Mi az, amit egy vallásban, vagy a vallásokban a legrosszabbnak, legpusztítóbbnak gondoltok?
alaptalan kitaláció az egész, ez már önmagában dühítő
aztán itt vannak a hittérítők is
PONTOZZATOK LE :D
Nemrég a pápa kijelentésén húztam fel magam (röviden azt mondta hogy nem szabad óvszert használni hanem inkább önmegtartóztatóan kell viselkedni), hála neki több millióan lesznek AIDS-esek, és igen amióta világ a világ a legtöbben a vallásukba haltak bele, népirtások stb. De például nézd meg Indiát, ott él a világon a legtöbb szarvasmarha és inkább éheznek minthogy megegyék őket, belemennek "megtisztulni" a Gangeszbe amely a világ egyik legszennyezettebb folyója, utána meg járványok tizedelik őket.
Egyetértek az előttem lévő válaszokkal is.
Mikor valamilyen isten nevében gyilkolnak,Inkvizíció
Erőszakolt hittérítés::Jehovisták
Dél-Amerika szeretetből való kipusztítása.Ezek csak a közeliek.Ott van India tele a halál isteneivel.Indonézia ugyan ez.
Egy bizonyos isten nevében gyilkolni (keresztes hadjáratok, majáknál ember-áldozások, stb)
Erőszakos térítés, ha pedig nem tér meg, akkor kinézzük és megalázzuk-viselkedés, vagy pedig egyszerüen megöljük, ha más a vallása
pénzzel lehúzás: pl értelmetlen szekták, szcientológia (milliókba kerül a tagoknak egy idő után)...
gondolkodás és önálló vélemény háttérbe szorítása
emberen kívül más élőlények értéktelennek és/vagy jóval az ember alatt állónak beállítása (főként állatokra gondolok inkább)
Szerintem kevés olyan vallás van, amikből hiányoznak a fentiek, de azért akad. Például az észak amerikai indiánok természeti vallása (még a skalpolást is a fehérektől vették át) és talán a wicca...
A Buddhizmusban sincs semmi pusztító és nem korlátozza az embereket a szabad választásban,nem szít más vallások ellen.
A többiben ez mind hiba,de kérdés az,hogy maga a vallás alapja a hibás,vagy hibásan értelmezik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!