Ez igaz, hogy a Talmud szerint 3 éves és 1 napos kislánnyal már lehet szexelni?
Dehogyis. Honnan szedik egyesek ezeket a marhaságokat? (Nem rád gondoltam, kérdező, hanem aki eredetileg írta...)
Persze, ilyenek vannak benne, és az eltelt másfél évezred alatt ez senkinek nem tűnt fel. Aki ilyenekkel jön, az egyértelműen gyűlöletkeltő szándékú, aki képes elhinni, hogy egy nép genetikailag olyan romlott, hogy egy ilyen szöveget hallgatólagosan elfogad. Ez szerintem undorító egy viselkedés.
köszi. persze, nyilván marhaságnak hangzik elsőre is, csak kíváncsi vagyok - lettem volna , hogy van-e itt vki, aki tud erről részletesebb infót adni, meg hogy esetleg van-e részigazsgág benne vagy iylesmi.
köszi a kommenteket, aki még tud konkrét infót, az írjon még :)
Természetesen nem igaz. Az ominózus mondatra - több másikkal együtt - az antiszemiták szeretnek hivatkozni, de úgy, hogy egyrészt egy köztudottan antiszemita hamisítványból idézik (persze ők ezt nem ismerik el), másrészt a szövegkörnyezetből kiemelve.
Van egy régebbi kérdés, ami konkrétan erről a ferdítésről szól, érdemes végigolvasni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Az alábbi linkeken a The Soncino Babylonian Talmud olvasható angolul:
Itt pedig az eredeti Talmud összehasonlítása a leghírhedtebb antiszemita ferdítésekkel:
Ebben szerepel az általad hivatkozott szöveg is, rá kell kattintani, és az adott oldalra ugrik.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!