Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az önzés miért nem bűn a...

Az önzés miért nem bűn a keresztény Isten szerint?

Figyelt kérdés

a kereszténység szerint csak a házasságban megélt szexuális kapcsolat az erkölcsös,és elfogadható Isten szemében.De szerintem ez egy önző dolog olyan értelemben,hogy egy illető birtokol egy másik embert azzal a címszóval,hogy "csak velem feküdhet le" tehát amit erkölcsnek neveznek,az valójában nem erkölcs,hanem önzés.

szerintem,ha nem lennének ilyen kisajátítások,akkor az emberek sem marakodnának egymáson,mert nem akarnák birtokolni a másikat,nem lenne féltékenység,legalábbis sokkal kisebb mértékben jelennének meg ezek a dolgok.kevesebb lenne az elvárás,nem bélyegeznék meg azokat a nőket k.ként,akik nem csak egy emberrel szeretkeznek.

Szerintem alapvetően a házassággal nincs baj,mert ha két ember így kijön egymással az jó dolog,csak abban a formában,amiben a társadalom nagy része gyakorolja,az nem túl magas nívójú.

2012. jan. 20. 17:37
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Bárcsak mindenki tudna önzetlenül szeretni...akkor minden jó lenne itt...

Én nem vagyok senki tulajdona és én sem birtokolhatok senkit. Az, ha tisztelem valaki szabad akaratát, még nem jelenti azt, hogy nem szeretem. Ha mással van a párom, legyen! Az igazi szeretet szabaddá tesz. De ezt gyakorolni a mai világban nem lehet még.

Ez a birtoklás vágy a félelemből jön...végső soron az önszeretet hiánya. Egy kapcsolatba úgy kellene belemenni, hogy "én egy egész vagyok", nem pedig, a más egészít ki engem. Mert ez ragaszkodást szül. És a ragaszkodás meg a szeretet között szerintem sok a különbség.

2012. jan. 23. 15:33
 22/36 anonim ***** válasza:
A házasság nem önzés. A szeretetet nem lehet birtokolni és nem is birtokolják. A szerelem nem egy tárgy amit meglehet osztani, ezért nem önzés. Veszek egy tábla csokit és nem adok senkinek, na az önzés. A szerelem nem tárgy, nem lehet birtokolni. Érted? Nem önző dolog. És ha eggyé válsz valakivel akkor az egy egész és ha szét választod onnantól fél lesz és nem egész. Vagyis te fosztod meg, ha szét akarod választani. A házasság nem társasjáték.
2012. jan. 23. 16:47
 23/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 23. 21:28
 24/36 anonim ***** válasza:

Hívő vagyok, vallásos csapdában. A férjem nem hívő. A házasságunk megromlott, elhidegültünk egymástól, megcsalt.

Úgy reagáltam, mint minden nő: hisztiztem, követeltem, hogy szakítson meg a nővel minden kapcsolatot, és engem, csak engem szeressen (miközben én már nem szerettem igazán). Válni nem akar (protestáns vagyok, megtehetném elvileg), mert szüksége van arra a biztonságra, amit a házasság ad neki. Gyerek is van, miatta sem válhatunk (persze, tudom, ez nem érv, de ő konkrétan pszichiátriai eset, nem tudjuk, hogyan hatna rá).

A házasságunk nem javult, szikrányit sem.

Közben megtértem. Elkezdtem elfogadni a helyzetem. Beláttam, hogy én is hibás vagyok a házasságom megromlásában. Beláttam, hogy nem birtokolhatom a férjem. Nem, nem lettünk újra szerelmesek, sajnos ez már nem fog működni. Barátként élünk egymás mellet. Mert megtanultam őt barátként szeretni, elfogadni a hibáit, segíteni őt mindenben, amiben csak kéri... és megadtam a szabadságát is. Nem kérdezem, mikor, hol, kivel van. És meglepő módon egyáltalán nem zavar. Örülök annak, ha látom, hogy jól érzi magát.

És én? Vívódom rendesen. Mert hívőként nem akarok bűnben élni, de természetesen vannak azért vágyaim. Nem tudom, mi lenne a jó - nem is akarok ezen agyalni, Istenre bízom magam, mert megtapasztaltam, hogy ő tudja, mi a legjobb nekem.

De azt tudom, hogy a házasságom ilyen formájú rendbehozatalához Istentől kaptam az útmutatást és az erőt. Nem egy szokványos módszer, de ki mondta, hogy Isten sablonos. :) Az az egy biztos, hogy önzésre egyáltalán nem tanít. Szeretetre annál inkább.

2012. jan. 25. 00:58
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így gondolkodhattak Szodomában és Gomorrában: mindenki mindenkivel, mindenki mindenkié (A szép új világ nevű könyvben is erről van szó, aminek a sátánizmus az alapja), aztán jön az, hogy már az asszony sem elég, jön a férfi-férfival, asszony-asszonnyal. stb.

Meg is lett az eredménye, okulásként meg megírták nekünk.

2012. jan. 26. 14:27
 26/36 A kérdező kommentje:

14:27

akkor te a mértéktelenségről beszélsz.az valóban nem szolgálja az ember javát.a homoszexualitás kialakulásának és gyakorlásának meg nem sok köze van ahhoz,amit én írtam.

2012. jan. 26. 21:35
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
Az önzés azért nem bűn, mert Isten is önző. Aki próbál megcáfolni, kérem olvassaa el a Bibliát először.
2012. febr. 2. 15:56
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Én meg csak arra kérlek idézz belőle amiből ezt gondolod. Kíváncsi vagyok miből gondolod azt.
2012. febr. 2. 17:14
 29/36 anonim ***** válasza:

Érdekes , hogy mindenki isten létezését kérdőjelezi meg ( vagy erősíteni akarja azt ).

Önző vagy nem -- jó vagy rossz ?

Egy másik kérdésnél valaki azt kérdezi -- A világ megteremtése és Jézus születése között eltelt sok - sok év, ez idő alatt talán szundikált isten. Majd egyszülött fiát adta az emberiség bűneiért ( állítólag )

Jézus megjelenését követően milliók haltak meg .

Tehát mindennek van oda - vissza oldala.

Tehát megkérdőjelezhető ,hogy ki ( kik ) miért ( kiért ) halt meg.

MONDOK EGY HÉTKÖZNAPI PÉLDÁT, biztosan van olyan akit utálsz , és ha hiszed ha nem ,olyan is van aki Őt kedveli.

Ha hívő vagy a te dolgod ( DE NE AKARD MEGGYŐZNI A MÁSIK OLDALT )

Ha nem hiszel istenben -- HAGYD A FRANCBA AZ EGÉSZET.

Én nem vagyok hívő !

2012. febr. 7. 20:56
 30/36 anonim ***** válasza:

Ha ateista vagy a te dolgod. ( DE NE AKARD MEGGYŐZNI A MÁSIK OLDALT )

Ha nem hiszel istenben -- HAGYD A FRANCBA AZ EGÉSZET. Valamiét erre képtelenek az ateisták!

Én hívő vagyok!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 8. 06:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!