Ateisták lehet kezdeni :D egy hívő keresztény mért nincs igazam?
"Heribert Illig"
Germanista, rendszeranalitikus, publicista.
"Hans-Ulrich Niemitz"
Mérnök
"Christoph Marx"
Egyedül ő történész.
"Angelika Müller"
Ő meg ki a halál, sehol nem találni róla semmit.
"Uwe Topper"
Amatőr kutató és történelemkönyvek szerzője (képesítés nélkül). Az áltudományok képviselői között tartják számon.
"Manfred Zeller"
És ő ki?
Namost ők mennyire kompetensek? Te, ha meg vagy fázva, akkor egy gépészhez fordulsz vagy egy orvoshoz? Ilyen alapon, hogy jön a történelemhez - egy kivételével - öt inkompetens személy?
"Keress rá :D ennyi wikipédiába le van írva"
Nincs a wikipédiában. Amúgy azóta megtaláltam, de mindegy is ugyanis áltudományos "kutatós", valami "lopott" időről hadoválnak.
"Most legalább tagoltad a mondanivalód. Éljen!"
Azért a mondatok tagolása, vesszővel elválasztani az összetett mondatok részeit, még problémás.
Azért, mert tévedsz.
Hülye kérdés, hülye válasz.
A kommented végével kezdem: az ateista is hívő, igen mert a vallás tanaiban a tudományt is beviszi és nem fogad el "süket dumát" - valamivel szélesebb a látóköre mint a tied, mint a hívőké.
Visszakérdezek: láttad Istent? - nem, akkor nem is létezik - a te logikád szerint (kicsit fejleszthetnéd).
Nézd meg, hogy az emberek 90%-a miért hívő: a kisgyermeket már hat éves korától tanítja a pap a vallás és a hit tanaira, ráadásul kiprédikálja a vasárnapi misén, ha valamelyik család nem járatja, tehát diktatúrát csinál. A misére járás ma azért lett divatos mert nincs más "szórakozás", ráadásul ingyen van. Az újgazdagoknak nagyon jó arra, hogy mutogassák tehetősségüket: új kocsi, az asszonynak új ruha, bunda és így tovább (nálunk a faluban így működik).
Aki tudja, hogy miben és miért hisz, azt nem lehet "tönkretenni". Aki kevés ismerettel rendelkezik, nem tanult eleget, nincs tájékozottsága a tudomány által elért eredményekről és nem tudja integrálni a hitébe az megrendíthető.
(Csak zárójelben kérdezem meg tőled, hogy a Bibliát végig olvastad-e: például mikor Mózes látta, hogy a Föld olyan mint egy "labda- azaz golyó", melyik igehelyen találod és hogyan magyarázod Mózes közlését?)
És még néhány adalék: az Isten(ek) az Ó-testamentum szerint itt járt-kelt, repült az emberek között, többször szövetséget kötött és aztán eltűnt. Ha a világ 90%-a hívő és imádkozik hozzá, akkor a létéről nem az lenne a legmeggyőzőbb bizonyíték, hogy emberi formában ismét megjelenik, mint annak idején Ábrahámnak? Neki pillanat műve lenne az egész és akkor az a sok hitetlen egyből hívővé válna.
(Én Teremtőben hiszek, ami nem azonos a mindenható Istennel - ez az én hitem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!