Van -e olyan keresztény, aki hisz a földönkívüliekben is? Mit fog szólni az Egyház, ha lesznek cáfolhatatlan tények UFO ügyben?
Római katolikus vagyok, nem hiszek a földönkívüliekben.
Az Egyház úgy áll a dologhoz, hogy ha vannak is, akkor annyi biztos, hogy ők is Isten teremtményei és az ő megváltójuk is Jézus Krisztus.
Eric-One tájékozottnak tartod magad, még sem vagy az. A Marson például egyre biztosabban tudják, hogy volt, vagy még van is élet. Igaz bakteriális létformák, de léteznek/tek. Az egysejtű élőlények életre kelése egy bonyolult folyamat eredménye. Ahol az életre alkalmas bolygó van, ott az élet is felbukkan. Az, hogy egy bolygó alkalmas-e az életre, az könnyen megállapítható. Ma már tudjuk mérni egy csomó fajta sugárzását egy adott bolygónak, és millió más tulajdonságát is meg tudjuk állapítani, akár 600 fényéves távolságból is.
Az evolúció nem egy elmélet, hanem bizonyított tény. Ami engem elgondolkodtat időnként, hogy az evolúción kívül létezik-e még olyan folyamat, ami befolyásolta a jelenlegi életformák kialakulását. Vannak olyan szerveink, amiket Én nem értek, hogyan alakulhatott ki. Ez tipikusan a tyúk vagy a tojás esete. Ettől még valószínűleg kizárólag az evolúció alakította ki a ma élő lényeket, és folytatódik a mai napig.
Ami számomra indirekt bizonyítja az evolúció létezését, az az állattenyésztés. Ugyanis ha nem lenne evolúció, akkor nem létezhetne a fajta kifejezés sem. Gondolj csak bele, ha nem lenne evolúció, akkor hogyan lehetne fajtákat kitenyészteni? A golden retriever, a holstein fríz, a bernie pásztor, stb mind olyan fajták, melyeket az ember hozott létre mesterséges szelekcióval. Néhány generáció alatt elérték, hogy az összes fajta jelleget beleértve a külső, és belső értékmérő tulajdonságokat minden generáció örökli. Ha nem létezne evolúció, akkor hiába szelektálnánk akár természetesen, akár mesterségesen, soha nem alakulhatna ki olyan fajta, ami végül megőrzi a fajta jegyeit. A mesterséges szelekció lényege is ugyanaz, mint a természetesé, csak sokkal direktebb. A lényeg pedig az, hogy az az egyed örökítheti a tulajdonságait, amelyik a legsikeresebb. Ezek a tulajdonságok tudatos tenyésztői munkával néhány generáció alatt véglegesen a fajta jellegévé válhatnak, akkor évmilliók természetes szelekciója is kialakíthatta az egyenes testtartást, a fejlett agyat, a szembe forduló hüvelykujjat, amely a homo sapiens sapiens fajta sajátja.
De mivel te minden tudományos kérdésre tud cáfolatot mondani (ez ma már nem is műveltség, inkább googlezás kérdése), ezért azt javaslom, hogy ne laikusokkal vitatkozz, hanem győzd meg azt a kutatót, amelyiknek az evolúció, vagy a csillagászat a szakterülete. Ők választ fognak adni minden kételyedre. Azért, mert többet tudsz a témáról, még nem biztos, hogy igazad van.
tegnap 12:15-nek
A Bibliáról:
"Tudván először azt,az Írásban(Bibliában)egy prófétai szó sem támadt saját magyarázatból,mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó,hanem a Szent Lélektől(Szellemtől) indíttatva szólottak az Istennek szent emberei."Péter 2.levele 1:20-21.
"Az emberi agy rendkívül bonyolult,de végső soron viszonylag alacsony energiaszintű,egyszerű "földi" anyagokból áll.Amennyiben létünket és lehetőségeinket agyunk viszonylag alacsony frekvenciái,azaz az agyunkat alkotó anyag határozná meg,akkor egyáltalán nem nyílna lehetőségünk arra,hogy bármit is felfogjunk,vagy feltételezzünk ezen a frekveciasávon kívül."
(Balogh Béla:"A végső valóság" 52.old.)
Az igazi új gondolat (isteni szikra)is földökívüli!!!
Szerintem külön kellene választani, hogy miről beszélünk.
Szerintem, mint földönkívüli szó értelme az emberekben, mint másik bolygóról jött életforma, mely a vélt evolúció, az ottani vélt evolúció során jött létre, és értelmes lények.
Ezen életformákban való hit a kérdés szerintem.
Nem tartom valószínűleg, hogy ufó-ként kellene definiálni Isten egyéb olyan teremtményét, melyek az ő királyi széke előtt vannak, és teljesítik akaratát, mint angyalok, szeráfok, kérubok, avagy elbuktak és lettek bukott angyalok. Én úgy vélem, hogy Isten teremtett hatalmasságai tudatban nem ugyan az, mit mi földönkívüli e.t.-ként gondolunk.
Hiszem, hogy Istennek vannak rajtunk kívül is teremtményei, kikről szó is van a Bibliában, mint ördögök, a hitető, angyalok, kérubok, szeráfok, de ez közel sem ugyan az, mint amit más bolygón élő civilizációról vélnek sokan feltételezni.
Nem ugyan az a kettő.
Így nem lehet azt mondani, hogy én hiszek a Bibliának szavában, az ott felhozott lények létezésében, de azt mondom, hogy nem hiszek a földön kívüli életformában, akkor hazug lennék.
#32-esnek!
Ezt írod:
"Ami számomra indirekt bizonyítja az evolúció létezését, az az állattenyésztés. Ugyanis ha nem lenne evolúció, akkor nem létezhetne a fajta kifejezés sem. Gondolj csak bele, ha nem lenne evolúció, akkor hogyan lehetne fajtákat kitenyészteni? A golden retriever, a holstein fríz, a bernie pásztor, stb mind olyan fajták, melyeket az ember hozott létre mesterséges szelekcióval."
A kutyák változatosságáról annyit hogy bizonyos tulajdonságuk tenyésztésével eltérést lehet létrehozni. Ez a mikroevolúció, tehát változások méretben, alakban, színben vagy minimális genetikai eltérések mindenapos közönséges példája. De ez nem makroevolúció ami egy felfelé haladó a baktériumtól az emberig tartó bonyolultságában megmutatkozó fejlődés! Tenyésztés eljárás során soha nem figyeltek meg makroevolúciót!!! Tehát ezeket nem szabad összekeverni, mert lényegi különbségek! Valamint megjegyezném hogy soha egyetlen egy foszíliát nem találtak amelyen éppen egy makroevoluciós átmenet lehetne megfigyelhető! Az a kijelentésed hogy az evolúció tudományos bizonyított tény, ez pedig akkora zöldség hogy nem is tudom mit mondjak rá. Megrögzött evolúcionista tudósok azt állítják hogy a jelenleg érvényben lévő és megfigyelhető fizikai törvényekkel nem magyarázható meg a világ keletkezése, és végtelensége.
Legalább utána járnál annak amit védesz, nem engem degradálnál le. A bibliáról is szerezz be több ismeretet, mert hozzászólásod alapján úgy vélem hiányosak azok. Ahogy Te mondanád googlézzál egy kicsit!
#32-nek!
Ja a Marson még mikróbákat sem találtak, a korábbi években tett kisérletek eredményei is pontatlanok, mert megismételték a földön és még itt sem mutatott ki életet arra jutottak...
A wikipédiából is idézek neked:
"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A földön kívüli élet az élet olyan formája, mely nem a Földön keletkezett.
Létezését jelenleg sem bizonyítani, sem egyértelműen kizárni nem lehet, bár az valószínű, hogy nem csak a Földön alakult ki élet, így a kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy az élet megjelenése milyen gyakori az univerzumban. A közvetlen bizonyítékok hiánya ellenére a földön kívüli élet hipotézise kutatható,"
Na most akkor ezt értelmezzed is! Nincs bizonyíték, kutatják.. hipotézisek vannak! feltételezések! Mielőtt engem kritizálnál olvass már utána arról amit te magad erősítesz, mert így csak magadról állítasz ki egy bizonyítványt!
Tehát makroevolúció létezik, de evolúció nem. Érdekes...
-A föld lapos!
-Főnök, bebizonyították, hogy a Föld gömbölyű...
-Oké, a Föld gömbölyű, de a világ közepe, és körülötte forog a nap!
-Bocs főnök, de most bizonyították be, hogy a Föld forog a nap körül...
-Jó jó, elismerjük, de a Nap a világ közepe!
-Most meg az derült ki, hogy a Nap csak egy kis minitatűrnyi része a világegyetemnek...
-Jó jó, de élet csak itt alakult ki!
-... (folyt köv.)
-Jójó, hát van makroevolúció, de evolúció akkor sincs!
-... (folyt köv.)
Az arrogáns, kioktató, buta stílusodat meg tartsd meg magadnak. Te degradálsz le mindent, ami nem egyezik a véleményeddel, ugyanakkor a saját igazadat nem tudod bizonyítani. A hozzád hasonlók miatt válik egyre népszerűtlenebbé a keresztény vallás. Le tudnék vonni rólad merészebb következtetést is, hogy milyen középkori emberekre hasonlítasz, de nem akarok túlzásba esni.
"A biológiában evolúció alatt folyamatos változások olyan sorozatát értjük, melynek során bizonyos populációk öröklődő jellegei nemzedékről nemzedékre változnak. Más megközelítésben az evolúció alatt a populációknak a változó környezeti feltételekhez való alkalmazkodását értjük, mely alkalmazkodást génállományuk, ezen keresztül tulajdonságaik megváltoztatásával érik el."
No, tehát fogj egy akváriumot, töltsd fel csapvízzel, tegyél bele kis édesvizi halakat, majd kettő - négy héten keresztűl nagyon lassan csinálj az édesvízből sós vizet. Magyarán tengervizet. A halak élnek és virulnak. Majd cseréld ki újból csapvízzel az akvárium vizét, és lám a halak megdöglöttek. Az édesvizi halakból pár hét alatt tengeri halak lettek. Ez evolúció? Nem. Alkalmazkodás? Igen. Tudod, sósvizi krokodil, édesvizi krokodil, pedig semmi különbözőség nincs köztük.
Ha egy kutya más jellegű kutyát ellik, az evolúció? Vagy mikroevolúció? Egy frászt. Semmi, de semmiféle alkalmazkodás nem történt. Az, hogy mikroevolúció, maga a fogalom is rossz mederbe tereli a dolgokat. Ez egy ostoba szó. Ha barna hullámos hajam van, a feleségemnek barna hullámos haja van és lesz egy gyerekünk, akinek fekete egyenes haja lesz, az evolúció? Nem. Alkalmazkodás? Nem. Pedig "csináltunk" egy másik tulajdonsággal rendelkező egyedet. Ja, hogy nagyanyám fekete hosszú hajú volt? Értem, de honnan tudod, hogy egy kutyának nem volt-e az ükapja más tulajdonságú? És honnan fejlődött ki a barna hajú, vagy a fekete hajú, vagy a szőke hajú ember? Ugyan abból a moszatból? Lehet, nem tudom, de nekem erre van egy másik elméletem, ami hasonlít ehhez, csak ott az ős az nem egy pondró, vagy egyéb állat, és nem évmilliókat hidalnak át.
Bemásolom ide is egy válaszomat, mert ott ahová írtam semmi válasz nem érkezett.
"Szerintem nézzünk át bizonyíos kérdéseket:
Mennyivel távolodik a Hold a földtől? És ezt visszaszámolva elképzelhető-e, hogy több milliárd éves-e a föld?
Nézzük meg, hogy ha az elmúlt 150 év alatt 10 %-al csökkent a föld mágneses ereje, akkor egymilliárd évvel ezelőtt a mágneses erő következtében lévő hőfok mennyi lehetett volna?
Nézzük meg, hogy mennyivel csökken a föld forgási sebessége, és számoljuk vissza, hogy mennyivel foroghatott néhány száz millió évvel ezelőtt. Ja, értem, lehet, hogy a dínók kirepültek az űrbe?
Nézzük meg, mennyi idős a legrégebbi írásos lelet. Miért nincs 4000 évesnél régebbi írásos lelet, mikor a legrégebbi is teljesen tökéletes, kidolgozott.
Nézzük meg, hogy hány éves a legidősebb fa. Miért nincs 4000 évesnél idősebb fa?
Nézzük meg, hogy hány év alatt gyalulná síkra az erózió a földet. Ha a Föld 4,6 milliárd éves, a föld 4,5 milliárd éve sík kellene legyen.
Nézzük meg, hogy egy üstökös a tudósok szerint mennyi időt élhet. Ezzel kapcsolatban az Oort felhő távolsága minimum 50000 csillagászati egység. A Plútó 39 csillagászati egység, melyet nagyon nehéz meglátni még a legkomolyabb távcsővel is. Ha megnézik az Oort felhőt, nem látnak mást, csak egy iciri piciri pontocskát, melyet valószínűleg pusztán matematikai tévedésként látnak.
Az én hitem lehet, hogy külső szemlélőként pusztán csak hit, de itt nem a tudomány áll egy vallással szemben, hanem egy vallás egy másik vallással."
66 %-os Te hallottál már kutya fajtákról? Szerinted az, hogy bizonyos számú generáció után, az összes további nemzedék ugyanazokat a belső és külső értékmérő tulajdonságokat mutatja, az mi?
Eric_one legalább értelmes vita partner, de te csak valami fanatikus hittérítő féleség lehetsz. Mint mikor a jehovák jönnek, és fárasztanak a hülyeségükkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!