Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi fog történni a vallásokkal,...

Mi fog történni a vallásokkal, ha egyszer a tudósoknak sikerül az élettelen anyagból élőt csinálniuk? És mi lesz az ateizmussal, ha egyszer újra el jön Jézus?

Figyelt kérdés

Hiszen a vita lényege a vallásosak és az ateisták közt nem is inkább az, hogy közös őstől származik-e a majom és az ember, hanem, hogy hogyan lesz az élettelenből élő. Ha ez megcáfolná az összes vallást, és az ateistáknak lenne igaza.

Ellenben ha Jézus újra eljönne, és mondjuk csodákat téve megkérdőjelezhetetlenül bebizonyítaná, hogy bizony tényleg Isten fia, akkor a vallásoknak lenne igazuk.

Persze itt ez kicsit bonyolultabb, hiszen mi lenne, ha Allah, vagy Buddha, vagy valamilyen más istenség jelenne meg. Az illető vallás bebizonyosodna, a többi meg lógna a levegőben?

2010. dec. 24. 15:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
21%
Ateista szemszögből: És szerinted higgyem el, hogy ez tényleg így van?
2010. dec. 24. 15:50
 2/30 anonim ***** válasza:
45%

de nem fog ilyen bekövetkezni. max a tudósoknak sikerül

azért kicsit furcsa nem, hogy kb. 2000 éve van keresztény vallás, de azóta egyszer nem járt erre a "teremtő".

2010. dec. 24. 15:53
 3/30 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem odaírni, hogy ateista vagyok. Csak kíváncsi vagyok mindkét fél véleményére mindkét helyzetet illetően.
2010. dec. 24. 15:57
 4/30 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem csak ateizmus és vallás létezik.:)

Én speciel abban hiszek, hogy van teremtő. De ő nem tud hozzánk semmikép se eljönni, hisz ő mindenek a része tehát nekünk is, vagy bárminek ami létezik. A másik, hogy attól, hogy mi is képesek leszünk teremteni az nem zárja ki azt, hogy minket is teremtettek.:)

Egyébként Buddha nem volt isten és nem is tartja annak senki:)

2010. dec. 24. 16:47
 5/30 anonim ***** válasza:
28%

1. "élettelen anyagból élőt csinálni" = Világunk nem ilyen, mint most! Ugyan is a világ léte, a teremtést bizonyítja.

Tehát ez a kijelentés "élettelen anyagból élőt csinálni" olyan, mintha azt mondanád: "mi lenne, a pirosból, térfogatot sikerülne csinálni?". Vagyis, soha nem lehetséges "élettelen anyagból élőt csinálni" mert ez paradoxon.

2. Ha eljön(ne) Jézus, akkor is az ateisták megtagadnák, mert tagadásuk ÉRZELEMBŐL fakad. Ezt jó lenne már végre felfogni(beismerni)!

2010. dec. 24. 17:55
 6/30 anonim ***** válasza:
82%

"Tehát ez a kijelentés "élettelen anyagból élőt csinálni" olyan, mintha azt mondanád: "mi lenne, a pirosból, térfogatot sikerülne csinálni?". Vagyis, soha nem lehetséges "élettelen anyagból élőt csinálni" mert ez paradoxon."

Szóval a logikádból kiindulva, még ha a pirosból nem is lehet térfogatot csinálni, de a térfogatból viszont lehet pirost csinálni, mert az élőt is élettelenné lehet tenni.

Aha, ok.

2010. dec. 24. 18:34
 7/30 A kérdező kommentje:

4. válaszoló

Azt mondod, akkor a teremtés az, ahogy a jelen világunk létezik, vagyis él.

Na de akkor mi volt a teremtés előtt? Ha a teremtéskor lett az élet, akkor előtte élet nélküli létnek kellene lennie nem?

Másrészt meg szerintem nem minden esetben érzelemből fakad az ateizmus. Sőt szerintem abból fakad a legkevesebbszer. Persze van, aki haragból, dühből, az egyházzal szembeni utálata miatt ateista, de például én, és még jó pár ateista ismerősünk nem ilyen. Én nem haragszom senkire, egyszerűen csak nem hiszem el.

2010. dec. 24. 19:38
 8/30 anonim ***** válasza:
44%
kedves kérdező. te vajon mit lélegzel be, miközben Istent kritizálod? tudod, hogy egy 100 000km/h-s sebességgel a végtelenbe szágúldó golyón vagy, ami kb 30 km szilárd kéreg, és 4000 km izzó magma? tudod, hogy a nap hője 6 perc alat jut el ide, és ha 7 perc alatt jutna el, megfagynál, ha 5 perc alatt, akkor megégnél? tudod, hogy az agyad kb 5%-át használod? ne ebből induljunk ki, kedves testvérem. Isten szeret téged, és választ ad a kérdéseidre, ha vagy annyira alázatos, hogy kéred ezt tőle. vagy annyira alázatos?
2010. dec. 24. 20:43
 9/30 anonim ***** válasza:
53%

ma 20:43

Nagy számok törvénye. Gondolom tisztában vagy vele, hogy hány bolygó és hány csillag létezik a világon.

2010. dec. 24. 21:04
 10/30 anonim ***** válasza:
19%

"Na de akkor mi volt a teremtés előtt? Ha a teremtéskor lett az élet, akkor előtte élet nélküli létnek kellene lennie nem?"

Semmi nem volt. Nem volt téridő. Világunk létéhez teremtésre van szükség, különben nem létezhetne. Ezt világunk felépítéséből állapíthatjuk meg, tévedhetetlenül.

Pont ettől bizonyított Isten léte, és a teremtés, tudományosan, mert amivel bizonyítod, azt látod, a kezeid közé foghatod, megvizsgálhatod. Ez az amit direkt nem akarnak megérteni.

2010. dec. 24. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!