Isten gonosz? (vagy csak egyszerűen vak? )
5/11:
Nem vagyok ateista, de ezt a mágikus úton, az emberek gondolati- és egyéb erőinek elrablásával alkotott és folyamatosan táplált bálványt (tipikus példája ennek : a „Biblia istene“), nem tudom elfogadni.
Ez az isten kezdetben egy icipici gondolat volt egy mániákus elmében. Felnőtt az imák és egyebek energiájából és egyre többet akar enni. Neki ez az egész csak táplálkozás. Ő egy mesterségesen létrehozott és (beavatott papsága által) mágikus úton fenntartott öncélú lény.
Akadály az emberiség útjában. Világa az ő szemszögéből egy „istentelen dinamó“, ami őt élteti (neki termel energiát). Az emberiségnek (többek között) ezért is olyan alacsony a hatásfoka.
"Ez az isten kezdetben egy icipici gondolat volt egy mániákus elmében. Felnőtt az imák és egyebek energiájából és egyre többet akar enni."
Ez egy baromság.
Nem gonosz, nem vak, csak nem mindent-tudó.
Ha mégis mindent-tudó, mégis van azonban egy csomó minden ami nem az ő Biblában írt szellemében történik, zajlik, akkor nem mindenható.
Amennyiben mégis mindenható, és egyben mindenttudó is, de mégis ilyen a világ, akkor nem rendelkezik a többi pozitív tulajdonsággal sem, amivel a keresztények istenke-szemüveggel az orrukon mindenáron fel akarják ruházni, vallása pedig nem a szeretet , nem a megbocsátás vallása(sem).
Sajnálom, ha ez valamelyik kereszténynek nem teszik, nem megbántani akartam senkit, de akárki átgondolja, ez van, az más kérdés hogy erőltetett magyarázatokkal hogyan akarják ezt kozmetikázni. Nem akarom senki orráról leverni azt a szemüveget, de ragasztó épp nincs nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!