Csak hisztis, "sátánista" tinik kötözködnek a vallásokkal, vagy felnőtt emberek is?
Hogy pl. a Hitgyüli miért olyan, amilyen, és miért szeretik az emberek? A Való Világ is népszerű, pedig az is hülyeség. A Jehovások sem olyan agresszívak. Egyik munkatársam is az, ha a többiek nem dumálják ki a háta mögött, sose tudom meg. Az egyik legjobb fej nő, igen fejlett humorérzékkel. Még sosem akart megtéríteni. És ha becsöngetnek hozzánk? Annyit szoktam mondani, hogy "Bocs, nem érdekel." 3 szó, és békében válunk el.
Nem vagyok vallásos, meg se kereszteltek, de érdekel a vallás, és ezerszer inkább a kereszténység, mint az az embertelen budhizmus, vagy a muszlim. Már csak azért is, mert az utóbbi nem becsenget, ha téríteni akar, hanem berobbantja az ajtót. Tényleg gondot jelent néhány embernek a "térítés" elviselése, vagy nekem nincsenek rossz tapasztalataim, vagy csak műbalhé, ami a GYK-n megy?
Csak hisztis, "sátánista" tinik kötözködnek a vallásokkal, vagy felnőtt emberek is?
Nem szerintem felnőtt emberek is!
(Ne borulj ki hogy erre a kérdésre nem igen válaszolnak, mire elolvassák a többit amit írtál úgy felhúzzák magukat hogy csak a hülyeséged látják....)
Egyszer megállított egy nénike, és vadul magyarázni kezdett. Miután befejezte, kivettem a fülhallgatóm, és megkérdeztem, mit mondott. A lényege az volt, hogy menjek el a gyülekezetébe, mert Jézus nem akarja, hogy meghaljak. Mondtam neki, hogy ha Jézus nem akarja, el se kell mennem. Egy pillanatra elgondolkodott, addig illedelmesen elköszöntem és felszálltam a buszra. Nem állított meg többé. Amikor becsöngettek, elnevettem magam az ajtóban, és mondtam, hogy nem érdekel. Nem jöttek többé. Ha menetben vagyok és meg akar állítani, azt szoktam mondani, hogy nincs pénzem. Mégcsak le sem lassulok. Azt nem értem, hol itt az agresszív térítés, ami miatt sokan ki vannak bukva. Vagy ez olyan, mint a jó cigány-rossz cigány, hogy a megitélés attól függ, mivel hozott össze a sors?
Az idegeskedős odamondás nem hat meg, szeretem a netes bolondokat. :)
"Azt nem értem, hol itt az agresszív térítés, ami miatt sokan ki vannak bukva"
Teljesen vallásmentesen mondom, hogy ha valakit már téríteni kell,hogy egy vallást felvegyen az már régen rossz vallás. Az agresszív jelző nem a térítés minőségére utal te agymosott,hanem magára a térítésre.Egyszerű mégsem fogod fel.
Sátánista vagyok.
Egyik rokonom jehova tanúja. Ha rejtvényt fejt és odaülök mellé kajálni és segíteni neki, akármilyen más témájú kérdésből kilyukad az imádott jehovájánál és el kezdd nekem dumálni mindenféléről, holott tudja hogy nem érdekel. Ha ezt szépen megbeszéljük, hogy az ő szavaival élve *van köztünk egy ilyen vallási különbség*, pár nap múlva ugyanott folytatja.
Öcsém jelenleg ott tart hogy azokkal dobálózik amit kedves rokon mondd neki, kezdve azzal hogy a Pokolba kerülök, elégek és hasonlók. Ja meg hogy Sátán Atyám gonosz, gyilkos, hasonlók.
Van bennem egy jó nagy adag megvetés az irányukba, de amíg engem békén hagynak nem érdekel hogy mit csinálnak. Utálom őket, a kedves rokont is.
És még így utólag hozzáfűzném: nem kevés vitám volt itthon a családdal a rokon miatt, egyszer majdnem le is léptem itthonról. És természetesen mondhatok én akármit úgyis mindenki őt pártolná.
Csodálkozol hogy a térítésüket nehéz elviselni? Főleg ha miattuk mindenki ellened van?
"Egyszer megállított egy nénike, és vadul magyarázni kezdett. "
Na itt kezdődik a különbség köztünk. Te ezen röhögsz, én ezt agresszívnak és taszítónak érzem. Ne jöjjön oda hozzám az agymenésével. Nagyon szívesen segítek bárkinek az utcán, megmondom hány óra, hol van a keresett utca, de ezen kívül HAGYJON BÉKÉN.
A legundorítóbbnak azt tartottam, amikor a metrón egy nő a lányom kezébe nyomott egy szórólapot, hogy tessék itt egy kép Jézuskáról.
Én sem megyek oda másokhoz, hogy tessék itt egy kép a dínókról, nem kezdek neki prédikálni, hogy ne higgyen.
A Jehovásokról nekem is van rossz tapasztalatom. Egyszerűen akikkel összehozott a sors nem nagyon fogták fel, hogy nem kérek belőlük.
Anno mikor a lányom még kicsi volt, próbáltam a batár nagy babakocsit felszuszakolni a vonatra. Elég sokan elmentek mellettünk, de láttam hogy két jól szituált(nak tűnő) férfi jön felém, egyenesen rám nézve. Meg is örültem, hogy mégsem halt ki az emberség mindenkiből, mire elkezdtek nekem magyarázni. Jehovások.
Megkérdeztem, hogy lennének-e szívesek felsegíteni, az idősebbik ahoz kötötte, hogy hallgassam végig. Két perccel a vonatindulás elött... pfff
"elaltattam délben a gyerekeket, ezek a barmok meg rátenyerelnek a csengőre"
Együttérzek, de ezen akkorát röhögtem hogy már fájt bocsesz :D:D
Az utolsóra és a 2 jól szituáltnak tűnő fiatalembereire..
hát ha ott lettem volna én sem segítek először jól leordítottam volna hogy milyen bunkó aztán a vonat alá dobom :D és csak utána segítek
1. A buddhizmus minden, csak nem embertelen vallás.
2. A muszlimok nem szoktak térítgetni se az utcán, se a lakásajtó előtt.
És igen, ahogy a többieket, engem is idegesít, ha valaki rám akarja tukmálni a vallását, és ebben egyes keresztények, köztük a jehovások az élen járnak. Azt a sértett, megbotránkozott pofát, amit akkor vágnak, amikor közlöm velük, hogy nem érdekel a szövegük! Pénzt kapnak fejenként minden egyes "eltérített" emberért, vagy mi?:-)
Pardon, a Hallgassam végighez, hozzátartozott, hogy ő Jézus tanításait szeretné nekem átadni, mert Jézus engem is szeret és nem akarja hogy a pokolra jussak.
Két perccel a vonatindulás elött sajnos még Jézusra sem volt időm.
Muszlim= terrorista
Gratulálok Te média által agy mosott ,gondolom hú de tájékozottnak gondolod magad. Bocs de nem vagy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!