Ha Jézus Isten káromló volt, akkor miért isteníti a keresztény egyház?
Megmondanád, hogy Jézus miért volt Isten-káromló?
Istenkáromlásnak vették, hogy azt mondta, hogy mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok.
Isten Mózesnek így mutatkozott be: Vagyok, aki vagyok. Ő az egyetlen, ki van, örökkön örökké, a mindenható.
Azzal, hogy Krisztus azt monta magáról, hogy vagyok, ezzel Istenné nyílvánítottnak vélték őt.
Egy idézet az elfogásáról:
"Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt.
Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének."
Köszönöm a válaszokat mindenkinek,mustafa33 ment a zöld.
3/4
:-)
2/4
Úgy értem,hogy az egyház szemében volt Jézus Istenkáromló.a saját Istenét nem tagadta meg,felvállalta önmagát.
1/4
A mai keresztény egyház is a Mózesi törvényekben hisz,hiszen a Bibliát veszik alapul.Akkor nekik sem tetszik Jézus viselkedése? pedig elfogadják Istennek,annak ellenére,hogy Jézus jó néhány helyen ellene ment a Mózesi törvényeknek,márpedig azokat Isten nyilatkoztatta ki Mózesnek,a Biblia szerint.
Nem ment ellene a Mózesi törvényeknek,csak betöltötte azokat!
Mikor ment azok ellen?
A kereszténységnek kellett egy kiinduló pont és Jézust választották. Jézus zsidó volt, megtagadta a saját "fajtáját" ezért kivetették maguk közül. Innentől kezdve elment prédikálni a saját maga által "kitalált" világnézetet és nagyon sok követője lett a szegény nép rétegéből. A halál utáni jólétet állította középpontba és ezt nagyon sokan el is hitték.
A zsidóknak a Biblia megváltóként - mint Isten fiát - Sámsont jelenítette meg és ők azt is várták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!