Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Adolf Hitler. Egyszerűen...

Adolf Hitler. Egyszerűen gonosz volt, vagy csak korának, gondolatainak, meglátásainak az áldozata?

Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 17:50
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
55%

?

Hol írtam ilyet? Egyátalán, mi közöm nekem a zöldbalos lmp-hez? Azt írtam, hogy unom, hogy a jobbikosok, akik a pártsajtóból tájékozódnak, mint ténynek vesznek, ennyi.

2010. márc. 13. 18:17
 12/52 anonim ***** válasza:
19%

"36% hogy is volt ez az lmp ellophatja a kopogtatócédulákat az nem számít Hitler meg gonosz xD"

süt rólad az ostobaság ifju padawan:)

2010. márc. 13. 18:18
 13/52 anonim ***** válasza:
36%
Meg nem teljesen értem, egy kopogtatócédulalopást egy szintre hozol Hitlerrel? Döbbenet baz*dmeg, döbbenet.
2010. márc. 13. 18:21
 14/52 anonim ***** válasza:
0%
Azért vigyázzatok mert kettő 36%os van és az egyik értelmes. :)
2010. márc. 13. 18:21
 15/52 anonim ***** válasza:
0%
Ja ez épp a másik 36os. D
2010. márc. 13. 18:22
 16/52 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező:

Hitler nem volt különlegesen gonosz. Nem ő volt a sátán, nem olyan különleges. Nála sokkal szadistább, perverzebb, őrültebb stb. diktátorokkal tele van a történelem, a 20. századi és a régebbi is. Nem hiszem, hogy egy Bokassához vagy egy Trujillóhoz, esetleg egy Mobutuhoz képest Hitler "gonosz" lett volna. Hitler azért olyan hírhedt, mert egy fejlett ipari ország élére került, és az ez által biztosított eszközök birtokában nagyobb pusztítást tudott végezni, mint az említett diktátorocskák. Egyébként Hitler egy egyszerű gátlástalan erkölcsi fogyatékos volt, olyan, amilyet bárhol lehet találni politikusok és cégvezetők között. Csak nem mindegyikük olyan jó szónok, és nem mindegyikük kezében van egy 80 milliós ország katonai és ipari potenciálja feletti uralom.

18:05

"Németországban éheztek az emberek, senkinek nem volt munkája, a csillagászati összegű háborús jóvátételt akkor se tudták volna fizetni az első világháborús szövetségeseknek, ha akarták volna."

A jóvátétel már rég nem volt csillagászati összegű (Young-terv), sőt, már fizetni sem kellett (Lausanne-i konferencia), amikor Hitler hatalomra került.

A gazdasági világválság jött, aztán elmúlt. Minden országban. Németországban viszont volt egy párt, amely azt állította, hogy

1) Tudják, kik okozták a válságot,

2) Tudják, hogyan lehet kijönni belőle és

3) Mások viszont nem tudják, vagy nem akarnak kijönni belőle.

Ugyan ez ostobaság volt, de Hitler, a tehetséges politikus és marketing/kommunikáció szakember sikeresen elhitette, hogy ez így van. Megválasztották Hitlert. Németország kijött a válságból, akárcsak az összes többi ország (csak ők nácik nélkül). Ekkorra azonban már be voltak tiltva az ellenzéki lapok és pártok, úgyhogy a lakosság a Hitler által felépített fantáziavilágban élt. És a munkanélküliség tényleg megszűnt, úgyhogy a németek elégedetten konstatálták, hogy ezek a nácik derék legények, nem beszélnek a levegőbe. Aztán jött a történet durva része, de akkor már elég sokan be voltak hülyítve ahhoz, hogy akik kijózanodtak, azok féljenek és meg se merjenek mukkanni.

ma 18:08

"észrevett bizonyos dolgokat, amiket mások nem, és egész életében ezek alárendeltjévé vált.

Kísértették őt, nem hagyták nyugodni"

Ha valaki olyasmiket lát, amiket más nem, és ennek ő alárendelődik és ez őt kísérti, azt úgy hívják, hogy pszichózis.

Persze Hitlert sokan tartják elmebetegnek. Én hajlok arra, hogy klinikailag nem volt elmebeteg, bár kétségtelenül egy nagyon agresszív és kegyetlen ember volt.

2010. márc. 13. 18:25
 17/52 anonim ***** válasza:
56%

" Meg nem teljesen értem, egy kopogtatócédulalopást egy szintre hozol Hitlerrel? Döbbenet baz*dmeg, döbbenet."

bizony bizony XD

2010. márc. 13. 18:26
 18/52 anonim ***** válasza:
0%

"Meg nem teljesen értem, egy kopogtatócédulalopást egy szintre hozol Hitlerrel? Döbbenet baz*dmeg, döbbenet."

ugye milyen rossz mikor az ész érvekkel kudarcot vall az ember... :)

2010. márc. 13. 18:27
 19/52 anonim ***** válasza:
27%

71, csak hogy én is értsem

Most viccnek szántad, vagy szerinted egy világháború kirobbantása és egy pitiáner, egy százalékos pártocska csalása között egyenlőségjel tehető?

2010. márc. 13. 18:27
 20/52 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező!Ezt kérdezd inkább a Németektől!Vagy a Magyar már mindenkinél,mindent jobban tud???
2010. márc. 13. 18:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!