Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az önzés miért nem bűn a...

Az önzés miért nem bűn a keresztény Isten szerint?

Figyelt kérdés

a kereszténység szerint csak a házasságban megélt szexuális kapcsolat az erkölcsös,és elfogadható Isten szemében.De szerintem ez egy önző dolog olyan értelemben,hogy egy illető birtokol egy másik embert azzal a címszóval,hogy "csak velem feküdhet le" tehát amit erkölcsnek neveznek,az valójában nem erkölcs,hanem önzés.

szerintem,ha nem lennének ilyen kisajátítások,akkor az emberek sem marakodnának egymáson,mert nem akarnák birtokolni a másikat,nem lenne féltékenység,legalábbis sokkal kisebb mértékben jelennének meg ezek a dolgok.kevesebb lenne az elvárás,nem bélyegeznék meg azokat a nőket k.ként,akik nem csak egy emberrel szeretkeznek.

Szerintem alapvetően a házassággal nincs baj,mert ha két ember így kijön egymással az jó dolog,csak abban a formában,amiben a társadalom nagy része gyakorolja,az nem túl magas nívójú.

2012. jan. 20. 17:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
38%
Ők egyek! Ezt fogd fel kisöcsi. Talán te vagy önző, mert magadnak akarod azt ami tilos. Te nem vagy önző? Neked kéne a másé. Hát pukadj meg ahol vagy.
2012. jan. 20. 17:50
 2/36 anonim ***** válasza:
54%
Felettem levő, te hívő vagy? Isten nem kér ennyire kemény védelmezést. :D:D:DDD
2012. jan. 20. 17:54
 3/36 A kérdező kommentje:

első:Az irigykedés is önzés,tehát bűn,ha nem tudtad volna:)

és köszönöm a keresztényi jó kívánságokat,bratyókám:)

Amúgy meg nem érdemes felhúzni magad azon,hogy más nem ugyanúgy látja ezt a dolgot,mint ahogyan te.

Kérdésedre válaszolva:Nem vagyok önzőbb mint te.

2012. jan. 20. 18:02
 4/36 A kérdező kommentje:
Ja,egyébként pont erről beszéltem,hogy a másik embert kisajátító önzés egyik eredménye az ilyen megnyilvánulás,mint a tiéd.
2012. jan. 20. 18:34
 5/36 anonim ***** válasza:
Én megdöbbenek néha a keresztények megnyilvánulásain. Pont egy kereszténytől nem várná el az ember, hogy káromkodjon és lehordjon egy embertársát. De mindig így volt, és lesz. A vallás... blablabla. :)
2012. jan. 20. 18:51
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
A meglepő stílus ellenére is igaza van az elsőnek abban, hogy a házasság nem önzés, hanem két ember EGYSÉGE. VAgyis számodra a másik a legfontosabb Isten után. Az önzés egoizmus, tehát egy önző ember célja nem az hogyan gondoskodjon a társáról, hanem hogy neki hogy legyen jó. Van akinek egy házasságban a másik birtoklása a cél, de az nem Isten akarata szerint való cselekedet. Viszont aki házasság nélkül szexel az mindenképpen önző, mert nem áldozza be a függetlenségét egy kis futó gyönyörért.
2012. jan. 20. 18:54
 7/36 A kérdező kommentje:

"Viszont aki házasság nélkül szexel az mindenképpen önző, mert nem áldozza be a függetlenségét egy kis futó gyönyörért."

Miért kellene mindenkinek beáldoznia a függetlenségét? Ha valaki a szabadságot szereti,nem a kötöttségeket,az már elítélendő?

Aki beáldozza,az sem önzetlenebb,csak neki az az érdeke,hogy beáldozza.

2012. jan. 20. 19:41
 8/36 anonim ***** válasza:

Akkor adhatnál nekem pénzt is öcsém. Ne legyél kapzsi zsugori ember na. Kéne pár millió adjál már. Miért nem adsz? Csajon osztozkodnál, de pénzen nem? De egy sóher alak vagy hallod.

ma 18:51 senki se szent. Nem tudom mit vársz amikor mindenki követ el hibát. Nem értem miért várod el.

2012. jan. 20. 21:15
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Óh nem,aki a szabadságot szereti és nem a kötöttségeket,az nem elítélendő. De önző. Nem az az önző aki házasságban él. Pont.
2012. jan. 20. 21:31
 10/36 A kérdező kommentje:

21:15

Én nem egészen erről beszéltem,olvasd el a kérdés alatti magyarázatot is,főleg az utolsó mondatot.

2012. jan. 21. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!