Van -e olyan keresztény, aki hisz a földönkívüliekben is? Mit fog szólni az Egyház, ha lesznek cáfolhatatlan tények UFO ügyben?
18-as!
"Eric the one képzeld el a tudomány képes nagyon kicsi/nagy dolgokat megmérni, képzeld el a számítógép amit te használsz másodpercenként millió/milliárd matematikai feladatból végez el és ezt nem józsi bácsi számolta meg, valószínű a te agyad felse fogja micsoda dolgok mennek a gépedbe, akár hiszed akár nem a számítógép annyira képes, hogy megvizsgálja mekkora feszültség megy át egy adott helyen."
Tudtad, hogy csak a látóinger hozzávetőlegesen másodpercenként 10 Mbit/s információt tesz ki? És ezért cserébe a világ legnagyobb felbontásában szemlélheted a környezetedet. Azt már becsülni is meredek, hogy az agy átlag információ feldolgozó képessége hány Terrabit/másodperc.
A világ legkmolyabb, legnagyobb számítógépe, mely egy hangárnyi területet foglal el (gondolj bele csak a hűtőrendszere milyen lehet) nem teszi ki egyetlen átlag ember agyának a kapacitását, ráadásul az égvilágon nem tud csinálni semmit önnállóan, csak a programokat tudja lefuttatni. Egy épkézláb önnálló gondolata sincs, csak bazi nagy kapacitása.
--------------
"Nem tudom mivel vizsgálják a csillagokat nem is érdekel, de minden féle ismeret nélkül elutasítani valamit az értelmi szint legalja"
Szerintem meg egy hír hallatán "paraszti" ésszel át nem gondolni a hallottakat, az inkább a legalja.
Elárulom, hogy hogyan fedezték fel. Feltételeztek egy bolygót ezen csillaghoz tartozva, de bizonyítékot nem találtak rá, míg....A hozzá tartozó csillag elhalványulásából, amikor elment előtte, meglett a "bizonyíték". (Azt már ne firtassuk, hogy a 9460800 millió kilóméterre lévő csillag és a Föld között volt-e valami, vagy esetleg a szoftver, vagy a optika szórakozott-e, vagy gyenge próbálkozás az intézmény részéről, hogy egy kis állami forráshoz jussanak)
Majd egy következtetés: Szinte olyan bolygó, mint a mienk. Mert? A mienk is elmegy a Nap előtt, vagy miért?
De ez még nem elég, hogy látnak egy csillaghalványulást, kikövetkeztetik, hogy bolygó ment el előtte, kifantáziálják, hogy lakható bolygó, de még szétszemetelik a médiát ezzel a fantáziarajzzal, hogy eladhatóbb legyen a cucc...
#18-asnak!
"Nem tudom mivel vizsgálják a csillagokat nem is érdekel, de minden féle ismeret nélkül elutasítani valamit az értelmi szint legalja"
Nem zavar hogy ledegradálóan beszélsz, engem érdekelnek ezek a dolgok azért foglalkozok vele. Talán lehet nem értetted meg az előbbi két hozzászólásom mondanivalóját. Ez lehet akár az én hibám is.
Egy távoli égitestet a fényei alapján vizsgálnak meg. Mivel minden gáz pontos színek egyedülálló sorozatát sugározza, amit a gáz égési vagy emissziós spektrumának neveznek. A csillagok az őket körülvevő gázburkok is színeket bocsátanak ki, így ezek a fények hordozzák azokat az információkat amelyekből következtetnek a forgására, hőmérsékletére, mágneses mezejére, stb.
A vörös eltolódásról gondolom hallottál, amely segítségével az égitest távolódásának a sebességére ad válaszokat. Szóval a tudomány nagyon jó dolog, de egyet ne felejts el hogy mindig úgy haladt előre hogy bebizonyította korábbi tévedéseit. De vannak olyan eltúlzott állítások amelyek már nem nevezhetőek teljességében tudományosnak. A hipotézisek is ilyenek, egy bizonyos részük bizonyíthatóak, a többit meg kipótolják feltevésekkel. De ebből sokszor nagy tévedések lesznek.
A másik esetek amiről még irtam, konkrétan:
1998-ban a Nasa nagy harsonaszó közepette bejelentette hogy a Hubble talált egy naprendszeren kivüli bolygót. 2év múlvaa csillagász visszavonta állítását. Amit bolygónak vélt, egy csillagközi portól elhomályosult csillag volt. Volt sok más hamis riasztás is, és ilyenkor összefogtak a csillagászok a hallgatóságra éhes médiával.
Az egész kozmosz felfoghatatlan, meghaladja befogadóképességünket, én hiszem hogy Isten alkotása ez. Ez a bonyolult komplex rendszer nem alakulhatott ki a véletlen művétől, és főleg nem egy ősrobbanástól amely inkább káoszt feltételez és nem bonyolult rendszerezetséget. A biogenezis törvénye szerint amely tudományos megfigyelés és megállapításon alapul, miszerint az élet felbukkanását, élettelen anyagból még soha nem figyeltek meg. Az evolúció elgondolása összeütközésbe kerül ezzel a tudományos törvénnyel, amikor azt állítja hogy természetes folyamatok útján élet jön létre a nem élő anyagból.
A lényegben a lényeg hogy ennél kritikusabb vagyok miszerint bedobnak egy hírt hogy 600 x 9435,795 milliárd km-e találtak egy lakható bolygót, és ehhez dobnak egy illusztrált képet a Nasa-tól egy tudományos újságban, nos ekkor én erősen kételkedni kezdek. De azt látom sokan feltétel nélkül fogadják el ezeket a híreket. Ezért lehet lepontozni nyugodtan, ezen is jót nevetek :-)
"eric_one válasza:
#11-es válaszolónak!
idézlek:
"Most fedeztek fel egy bolygót egy 600 fényévre levő naprendszerben, aminek a tulajdonságai hasonlóak a Földéhez."
-Pontosan a kritikus gondolkodás hiányzik manapság az emberekből. Ez az állítás önmagában is hihetetlen, valószínűsége egyenlő a nullával. Egy kicsit gondolkodjunk el ha a fény másodpercenként alig 300.000 km-t tesz meg akkor kerekítve óránként 1 080 000 000 km-t! Vagyis 9435,795 milliárd km évente!!! Ezt 600éven át kellene tartanunk... Mekkora távolság az? Elképzelhetetlenül sok. De megfigyelték ennek a bolygónak a tulajdonságait??? Mutasd meg nekem melyik távcsővel kukkantottak oda? Szóval ezek akkora zöldségek hogy az csak na...
Amikor ilyeneket olvasok (ál)tudományos magazinokba, szinte felkacagok a hír olvasása közben. Számtalan ilyen bejelentésről tudok, melyet később visszavontak. Persze a bejelentés címlapon szerepelt, a visszavonás meg nem kapott század annyi nyilvánosságot sem. Szóval gondolkodjunk egy kicsit kritikusan! "
Ember...
Jajistenem...
Szóval. Magát a bolygót természetesen nem látjuk. Az ilyen méréseket úgy csinálják, hogy figyelik a kiszemelt csillagot, és annak a fényváltozásait. És ha a csillag előtt elhalad az egyik bolygója, akkor az apró fényváltozásból le tudják szűrni, hogy ott egy bolygó, illetve azt is, hogy milyen messze van a csillagtól, kb mekkora, stb. Pontosan nem tudom hogy ezeket hogy következtetik ki, annyira nem értek hozzá, de pl az egyik ötletem, hogy megfigyelek, milyen gyakran és mennyi időre érezhető a fényváltozás a csillagon, amiből kiszámolhatóak a bolygó ilyen tulajdonságai.
Peruccsia megadta a pontos választ a kérdés első felére.
Álljon itt azért még 1-2 megerősítés:
Földön kívüliek ember alakban:Mózes 1.könyve 18.(és még számos bibliai könyvben.)
Kerubok, Ezékiel könyve 10.
Szeráfok,Ésaiás könyve 6.6.
Talán a legfontosabb: János evangéliuma 14:21-ben Jézus mondja búcsuzás közben tanítvánmyainak:"nem sokat beszélek már veletek,mert JÖN E VILÁG FEJEDELME és én bennem nincs semmije"
"Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk,hanem a fejedelemségek ellen,a hatalmasságok ellen,az élet sötétségének világbírói ellen,a gonoszság lelkei ellen,melyek a magasságban vannak."(Efézus 6.12.)
Hát ők sem földiek!
Nézd végig az un. egyházak többségének történelmi pályafutását!Nem mindegy,hogy mit szólnak hozzá?
Az igazi keresztények,keresztyének a Biblia kinyilatkoztatásait tanulmányozzák és azt hiszik,ami a Szentírásban van megírva.
Én csak azt mondtam,hogy mint keresztény hiszem,hogy vannak földön kívüli entitások és mindezt a Bibliában is olvastam.Hihetőbb lett volna,ha Nemerére,Hargitaira,netán Asimovra,vagy a 8.utasra hivatkozom?!
Leeuwenhoek a mikroszkóp feltalálója amikor először vizsgált egy metszetet azt találta mondani,hogy "Isten a legkisebben is a legnagyobb."
Kepler,aki az "Égi pályák körforgásáról"jelentős könyvet írt,állítólag készített egy makettet is ,ami a hozzá tartozó kurblival tekerve úgy mozgatta a kis gömböket,
ahogyan a bolygók forognak egymáshoz viszonyítva.
Meglátogatta a barátja,aki ateista volt és megkérdezte,
hogy ki csinálta a masinát.Kepler azt válaszolta,hogy senki,mire barátja közölte,hogy ne szórakozzon, egy ilyen precíz kis cucc nem lesz csak úgy magától.Kepler válasza:ha te mondhatod a mintáról hogy nem csinálta
senki,én miért ne mondhatnám erről a szerény másolatról,
hogy csak úgy lett.
"Nézz csak fel,az ég magas,csak hadd mondják,hogy nem igaz...Kell ott fenn egy ország...!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!