet. Én sem csodálkozom, hogy megtörténhettek egyáltalán a világháborúk, amikor ilyenfajta "keresztények" élnek a földön!!!

És ezzel nem a Jehovistákra gondolok, ők legalább azt tették, amit mondtak!

Az elmebetegeket nem lehet sehogy sem leállítani?

2009. júl. 26. 19:10
 40/46 anonim ***** válasza:

Én azt hittem, hogy az ilyeneket zártosztályon tartják, vagy már oda is bevezették az internetet?

Érdekes én is erre gondoltam,hogy zárt osztályról netezel.

Tudniillik a skizofrénia egyik tünete amikor valaki feltesz egy kérdést, és válaszol is rá. Ezt teszed te is. De akkor miért probléma, ha mások, akik nem osztják a te nézeteidet leírják a saját véleményüket amelyik - esetleg - nem egyezik a jehovista tévtanokkal?

Van egy másik lehetöség is. (ha mégsem a tébolydából netezel.

"az Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, melynek követői Jehova Tanúiként ismertek. Most azonban a Tanúk halálos harcban állnak a másvéleményűek erőivel"

[link]

2009. júl. 26. 19:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!