Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A szcientológiát miért tartják...

A szcientológiát miért tartják rossz dolognak?

Figyelt kérdés
Utána olvastam a neten pár helyen és szerintem elég szimpatikus dolgokat írtak és nem is állít nagyobb őrültségeket más vallás meséinél.

2012. jún. 22. 22:13
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
83%
Én 5 évig voltam szcientológus, 4-et Koppenhágában töltöttem csak ezzel foglalkozva. Tényleg leszedik a gatyádat, és kiszedik az összes energiádat. A marketing az marketing marad, persze, hogy nem fognak magukról rosszat hirdetni. De ha csak egy helyről kapod az infót és a másik oldalról nem, az agymosás. Én is ezért nem hagytam ott előbb, mert hittem nekik. És mikor elhitetik veled, hogy rajtad múlik a Föld bolygó sorsa, hajlandó vagy bármit feláldozni.
2012. júl. 24. 09:06
 22/27 A kérdező kommentje:

De lényegében tényleg módunkban áll változtatni a Föld "sorsán". Miért baj, ha nem él minden ember önző életet?

(most nem a szcientológiára gondoltam, hanem úgy általánosan)

2012. júl. 24. 11:21
 23/27 anonim ***** válasza:

Cica! A Föld sorsának változásához nem csak a kisemberek kellenek, hanem a multik is, de ők lesz*rják a környezetet, és mert náluk van a pénz, ők diktálnak. Örök szabály, hogy annak van hatalma, akinek pénze van.

Ők határozzák meg a kvótákat, a kitermeléseket, és minden ilyet.

2012. júl. 24. 12:14
 24/27 anonim ***** válasza:
90%

Én nem vagyok szcientológus, de volt ismerősöm, aki az volt. Hidd el, a marketing az egy dolog, de a marketing mögé nem árt belátni.

Az ismerősömet pénzügyileg és lelkileg is teljesen tönkretették, mert az egész szcientológia az ember befolyásolhatóságára és manipulálhatóságára épít, na meg persze a pénztárcára.

Ismerősöm majdnem 1 millió (!!) forintot költött szcientológiai tananyagokra, amit kb fél év alatt kellett volna bemagolnia. Most 1 dolog az, hogy egy nagy semmi a tananyaguk (láttam az egyik könyvüket, amit ismerősöm vett), másrészt ugye az ember agya nem egy winchester, amibe korlátlanul öntheted az információkat.

Annyi anyagot kellett volna ismerősömnek beseggelnie fél év alatt, amennyit 2 év alatt SEM lehetett volna.

Láttam ismerősöm leépülését agyilag is. Már szerencsére kilépett.

Hidd el, KERÜLD EL ezt a parazita, egyháznak nevezett pénzéhes, másokat befolyásolni akaró szektát.....Én az ilyeneket nem is nevezném még csak embernek se, akik azzal foglalkoznak, hogy manipulálják az embert és robotként kezeljék.

Tehát a marketingnek nem szabad bedőlni. Ez olyan, mintha valaki azt reklámozná, hogy a cigaretta milyen jó, mert megnyugtat. Közbe meg tüdőrákot okoz, de ezt nem tüntetik fel.

Ez csak 1 példa volt, de ilyen (sajnos) a marketing.

Kerüld el ezt a szektát !!

2012. aug. 5. 14:47
 25/27 anonim ***** válasza:
88%

Hozzánk nemrég bedobtak egy szcientológiát ismertető, és azzal foglalkozó kis prospektus könyvet. (Én már ismertem ezt a szektát, tehát eszem ágába sem lenne beállni közéjük)

Na most a kis könyv össz-vissz 20 oldalas volt, de már az első oldalt sem tudtam végigolvasni, mert olyan szinten vegytiszta agymosás az egész, hogy valami hihetetlen.

Aki nem csak 1-2 dolgot tud erről a szektáról, annak már az elején leesik, hogy a kis könyv is már a manipulálásra épít, hogy elhidd, hogy amit ők mondanak, az a jó a tökéletes és hogy azt meg kell tanulni.

Kerüld el messzire ezt a pénzéhes undorító szektát. Olvass jobban utána, és rájössz, hogy botrányos amit művelnek az emberekkel. Ezért elutasító mindenki a szcientológiával szemben, és ez 100%-ig érthető. Én is elutasítom (utálom) őket, pont emiatt a befolyásolás és pénzleszívás miatt.

Nekem nem kell az agymosás.

2012. aug. 5. 15:00
 26/27 anonim ***** válasza:

Itt olyan információkat találhattok, melyeket nem szabad elolvasnotok!

Kérlek benneteket, ne kattintsatok a linkre és ne olvassátok el a bejegyzésben található szöveget!

Én figyelmeztettelek benneteket!

[link]

2013. ápr. 21. 18:50
 27/27 anonim ***** válasza:
11%

A Templomba bemehetsz önszántadból akármikor és ki is jöhetsz akármikor. Továbbá Jézus élt és csodákat tett, az hogy te nem hiszed el, az a te dolgod.

De egy élő hús-vér ember, akit megfeszítettek nyilvánvalóan sokkal hihetőbb.

De csak mondok pár példát, ami alapjaiba fogja megváltoztatni a gondolkodásodat, vegyük pl a Tíz Parancsolatot.Ha végig olvasod, szinte AKÁRMILYEN ÉLŐLÉNYEKRE a VILÁGEGYETEMBEN IGAZ! Mind a 10. Ergo ez egy univerzális törvény. Ha csak is erre koncentrálsz már, láthatod hogy mennyire valódi is a keresztény vallás.

Mellesleg egy az Isten, persze lehet akármi a neve: Jahve, Allah, AmunRa, Krisnah stb.

2015. jan. 16. 05:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!