Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus a példaképünk és ő...

Ha Jézus a példaképünk és ő képes volt meghalni értünk, a pápa miért félti annyira a bőrét?

Figyelt kérdés

Hogyan létezik, hogy a papok arról beszélnek, hogy Jézus milyen betyár volt, hisz nem félt a haláltól, kész volt meghalni értünk, míg a pápa 85 évesen annyira félti az életét, hogy néha az emberek közé golyóálló üveggel felszerelt akváriumban mer csak előbújni?

Hiszek Istenben, de nem úgy képzelem el, mint ahogy a bibliában írnak róla. Inkább úgy képzelem mint egy felsőbb erőt, ami hatással van ránk. A vallást nem igazán szeretem pl az ilyesmikért mint amit fent leírtam. Nameg, mert tényleg a pápa 85 évesen aranyba burkolva beszél a szeretetről. Szerintem egy szeretetszolgálat többet segít az embereken, mint a kereszténység. Nem is beszélve, hogy a korrupció ott is az élen van.

2012. márc. 25. 22:03
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Azért mert a pápa csak formálisan képviseli a kereszténységet. Valójában nem.

Mit tesz a pápa? Mi áll a bibliában? A kettő összhangban van e egymással?

2012. márc. 27. 21:22
 32/39 anonim ***** válasza:

"Mi vagyok én? Terrorista? Esetleg valami túszejtő? Kicsit felfújod a dolgot szerintem."

Egy anonim oldalon bárki lehetsz. ;)

Túszejtő viszont én vagyok, mint írtam is az előbb...

Nem fújom fel a dolgot, csak rengeteg negatív tapasztalatot szereztem GYK-s "pályafutásom" 9 hónapja alatt. Hidd el nekem, vannak / voltak olyan felhasználók, akikhez képest a betonfal tárgyalóképesebb, már elnézést a hasonlatért. Amúgy dicséretnek szántam, mert a tárgyalóképesség üdítő kivétel errefelé.

"A tartalma a baromság. Annyit jelent, hogy Jézus megtehette, mert Ő egy Isten volt, a pápa pedig csak egy ember. Ez nem válasz. Legalábbis nem logikus. A világon mindennek van logikus magyarázata. Ennek is kell, hogy legyen."

Én is a tartalmára gondoltam... És tudnék magyarázni egy kicsit, de az valószínűleg csak tovább bonyolítaná a dolgot; továbbá nem hinném, hogy logikusnak találnád.

Hogy van-e mindennek logikus magyarázata, az egy érdekes téma. Én azt gondolom, hogy talán van, csak nem mindig tudjuk felfogni, vagy nem értjük meg. Emberek vagyunk, próbálkozunk, de lehetetlen, hogy mindent megértsünk.

"Engedsz egy kicsit?..."

Az addigi álláspontomból "engedtem". Nem rekedtem meg azon a szinten, ahol voltam, hanem elmozdultam onnan.

Szélsőségesen ábrázolva a fent említett tárgyalóképtelen egyének stílusát, kb. ez lehetett volna a válasz: "Nekem aztán ne magyarázz, tudom én, amit tudok, látszik rajtad, blablabla..."

Viszont nem kell ironizálnod; most ugyanazt csináltad, amit annyira kifogásolsz másokban. Én ugyan nem vagyok túlságosan sértődős, megedződtem már, de azért ne próbáld meg még egyszer... :P

< Köszönöm a kis leckét a vesszőkkel kapcsolatosan. Azonban az első válaszomban hova kell még négy vessző? Sajnos még mindig nem értem.

Te írtad: "1. A kérdésben 4 vesszőhiba (hiány)" >

Szívesen, máskor is. :)

De: Az "első válasz" és a "kérdés" nem ugyanaz... A kérdésedben van a 4 vesszőhiba, nem az első kommentedben.

Rendben, nem veszekszünk. :)

Remélem, kapsz még majd értelmes válaszokat is.

Üdv. :)

2012. márc. 27. 21:30
 33/39 anonim ***** válasza:
Hahó, kérdező, élsz még? 4 napja eltűntél...
2012. márc. 31. 22:15
 34/39 A kérdező kommentje:

Nincs mit mondanom. Nem vagyunk egy véleményen. Ha te elfogadod azt a választ, hogy az úgy van és kész, akkor szerintem nincs értelme, hogy győzködjelek, hogy de igenis kell legyen annak logikus magyarázata.

A másik hibám, hogy azt mertem feltételezni, hogy a pápa egy szent ember és Jézus vagy Isten nyomdokaiban jár. Hát tévedtem...a pápa csak egy vénember aki összeszedi a pénzt az elvakultaktól. Ezzel kapcsolatosan sincs mit mondanom.

2012. ápr. 1. 15:58
 35/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A pápa egy tökéletlen ember ugyan olyan mit bárki más.

2012. ápr. 1. 16:41
 36/39 A kérdező kommentje:
Mégsem úgy kezelik...
2012. ápr. 1. 18:08
 37/39 anonim ***** válasza:

Nincs mit mondanod, mert nem vagyunk egy véleményen? Kérdező, te összekeversz valakivel. Én a kérdésedre egy betűt nem válaszoltam eddig, csak offoltam. :P

Úgyhogy innentől kezdve nem is értem a kommentedet.

Azért annyit megjegyzek, hogy még mindig nem lettem katolikus az elmúlt pár napban (nem is áll szándékomban), tehát alapon a pápaság intézménye is távol áll tőlem. De ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan köpködni fogok emiatt. Jó, jó, némely vitában szoktam katolikusokat "gyilkolászni" :P , de igazából nem az embereket támadom, hanem a teológiát azokon a pontokon, ahol az eltér a Bibliától.

De mivel te nem hiszel a Bibliának, valahol érthető (de mégsem teljesen elfogadható), hogy ellenségesebben viszonyulsz ehhez a témához. A 2,1 milliárd hívőt számláló kereszténységet is egy kalap alá veszed, és általánosító - ebből következőleg nagyon fals - kijelentést teszel (a szeretetszolgálatokra vonatkozóan). Nem néztem vissza most az eddigi válaszokat, csak a fő kérdésedre reagáltam.

Üdv. :)

2012. ápr. 1. 18:50
 38/39 anonim ***** válasza:

Jóó kérdés. Ez az egyik fura dolog amit nem értek a Katolikusokban, mert jó hogy fő földi vallási vezető, de akkor is ember. Bár ha nem Református lennék, hanem katolikus, akkor meg lehet hogy a Reformátusokban találnék ilyen kivetni valót:P

Félreértés ne essék, nem ítélek el senkit, és emmit, és ha valaki úgy érzi hogy ezt tettem, attól bocsánatot kérek.

2012. ápr. 2. 18:23
 39/39 anonim ***** válasza:

Figyu, Jézus Isten fia, a pápa meg nem.

Jézus tudta, hogy fel fog támadni a halála után, mert ezt már levajazták ott fent a Főnökkel. A pápa ezt nem mondhatja el magáról, hiába a földi helytartó. Ez olyan, mint az, hogy van egy titkár, akinek meghagynak ezt+azt. Attól még nem ő a góré.

2012. ápr. 9. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!