Adolf Hitler. Egyszerűen gonosz volt, vagy csak korának, gondolatainak, meglátásainak az áldozata?
Miért lenne mindegy?
Elemzéssel rá lehetne jönni az emberiség egyik legérdekesebb személyiségének a kilétére, és ezzel együtt sokminden kiderülne az emberi természetről is.
Nem volt véletlen az, hogy népszerű volt. Ha én kiállok a sarokra, és azt óbégatom, hogy a Hold el akarja pusztítani a Földet, és ezért mindenkinek hódfarkat lóbálva le kell rohannia az összes antilopot, szerintem elég kevés követőm lenne bármilyen helyzetben.
Németországban éheztek az emberek, senkinek nem volt munkája, a csillagászati összegű háborús jóvátételt akkor se tudták volna fizetni az első világháborús szövetségeseknek, ha akarták volna.
Ha téged belekényszerítenek egy olyan helyzetbe, hogy bármit teszel, éhenhalsz, vagy inkább összetöröd azt, aki ilyen helyzetbe hozott, mit választanál?
Én úgy értem az áldozatot, hogy észrevett bizonyos dolgokat, amiket mások nem, és egész életében ezek alárendeltjévé vált.
Kísértették őt, nem hagyták nyugodni, fel kellett emésztenie önmagát és másokat azért, hogy elérje a vágyait.
Még az érzelmeit is fel kellett áldoznia a kényszerei érdekében. Szerintem ezért is volt annyiszor beteg, mert nem tudta elviselni azt, hogy a világ úgy működik, ahogy szerinte nem kéne, és ő mégsem mindenható, hogy tegyen ellene.
Klein bácsi, a szatócs rossz helyen volt rossz időben. Ugyanis, bár ő semmiért nem volt felelős, a fajtája közül elég sokan azok voltak, főleg azok, akik a Wall Streeten tönkrevágták a gazdaságot.
Ez egyébként általában így szokott lenni, a francia forradalom is valós követelésekkel indult, aztán felfalta a saját gyermekeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!