Ateisták lehet kezdeni :D egy hívő keresztény mért nincs igazam?
Akkor gondolkozzunk ésszerűen! Hogy lehet az, hogy E pontosan egyenlő m x C^2-vel? Tessék, az ésszerű gondolkodás sajnos nem elég. Pont, hogy az ésszerűséget kell eldobni a tudományokhoz, mivel ha valami új megcáfolja a régit, akkor az ésszerűség előszőr azt diktálja, hogy a régi a jó, az új meg biztos csak hibás számítás.
Egyébknét miért kéne, hogy valami "teremtse" az univerzumot? Más: az univerzum korát attól számítjuk, hogy volt egy Nagy Bumm. Na, de ez előtt is volt ám anyag! Így gyakorlatilag igen, az univerzum lehet végtelen korú, csak éppen 13 és fél milliárd éve robbant egy nagyot. De ez még nem mondja azt, hogy az előtt semmi nem volt! Az előtt is lehetett idő, tehát tekinthetjük az univerzumot végtelen idősnek illetve végtelen nagyságúnak. Viszont az "idő" is egy ember által bevezetett valami (pl. ha nem tévedek, kvantumfizikában nincs is), így maga a kor nem számít igazán.
"Akkor gondolkozzunk ésszerűen! Hogy lehet az, hogy E pontosan egyenlő m x C^2-vel? "
ennek semmi, de semmi köze nincs az ésszerűséghez.
ajánlok neked egy cikket...
sőt!
egy cáfolatot is.
jössz egy bizonyítatlan elmélettel, mert ténynek hiszed. fel kell világosítsalak, nem az.
tehát a cikk: [link]
hogy lásd a "tudomány" ma csak hit, aminek tábora van, mítoszai vannak
és egy cáfolat (mondjuk van több is, de ez magyarul)
innen töltsd le a doc-ot
"Egyébknét miért kéne, hogy valami "teremtse" az univerzumot? Más: az univerzum korát attól számítjuk, hogy volt egy Nagy Bumm. Na, de ez előtt is volt ám anyag! Így gyakorlatilag igen, az univerzum lehet végtelen korú, csak éppen 13 és fél milliárd éve robbant egy nagyot. De ez még nem mondja azt, hogy az előtt semmi nem volt! "
lehet, de annak változatlannak kellett lennie (és mondjuk intelligensnek is, mert terv nélkül nincs rendszerezettség, mert a logika alapvetése, hogy az ok feltétlen bonyolultabbnak kell lennie az okozatnál)
" Az előtt is lehetett idő"
idő nincs... amit időnek hívunk az változás. ha nincs változás, nincs idő se, tér se. akkor a fizikai világunkből semmi nincs.
"Nekünk legalább van ki erőt adjon ja tudjuk nektek a reggeli.... "
Akkor soha többet ne egyél, majd meglátjuk, kinek lesz több ereje, nekem az ételtől, vagy neked Jézustól vagy akárkitől, akitől az erőt kapod. Áll az alku?
"2. változatlan
3. tökéletes"
Ezzel vitatkoznék. Hogy lehet egy olyan lény tökéletes, amelyik a kinyilatkoztatásának tartott szent könyv első felében még emberek gyilkoltat halomra, míg a másik felében annyira, de annyira szereti és megérti az emberiséget, hogy az egyszülött fiát adja érte szenvedni, holott neki semmiség lenne az emberiség bűneinek eltörlése. Hogy is volt a templomban? "Csak egy szóval mondd és meggyógyul az én lelkem."
Nekem ez nagyon logikátlannal tűnik, márpedig egy istentől minimum elvárható lenne, hogy konzekvens és logikus legyen.
Másrészt, ha olyan tökéletes, hogy lehet, hogy a világ legeldugottabb helyén, a világ legjelentéktelenebb népnek nyilatkozott meg? Egy olyan népnek, amelynek akkor és most is jelentéktelen az emberiségen belüli részaránya. Miért nem nyilatkozott meg az összes népnek, elkerülendő ezzel a sok hitvita, vallásháború és értelmezés? Hogy lehet, hogy a buddhistáknak nem nyilatkozott meg és hagyja őket elkárhozni, mivel ők semmilyen istenben nem hisznek? A bűnük csupán annyi, hogy beleszülettek egy adott vallásba...
mi az, hogy végtelenül sűtű, végtelenül nehéz?
tudtommal fizikai értéket nem lehet végtelennel összekapcsolni.
az a baj a végtelennel, hogy azt bárhogy osztod, bármennyit veszel el belőle, abból nem lesz véges.
véges és végtelen közt nincs átjárás.
elméletek jönnek, elméletek mennek...
"én el tudom magyarázni, miért hiszek... szépen, racionálisan."
Nekem a te magyarázkodásod is csak okoskodásnak tűnt. Olyan szavakat használsz, amiről azt sem tudod, hogy eszik-e vagy isszák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!