Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus a példaképünk és ő...

Ha Jézus a példaképünk és ő képes volt meghalni értünk, a pápa miért félti annyira a bőrét?

Figyelt kérdés

Hogyan létezik, hogy a papok arról beszélnek, hogy Jézus milyen betyár volt, hisz nem félt a haláltól, kész volt meghalni értünk, míg a pápa 85 évesen annyira félti az életét, hogy néha az emberek közé golyóálló üveggel felszerelt akváriumban mer csak előbújni?

Hiszek Istenben, de nem úgy képzelem el, mint ahogy a bibliában írnak róla. Inkább úgy képzelem mint egy felsőbb erőt, ami hatással van ránk. A vallást nem igazán szeretem pl az ilyesmikért mint amit fent leírtam. Nameg, mert tényleg a pápa 85 évesen aranyba burkolva beszél a szeretetről. Szerintem egy szeretetszolgálat többet segít az embereken, mint a kereszténység. Nem is beszélve, hogy a korrupció ott is az élen van.

2012. márc. 25. 22:03
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"Hiszek Istenben, de nem úgy képzelem el, mint ahogy a bibliában írnak róla.."

Te ezt írtad.

"Isten a felsőbb erő és Bibliában pont így írnak róla."

Ezt meg én írtam. Nem tudom hogyan hoztad össze a gravitációval. Felvetés: A gravitáció nem csak az emberekre hat. Mindenre hat ami tömeggel rendelkezik.

Nem parodizálok. Azt találtam viccesnek hogy úgy képzeled el Istent mint egy felsőbb erőt s nem úgy ahogy a biblia beszél róla. Pedig a bibliában pont ez áll ő a legfelsőbb erő.

Azt én írtam hogy ő a Mindenható.

Nem nézem meg a filmet olvastam a könyvet. (Titok)

"A hívők sem azért érzik jobbnak magukat, mert tényleg Isten a "kezében tartja őket", hanem csak mert azt hiszik, hogy Isten velük van és ezáltal rossz nem történhet velük."

Ez téves elképzelés s nem tudom hogy honnét ered.

1. A hívők is ugyan úgy meghalnak mint bárki más. Éri őket betegség hadd ne soroljam. A pápát is érte merénylet s nem is csak egy pápára támadtak rá.

2. Az apostolok őket maga Jézus tanította s még is mennyi mindent el kellett szenvedniük.

3. Nem trágárkodom. Nem látom értelmét.

4. Jézus Isten fia ez tény.

5. A Biblia nem humbuk.

6. Nem értek egyet Titus Pullo válaszával.

Mert:

"A pápa ráadásul nem egyszerű ember, hanem egy vezető. Most ne menjünk bele a katolikus egyház létjogosultságának vagy keresztényiségének a témakörébe, mert az jelen esetben irreleváns. A lényeg, hogy a pápa vezetőként nagyon sok emberért felelős, és esetleges szükségtelen halálának kárát látná a közösség, amit vezet. Mert nem mindegy, hogy valakinek a halála szolgál-e valamilyen célt, vagy csak mások gonoszságának gyümölcse."

Jézus meghalt s még is amiért a Földre jött azt elvégezte. Az apostolok egy kivételével mind erőszakos halált haltak. (János ő nem erőszak következtében halt meg) A biblia szerint Jézus Krisztus a keresztények vezetője. Tehát az hogy a pápa halála bármilyen hátrányt is okozna az kizárt dolog. Isten a Mindenható úgy is gondoskodik arról hogy a keresztények megkapják a megfelelő vezetést. Azért mert ez az ő akarat. Anno az ószövetségi népének is mindig gondoskodott a vezetéséről. Persze az más kérdés hogy nem mindig fogadták el a vezetést. Üldözték a keresztényeket a Bibliát ahogy csak tudták pusztították s ennek ellenére mégis fenn maradt. S sokkal több másolat maradt fenn róla mint bármilyen más történelmi dokumentumról.

2012. márc. 26. 12:35
 12/39 anonim ***** válasza:
Kérdező,azt hiszem a válasz egyértelmű:Azért mert a pápa nem Jézus útján jár.
2012. márc. 26. 15:36
 13/39 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi!

Azt írod: "Tehát az hogy a pápa halála bármilyen hátrányt is okozna az kizárt dolog."

Szerintem jó emberek halála valamilyen értelemben mindig hátrányt jelent azoknak, akiket maguk mögött hagynak. Épp ezért tud olyan tragikus lenni, még akkor is, ha a halálával másokat szolgál.

Az pedig, hogy Isten mindig gondoskodik a vezetésről, szerintem egyértelműen istenkísértés. Ennyi erővel orvosok se kezeljék, amikor beteg, mert Isten úgyis gondoskodik róla. Ez azért nem így működik.

A pápa az életével a kereszténységet szolgálja. Ha halálával nagyobbat tudna szolgálni, úgy bizonyára meg kellene halnia, de Isten az embert életre teremtette, melynek haszontalan elfecsérlése ugyanúgy bűn, mint minden áron való ragaszkodás hozzá.

2012. márc. 26. 17:42
 14/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kedves Titus Pullo!

A pápa halála semmilyen hátránnyal nem jár ami a szellemi vezetést illeti. Azt írod a pápa vezető aki sok emberért fele. Nos én meg azt mondom továbbra is hogy a tényleges vezető az Jézus Krisztus. S ezért nem jelent hátrányt a pápa esetleges halála. Mert nem a pápától függ a kereszténység. A másik dolog meg az hogy Jézus választotta ki a tanítványait s nem fordítva. Nem a tanítványok választották őt. Ez egy nagyon lényeges dolog.

"Az pedig, hogy Isten mindig gondoskodik a vezetésről, szerintem egyértelműen istenkísértés."

Ezt a kijelentésedet mivel támasztod alá?

"Ennyi erővel orvosok se kezeljék, amikor beteg, mert Isten úgyis gondoskodik róla."

"...melynek haszontalan elfecsérlése ugyanúgy bűn, mint minden áron való ragaszkodás hozzá."

Akkor most mennyen orvoshoz vagy ne mennyen? Jómagam elmegyek az orvoshoz.

Azért tisztázzuk hogy mit jelent az hogy "minden áron való ragaszkodás".

2012. márc. 26. 18:04
 15/39 anonim ***** válasza:

"# 6/8 én meg helyesírást vártam."

Az elöbb meg normalis valaszt vartal, most meg helyesirast? Meg valamit esetleg? :) Nem inkabb megköszönni kene a valaszokat, mindjart az elsöt is, a sok elvaras helyett, mernök ur?

Amugy mi a bajod a helyesirasommal? Tartok töle, hogy csak a magyar billentyüzetet ismered mernök letedre, es azt hiszed, az ekezeteket csak a mernökök ismerik... ;)

2012. márc. 26. 18:04
 16/39 A kérdező kommentje:

# 15/15

Hogy mi a gondom a helyesírásoddal? Na hadd példázódjak.

billentyüzetet=billentyűzet

mernök=mérnök

helyesirasommal=helyesírásommal

papa=pápa

pedig ezt: "Jezus pedig Isten, megha emberkent is született le" köszönd meg, hogy többszöri olvasás után értelmeztem.

Még van, de szerintem te is rájöttél, hogy nem az írás az erősséged.

Továbbá miért kell ironikusan mérnök urazni? Csak szólok, hogy nekem sem magyar billentyűzetem van, de ahelyett, hogy osszam az észt látatlanban előbb átállítottam a billentyűzetet magyar nyelvre. Hadd segítsek (win7 esetén): control panel -> Clock, Language and Region -> Region and Language -> Keyboards and Languages -> Chanege Keyboards... -> Hungarian 101 keys.

Nem haragszom ha valaki buta, de legalább ne villogjon meg csúfolódjon olyannal aki valamivel többet tud, mint ő.

UI: remélem leszálltál egy kicsit a magas lóról. A választ 1rd meg, használva az újonnan tanult ékezeteket.

2012. márc. 26. 19:04
 17/39 A kérdező kommentje:

# 11/16

Igen leesett mostanra nekem is. A pápa a pénz útján jár, mint az összes pap.

2012. márc. 26. 19:07
 18/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Talán nem az összes pap. De nagyon kevés az aki tényleg keresi az igazságot. Saját véleményem szerint a pápa nem ilyen ember de a papok között azért akad néhány.

2012. márc. 26. 19:24
 19/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezö!

"pedig ezt: "Jezus pedig Isten, megha emberkent is született le" köszönd meg, hogy többszöri olvasás után értelmeztem."

Mi van?! Ki kerdezett, ki valaszolt? Tehat, kinek van itt megköszönnivaloja?!?!?!

"UI: remélem leszálltál egy kicsit a magas lóról. A választ 1rd meg, használva az újonnan tanult ékezeteket."

Utasitasok helyett, ugyanis nem vagyok es nem is leszek soha a beosztottad, szerintem neked kene leszallni a magas lorol! Irtam egy normalis valaszt, az elsöt, amire köszönet helyett olvass vissza, mit valaszoltal! Nem kerdeztem, hogyan kell es nem fogom a te jellemed miatt visszaallitani a billentyüzetet, ugyanis tökelesen megfelel nekem igy, ahogy van. ;)

"Még van, de szerintem te is rájöttél, hogy nem az írás az erősséged."

Ezen csak mosolygok, ha ismernel es barmit tudnal rolam... :)))

Gondoltam, hogy az ekezet nelküli billentyüzettel van problemad, de ha meg mindig nem tiszta, akkor szallj magadba, de jo melyre! Nehogy beismerd, hogy nem ismerted fel az ekezet nelküli billentyüzetet, csak fölenyeskedjel tovabb es elj a következmenyeivel!

En ugy gondolom, ilyen emberre egy sort sem többet! Meg en akartam segiteni a valaszommal, hat rad nem vesztegetem sem az idömet, sem az energiamat, nekem ugyanis tök mindegy a kerdesed, arra te vagy kivancsi.

2012. márc. 26. 19:59
 20/39 A kérdező kommentje:

# 19/19

"Tartok töle, hogy csak a magyar billentyüzetet ismered mernök letedre"

Csak bizonyítani akartam, hogy igenis ismerek más billentyűzetet is, mérnök létemre. Erre a válasz:

"Nem kerdeztem, hogyan kell es nem fogom a te jellemed miatt visszaallitani a billentyüzetet"

Akkor most mi van?

"Ezen csak mosolygok, ha ismernel es barmit tudnal rolam"

Pontosan...azon kívül, hogy nem tudsz írni, semmit nem tudok rólad. Nem kell ismerjelek ahhoz, hogy rájöjjek erre. Csak el kellett olvassam az írásodat.

"En ugy gondolom, ilyen emberre egy sort sem többet!"

Ilyen írással ne is!

2012. márc. 26. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!