Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért áll oly távol a legtöbb...

Mirk kérdése:

Miért áll oly távol a legtöbb keresztény embertől a keresztényi magatartás?

Figyelt kérdés
Az életben és akár itt is többször láttam példát rá, hogy magukat hívőnek és vallásosnak tituláló emberek, saját vallásuk alapjaival sincsenek tisztában. Kicsinyesek, rosszindulatúak, hazudnak, csalnak lopnak. Nagyon sokan még egy kulturált megnyilvánulásra sem képesek. Hogy lehet összeegyeztetni a vallást, a hitet a bunkósággal és a szemét életmóddal? Hogy lehet mélyen hívő valaki aki a tízparancsolat negyedét képes csak betartani (és a negyedétől is csak a börtön kilátása miatt tartózkodik).
2012. jan. 30. 15:17
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

"@Mirk: Bocsi, hogy szétoffoltuk a kérdésedet."

Semmi gond.

Napirai-val kapcsolatban: súlyos egyéniségnek tűnik számomra. Mást még nem láttam tőle, csak azt az egy gyöngyszemet, de az ép elég volt. Kiverte nálam a biztosítékot.

2012. febr. 7. 22:57
 32/35 anonim ***** válasza:

Szia Berta! (Bocs kérdező)

Azt hittem a válaszomból ki tűnt, hogy sikerült értelmeznem a viccet.

A reklámblokkolóval nem is foglalkoztam, sok bajom nincs a reklámokkal, nem foglalkozom velük.

Zenét tényleg nem hallgatok, persze nem volt ez mindig így, de amikor megtértem, felismertem mekkora bálvány volt az életemben, ezért felszámoltam a teljes Hi-Fi rendszert a zenei gyűjteményemmel együtt. (kisebb vagyont költöttem rá, de akkor még volt miből) Persze keresztyén zenét hallgathatnék, de ara meg időm nincs, így marad a kocsiban utazás idejére.

Kezdődő barátság? Ha jól emlékszem te is betettél egy smiley-t a végére, de tény, hogy én is "bírom" a fejedet, csipázom a burádat, és társai. (ha el járt felettük az idő bocs az én gyerekoromban ez volt a menő duma)

Ja, ha már itt vagyunk a kérdéshez is mondok valamit: A Tízparancsolat betarthatatlan! Csak arra jó, és Isten is ezért adta, hogy felismerd, mennyire elveszett vagy. Meg egy kicsit jó arra is, hogy irányt mutasson, merre kellene nekünk embereknek (nem csak a hívőknek) haladnunk. És minél inkább szeretnél e szerint élni, annál inkább ismered fel, hogy egyszerűen képtelen vagy rá. És ez "kényszerít" oda Jézus keresztjéhez! Engem legalább is.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 8. 07:08
 33/35 anonim ***** válasza:

@Mirk: Köszi. Igazából nem volt lelkiismeret-furdalásom az offolás miatt [soha nincs :P], csak úgy gondoltam, legalább néha illik bocsánatot kérni. :)

Napirai-ról: Szerintem ne foglalkozz vele. Vannak még itt súlyos egyéniségek, nem is kevesen. Nekem pl. mostanában Jc Dentontól állt a legjobban az égnek a hajam, szerintem az eddigi összes turbóateistát sikerült alulmúlnia. :P

Nem tudom, miért pont a GYK-t választottad, de itt sajnos ez van. Állítólag vannak olyan fórumok, ahol tényleg normális viták vannak érvekkel, cáfolatokkal, nem csak (főleg) az anyázás és a mellébeszélés, mint itt. Ne kérdezd a neveket, mert nem tudom. Talán valami hoxa vagy mi is volt azok között, amiket nekem említettek, de nem jegyeztem meg, mert nem akarok váltani.

Üdv. :)

@ Szia, Péter!

Bocsi, remélem, nem titok a neved, ha már az egyik válaszodnál leírtad [a depressziós kérdező kérdésénél].

< Azt hittem a válaszomból kitűnt, hogy sikerült értelmeznem a viccet.>

Igen, teljesen. Csak mivel utána lefordítottam, begépeltem, és próbáltam kommunikálni, vártam a visszajelzést. Tudod, ilyenek a nők. :P

Azért egy fokkal jobbak vagyunk a kisgyerekeknél, mert nekik az azonnali vagy legalábbis mielőbbi visszacsatolás szükséges. Mi már tudunk egy kicsit várni, de mindenképp jól esik. :)

A reklámblokkolót és a zenét idő közben már kitárgyaltuk máshol, azt hiszem, és ellene állok a kísértésnek, hogy ismételjem önmagam. :)

Kezdődő barátság... Köszi, jól esett. :)

Igen, valami ilyesmik voltak a menő dumák, csípem / bírom a fejed / burád; a "csipázom" viszont szerintem elég friss szöveg, én speciel rosszul vagyok tőle, amikor a "fiataloktól" hallom. Még mindig jócskán használok szlenget, maiakat is, de azért mindennek van határa. :)

Amit a kérdéshez írtál, azzal ismét csak nagyon egyetértek. Rövidebb-hosszabb ideig talán megyeget a dolog (bár nem csak a Tízparancsolatra gondolok, hanem a többire is), aztán néha esik az ember akkorát, hogy csak na... Aztán feltápászkodik a padlóról egyedül vagy segítséggel, és kezdi elölről. Bár állítólag vannak, akiknek nem ennyire hullámvasútszerű a szellemi élete. :P

Még egy: Azt írja az Ige, hogy a törvényeket Isten az újjászületéskor a szívünkbe írta. -> Belül vannak, belsővé válnak, tehát nem kívülről ránk erőltetett dolgok. Így azért sokkal könnyebb ám. Írtam már egy-két kérdésnél, hogy olyan, mint Piaget erkölcsi fejlődési szakaszainál a legmagasabb szint, a "belsővé válás" szintje. Ha nem utálod a pszichológiát, érdemes utánaolvasni.

Shalom. :)

2012. febr. 12. 22:36
 34/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

végig olvasva az immár négy oldalt, köztük a korábbi magamét is, úgy gondolom, hihetetlenül célba találó kérdésed - az előttem szólók magánlevelezését is beleértve - még mindig tovább tárgyalható.

Az emberi jellemek különfélék. Attól, hogy ilyen vagy olyan zászlók, ideológiák, (megtérések) következtében megváltozik a gondolkozásunk, még különbözőek vagyunk, és léteznek, az egymás számára szimpatikus (gör. =συμπαθεία - rokonszenv) vagy antipatikus (gör. =αντιπαθεία - ellenszenves) egyének. Ez a különbség, megfelelő belső lelki érettség esetén önfegyelemmel, csökkenthető, míg ennek hiánya esetén nagyon szembetűnő lehet. Ezt is hozzá kell, hogy számítsad, az u.n. keresztyének esetében - is.

Barátsággal: 62/F

2012. febr. 17. 15:22
 35/35 anonim ***** válasza:
érdekes
2012. máj. 13. 01:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!