Miért áll oly távol a legtöbb keresztény embertől a keresztényi magatartás?
"@Mirk: Bocsi, hogy szétoffoltuk a kérdésedet."
Semmi gond.
Napirai-val kapcsolatban: súlyos egyéniségnek tűnik számomra. Mást még nem láttam tőle, csak azt az egy gyöngyszemet, de az ép elég volt. Kiverte nálam a biztosítékot.
Szia Berta! (Bocs kérdező)
Azt hittem a válaszomból ki tűnt, hogy sikerült értelmeznem a viccet.
A reklámblokkolóval nem is foglalkoztam, sok bajom nincs a reklámokkal, nem foglalkozom velük.
Zenét tényleg nem hallgatok, persze nem volt ez mindig így, de amikor megtértem, felismertem mekkora bálvány volt az életemben, ezért felszámoltam a teljes Hi-Fi rendszert a zenei gyűjteményemmel együtt. (kisebb vagyont költöttem rá, de akkor még volt miből) Persze keresztyén zenét hallgathatnék, de ara meg időm nincs, így marad a kocsiban utazás idejére.
Kezdődő barátság? Ha jól emlékszem te is betettél egy smiley-t a végére, de tény, hogy én is "bírom" a fejedet, csipázom a burádat, és társai. (ha el járt felettük az idő bocs az én gyerekoromban ez volt a menő duma)
Ja, ha már itt vagyunk a kérdéshez is mondok valamit: A Tízparancsolat betarthatatlan! Csak arra jó, és Isten is ezért adta, hogy felismerd, mennyire elveszett vagy. Meg egy kicsit jó arra is, hogy irányt mutasson, merre kellene nekünk embereknek (nem csak a hívőknek) haladnunk. És minél inkább szeretnél e szerint élni, annál inkább ismered fel, hogy egyszerűen képtelen vagy rá. És ez "kényszerít" oda Jézus keresztjéhez! Engem legalább is.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
@Mirk: Köszi. Igazából nem volt lelkiismeret-furdalásom az offolás miatt [soha nincs :P], csak úgy gondoltam, legalább néha illik bocsánatot kérni. :)
Napirai-ról: Szerintem ne foglalkozz vele. Vannak még itt súlyos egyéniségek, nem is kevesen. Nekem pl. mostanában Jc Dentontól állt a legjobban az égnek a hajam, szerintem az eddigi összes turbóateistát sikerült alulmúlnia. :P
Nem tudom, miért pont a GYK-t választottad, de itt sajnos ez van. Állítólag vannak olyan fórumok, ahol tényleg normális viták vannak érvekkel, cáfolatokkal, nem csak (főleg) az anyázás és a mellébeszélés, mint itt. Ne kérdezd a neveket, mert nem tudom. Talán valami hoxa vagy mi is volt azok között, amiket nekem említettek, de nem jegyeztem meg, mert nem akarok váltani.
Üdv. :)
@ Szia, Péter!
Bocsi, remélem, nem titok a neved, ha már az egyik válaszodnál leírtad [a depressziós kérdező kérdésénél].
< Azt hittem a válaszomból kitűnt, hogy sikerült értelmeznem a viccet.>
Igen, teljesen. Csak mivel utána lefordítottam, begépeltem, és próbáltam kommunikálni, vártam a visszajelzést. Tudod, ilyenek a nők. :P
Azért egy fokkal jobbak vagyunk a kisgyerekeknél, mert nekik az azonnali vagy legalábbis mielőbbi visszacsatolás szükséges. Mi már tudunk egy kicsit várni, de mindenképp jól esik. :)
A reklámblokkolót és a zenét idő közben már kitárgyaltuk máshol, azt hiszem, és ellene állok a kísértésnek, hogy ismételjem önmagam. :)
Kezdődő barátság... Köszi, jól esett. :)
Igen, valami ilyesmik voltak a menő dumák, csípem / bírom a fejed / burád; a "csipázom" viszont szerintem elég friss szöveg, én speciel rosszul vagyok tőle, amikor a "fiataloktól" hallom. Még mindig jócskán használok szlenget, maiakat is, de azért mindennek van határa. :)
Amit a kérdéshez írtál, azzal ismét csak nagyon egyetértek. Rövidebb-hosszabb ideig talán megyeget a dolog (bár nem csak a Tízparancsolatra gondolok, hanem a többire is), aztán néha esik az ember akkorát, hogy csak na... Aztán feltápászkodik a padlóról egyedül vagy segítséggel, és kezdi elölről. Bár állítólag vannak, akiknek nem ennyire hullámvasútszerű a szellemi élete. :P
Még egy: Azt írja az Ige, hogy a törvényeket Isten az újjászületéskor a szívünkbe írta. -> Belül vannak, belsővé válnak, tehát nem kívülről ránk erőltetett dolgok. Így azért sokkal könnyebb ám. Írtam már egy-két kérdésnél, hogy olyan, mint Piaget erkölcsi fejlődési szakaszainál a legmagasabb szint, a "belsővé válás" szintje. Ha nem utálod a pszichológiát, érdemes utánaolvasni.
Shalom. :)
Kedves kérdező,
végig olvasva az immár négy oldalt, köztük a korábbi magamét is, úgy gondolom, hihetetlenül célba találó kérdésed - az előttem szólók magánlevelezését is beleértve - még mindig tovább tárgyalható.
Az emberi jellemek különfélék. Attól, hogy ilyen vagy olyan zászlók, ideológiák, (megtérések) következtében megváltozik a gondolkozásunk, még különbözőek vagyunk, és léteznek, az egymás számára szimpatikus (gör. =συμπαθεία - rokonszenv) vagy antipatikus (gör. =αντιπαθεία - ellenszenves) egyének. Ez a különbség, megfelelő belső lelki érettség esetén önfegyelemmel, csökkenthető, míg ennek hiánya esetén nagyon szembetűnő lehet. Ezt is hozzá kell, hogy számítsad, az u.n. keresztyének esetében - is.
Barátsággal: 62/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!