Ez ellentmondásnak számít a kereszténységben?
Na álljunk meg egy kicsit.
Ki mondta neked, hogy Isten azért rejtőzködik el, hogy hit által éljünk?
"2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.
3. Mert kezeitek bemocskolvák vérrel, és ujjaitok vétekkel, ajkaitok hazugságot szólnak, nyelvetek gonoszt suttog.
4. Nincsen, a ki az igazság mellett szólna, és nincsen, a ki igazságosan perelne, haszontalanban bíznak és hazugságot beszélnek, gonoszt fogadnak és vétket szűlnek." Ézs 59-ből.
Nem ellentmondás van, hanem az alapállításod nem helyes.
Vidiripi
Az ószövetségben számtalan helyen fizikai bizonyítékot láttak Isten létezésére a Héberek. Ennek ellenére még is sokszor előfordult a bálványimádás.
Hiszem ha látom! - szokták mondani.
Kérdem én biztos hogy hiszed?
Végül is nem lehetetlen, hogy hibás az alapállítás...
Én ezt hívő ismerőseimtől hallottam, hogy azért nem mutatja meg magát, mert az már nem lenne őszinte hit. Pedig sztem többen jobban hinnének benne...
Mi volt fizikai bizonyíték a Héberek számára? erről még úgy sem hallottam, szóval érdekel.
Hiszem, ha látom... ha látnám nem tudom pontosan hinném-e, de valószínűleg igen, mivel én realista típus vagyok... de sőt, akkor már nem is hinném, hanem tudnám.
Kivezette őket Egyiptomból felhő alakban nappal, tűzoszlop alakban éjjel, a bizonyság sátrában lakozott a néppel, hallották többször beszélni, maguk rémültek meg mennydörgés hangjától, megannyi prófétájuk kerűlt ki népük közűl, kik Isten szavát közvetítve prófétáltak és bizonyultak igaznak szavaik. Tudták, hogy van, hallották, látták megannyi formában mikor segített nekik, mégis zsörtölődtek, törvényeit nem vagy nem jól tartották be. Valóban, hiszem, ha látom? Egy frászt.
Erről Krisztus szavai jutnak eszembe:
"Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad."
sztem azért zsörtölődtek, mert gondolj bele... ha most valaki megjelenne és ezt csinálná, vagy csak fele ilyen csodákat tenne, akkor félnének tőle, és mérgesek lennének az emberek, hogy ne szóljon bele az életükbe és törvényeikbe...
valószínűleg az akkori embereknek új volt a hit, vagy egyszerűen ahhoz szoktak hozzá, hogy vannak saját törvényeik, és uralkodójuk.. vagy a megszokott életformájukat nem tudták úgy alakítani hogy az jó legyen Istennek.
Vidiripi
A Teremtő adta nekik a törvényeket s ezzel együtt az életformát is.
De legyen úgy ahogy mondod akkor miért imádkoztak hozzá?
Vagy miért jöttek el a babilóni fogságból vagy az egyiptomiból? Miért nem maradtak ott?
Egyébként mennyire biztos az, hogy kivezette őket felhőként, tűzoszlopként stb.?
Nehéz bizonyítani egy ilyet... szóval, ha nem így volt és csak egy kitalált, leírt dolog ez a Bibliában, akkor magyarázható az, hogy miért is zsörtölődtek. Azért, mert nem is volt semmi totális bizonyíték.
Egy ember is kivezethette őket ( pl Mózes) Isten nélkül, ha már Spartacus is képes volt elég durva felkelést szítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!