A szcientológiát miért tartják rossz dolognak?
Amúgy meg pár dolog, amit szimpatikusnak, aranyosnak találtam: http://www.youtube.com/watch?v=ixjACBvv2mE
Ez a youth for human rights "program".
A hierarchiai rendszerfelállításuk, ami leginkább mássá teszi őket a többi vallástól, azt leszámítva, hogy a dogmatikájukban nincs Isten, csak ember. Humanista vallás.
A hierarchiájuk szerint piramis elv van. Akinek sok pénze van, rangot szerez az egyházon belül. Szerinted miért van benne néhány Hollywood-i "sztár" Mert a pénzük és az ismeretségük révén sztárok lehetnek ott is. Ha sok embert viszel be, és sok pénzed van, feljebb juthatsz a piramison, ha nem, ahogy a legtöbbünk így van, csak bólogathatnánk, és próbálnánk minél több vagyont az egyházba pumpálni, hogy minél jobban elfogadjanak, miközben kántálnák a persil-t az agyunkba. Ők azt mondják, hogy add a pénzed nekik, majd ők babusgatnak téged, ellenben például a kereszténység (eredeti) alapelve szerint add a felesleges vagyonodat annak, kinek nincs, és a teremtő Isten majd "babusgat" téged. Szerintem nem ugyan az. Az egyik önös érdek, a másik örök élet. :D
Minden jót!
"Nemvagyok válasza:
Nem az a gond,hogy hülyeségeket vagy okosságokat tanulnak, hanem,hogy anyagailag és lelkileg tönkre teszik a tanításért cserébe az embert."
Igen,pontosan ez a legnagyobb probléma velük.Engem is le akartak húzni pénzzel,leveleket küldözgettek,de aztán szerencsére leszálltak rólam.
Személy szerint én nem "istenítem" egyik vallást sem,szerintem az a különbség a hagyományos "templomba járok"típusú gyakorlat és a szekták között,hogy az utóbbiak egyenesen veszélyesek.
Én viszont azt olvastam, hogy rengeteget segítenek és önkénteskednek, támogatják a szellemei fejlődést. Az adományokra meg szükségük van, mert máshonnan nem kapnak támogatást. De ez igaz lenne bármelyik egyházra is, ha megvonnák tőlük a pénzt. Szimplán egy túlélési mechanizmus.
Az meg, hogy a leggazdagabb a legbefolyásosabb nem újdonság senkinek.
Persze, nem támogatom. Ha tényleg erőszakosak, akkor nem jobbak más egyházaktól sem. De mindenhol vannak fanatikus egyének, nincs olyan, ahol ne lennének ott.
Csak egy idézet, amit Hubbard, az alapítójuk mondott:
"Ha könnyen meg akarsz gazdagodni, alapíts egyházat!"
Gondolom ez mindent elmond.
Józan, normális ember ezt belátja iskola nélkül is.
Hidd el, aki hülye és manipulálható, az papírral is az marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!