Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van -e olyan keresztény, aki...

Van -e olyan keresztény, aki hisz a földönkívüliekben is? Mit fog szólni az Egyház, ha lesznek cáfolhatatlan tények UFO ügyben?

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 22:01
1 2 3 4 5 6
 1/55 eric_one ***** válasza:
19%

Keresztény vagyok előre elmondom, és ha jól sejtem akkor Te nem vagy hívő.

Van egy hiba ebben a kérdésben, mégpedig az hogy azt feltételezi hogy az élet a földön fejlődött ki. Megingathatatlan bizonyítékok vannak arra hogy az élet annyira összetett hogy sehol sem fejlődhetett ki.

Az elmúlt 140év alatt a kultúránkat annyira átjárta az evolúció elmélete hogy sokan fenntartások nélkül elfogadták a fentieket. Népszerű és erőteljes befolyást gyakorolnak a könyvek és filmek is mint a Csillagok Háborúja, Star Trek, E.T. :-) stb. Igazából nincs semmilyen tudományos bizonyíték arra hogy létezik földön kívüli élet, pedig dollár milliárdokat költöttek és költenek a mai napig is. Nyílván nem is fogják belátni sosem mert akkor eltűnne a kutatásukat jelenleg meghatározó pénzalapjuk.

A földön kívül olyan körülmények uralkodnak, melyek ártalmasabbak mint ahogy azt az űrkutatás előtt bárki gyanította volna. Halálos sugárzás, mérges gázok, hihetetlen gravitációs erők, óriási robbanások, megfelelő légkör, illetve a nélkülözhetetlen kémiai anyagok hiánya. A világűrben csak a hőmérsékletet tekintve olyan végletek léteznek, melyek hatására az élőlények bármelyike vagy elégne, vagy a hideg hatására merevvé, törékenyé, és élettelenné válna. Sajnos ezek a fizikai realitások nem izgatják az embereket annyira mint a sci-fi és evoluciós történetek...

Róma 5,12ben azt írja hogy ,egy ember által jött be az egész világba "kozmoszba eredetileg" a bűn... Nos igazságtalan is lenne hogy földönkívüliek is szenvednének igazságtalanul Ádám bűne miatt, nemde?

1Móz 1,14 azt mondja: hogy Isten azért alkotta az égitesteket hogy legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak, esztendőknek... Tehát nem arról szól hogy lakóhelye legyen más teremtményeknek.

Lehetne folytatni az érveléseket, de mind tudományos mind bibliai értelemben nem valószínű földönkívüli élet létezése.

2012. jan. 1. 23:01
 2/55 anonim ***** válasza:
91%
Lehet tudományosan nincs bizonyítva de az 1400-as évekig még Amerika se volt rajta a világ térképen
2012. jan. 2. 09:19
 3/55 anonim ***** válasza:
97%

Szia!

Én hívőként hiszek a földönkívüliekben, csak kicsit mást gondolok róluk, mint amire te gondolsz. Ajánlom neked az "Azonosítatlan" című filmet, ebből megérted:

[link]

Üdv,

Tamás

2012. jan. 2. 11:39
 4/55 A kérdező kommentje:

eric_one :

köszönöm a válaszod!

Akkor ezek az UFO jelenségek micsodák,ha nincsenek földönkívüliek?

Kik rabolják el az embereket?

Nagyon sok bennük a közös sztori.

Illetve mindenkinek köszönöm a válaszát!

2012. jan. 2. 12:17
 5/55 anonim ***** válasza:
55%

Ha cáfolhatatlan tények lesznek földönkívüli ügyben, nem tehet mást, minthogy elfogadja. Az evolúciót is kénytelen volt elfogadni (üzenem az elsőnek).

[link]

Persze vannak olyan végletekig elfogult (a jelzőket inkább nem szaporítom tovább) emberek, akiknek az sem volna bizonyíték, ha Isten maga szállna alá a mennyből, és jelentené ki, hogy evolúció van.

"Akkor ezek az UFO jelenségek micsodák,ha nincsenek földönkívüliek?"

Az egy megint más téma. Azok a jelenségek nem földönkívüliek.

"Kik rabolják el az embereket?"

Terroristák, emberrablók.

2012. jan. 2. 13:14
 6/55 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem senki nem rabolt el, senkit, legalábbis földönkívüli nem.

Az ufójelenségek a fényképezéstechnika és a hidegháború idejében nyert utat magának. Ezzel párhuzamosan terjedt el az evolúciós tan, az ateizmus eszméje. A Biblia ellentétes a földönkívüli civilizáció tanával, az evolúció tana viszont teljes mértékben párhuzamos vele.

Van valóban sok olyan önmagát vallásosnak mondott ember, ki hiszi a földönkívüli civilizációt, és van olyan is, ki ezzel párhuzamosan hiszi az istent.

Jak 2,19 "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek."

Te a keresztényeket kérdezted, azaz a Krisztus követő emebreket. Aki hiszi a megváltót, miszerint egy ember által jött a halál a világba, éppígy egy ember által nyerünk üdvösséget, az nem vallja a földönkívüli létezését.

"Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek."

Létezhetnek érdekes fizikai jelenségek a világegyetembe, amit láthatunk, hallahatunk, kimérhetünk, de ennek semmi köze nincs civilizáltabb, bölcsebb, nyomott fejű apró teremtményekhez, viszont van köze a teremtéshez a vízözönhöz, a fizikához és a kémiához.

2012. jan. 2. 15:18
 7/55 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=GNupvzGLDWo

Ebben szerintem azért van olyan dolog,amit nem igazán lehet máshogy megmagyarázni.

2012. jan. 2. 15:42
 8/55 A kérdező kommentje:
Tamásnak üzenem,hogy láttam már az általa linkelt filmet,de az elrablásos dolgot szerintem nem bizonyítja.
2012. jan. 2. 15:43
 9/55 A kérdező kommentje:
A Youtube-s videóban elmondják,hogy még az Ókorban is voltak hasonló észlelések,tehát nem teljesen a hidegháború szüleménye ez a dolog.
2012. jan. 2. 15:44
 10/55 A kérdező kommentje:

Válasz mindenkinek:

Istennek szerintem ne mi mondjuk meg,hogy csak a Földön teremthet életet.

Kérdés,hogy az evangélium ki terjed-e rájuk is?

Ha vannak egyáltalán.

Ezért lennék kíváncsi az Egyház reakciójára.

Mert"minden teremtménynek"szól az evangélium,nem?

2012. jan. 2. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!