Én nem vagyok a téma szakértője, de szerintem közülünk senki sem, de ez a része egy kicsit azért elgondolkodtatott:
"„Ez a valaha is előállított első szintetikus sejt. Azért nevezzük szintetikusnak, mert a sejt egy teljes egészében szintetikus kromoszómától származik, amely négy üveg vegyi anyag segítségével egy kémiai szintetizátoron készült, egy számítógépes információból kiindulva” – jelentette ki Craig Venter, a genomkutatás úttörője, a kutatás vezetője. „Ez az első önreprodukáló faj ezen a bolygón, amelynek a szülője egy számítógép” – tette hozzá."
És a négy vegyi anyag összekeverése után milyen úton táplálták bele a számítógépből az információt? USB kábelen, vagy bluetooton keresztül?
És nekem megint nem az esik le, hogy a semmiből lett volna valami, hanem több dolog van "összegyúrva" Ez azért nem olyan isteni dolog. Ez lehet, hogy nagyon komoly, nagyon nehéz és nagyon tudományos, de csak sütés-főzés, melyben több alkotórészt ha meg is változtatva, de összegyúrtak.
És még annyit hozzátennék, hogy az előbbi véleményem úgy valós, hogy elfogadom a hír valóságtartalmát.
De a igazi véleményem az, hogy egy valótlan hír, melynek főbb lényege a támogatás megkapása újabb kutatásokra, fejlesztésekre, melynek nagy része a munkavállalók, nevezzük tudósoknak a zsebébe vándorol. Ugyan ez a forgatókönyv volt a sarkon talált Marsról származó kődarabban fellelt baktériumlenyomattal. A támogatás megkapása után "kiderült", hogy egy szilikát kristálylenyomat, melynek persze nem vertek akkora hangot, mivel nem hírértékű. De a támogatást köszönik, kutatnak tovább...
Meredek kedves kérdező egy hír olvasása után ilyen messzemenő következtetéseket tenni. Miért nem kérdezed meg ugyan ezt a kérdésedet, annak a hírnek a hallatán, hogy ősrobbanás, dinoszauruszok, földtörténeti korok, evolúció, az ember véletlen létrejötte, orvosi kutatások, és még nagyon, nagyon hosszan sorolhatnám. Mindegyikre tökéletes válaszok vannak, a legtöbb ember vagy nem meri beismerni, vagy nem is ismeri. Ez van, a sort ez a hír csak tovább szaporítja azokban az emberekben, akik eddig sem hittek. Ennyi.
tegnap 19:20
Valóban igazad van, hogy ennek a tudományos eredménynek semmi köze nincs Isten létéhez. Abban viszont nincs igazad, hogy a hír kacsa lenne. Két éves hírről van szó, emlékszem rá, amikor előálltak vele világszenzáció volt, és hidd el, hogy nem újabb kutatásokra kellett a pénz. Craig Venter amúgy is vállalkozó, amellett, hogy remek biológus, ezt az eredményt is a saját intézetében érte el.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!