Az önzés miért nem bűn a keresztény Isten szerint?
a kereszténység szerint csak a házasságban megélt szexuális kapcsolat az erkölcsös,és elfogadható Isten szemében.De szerintem ez egy önző dolog olyan értelemben,hogy egy illető birtokol egy másik embert azzal a címszóval,hogy "csak velem feküdhet le" tehát amit erkölcsnek neveznek,az valójában nem erkölcs,hanem önzés.
szerintem,ha nem lennének ilyen kisajátítások,akkor az emberek sem marakodnának egymáson,mert nem akarnák birtokolni a másikat,nem lenne féltékenység,legalábbis sokkal kisebb mértékben jelennének meg ezek a dolgok.kevesebb lenne az elvárás,nem bélyegeznék meg azokat a nőket k.ként,akik nem csak egy emberrel szeretkeznek.
Szerintem alapvetően a házassággal nincs baj,mert ha két ember így kijön egymással az jó dolog,csak abban a formában,amiben a társadalom nagy része gyakorolja,az nem túl magas nívójú.
"Te drágaság mivel tudod bizonyítani, hogy nem létezik? Azért mert nem tudod! Nem tudod. Nem tudod. Nem tudod és Nem tudod:D Ha nem lennének hívők akkor te nem élnél:) Tudom ez számodra felfoghatatlan, de hát mit is várhatnék."
A tudománynak nem az a célja, hogy olyasmiket bizonyítson ami nem létezik, hanem hogy a "valóságos" dolgok körül kiterjessze magát s megmagyarázza azt, amire eddig még nincs magyarázat. Egy hívő ember sosem fogja megérteni azt, hogy a logika az, ami fontos s nem a hit. Egy vallásos ember nem fog "hinni" - bár ez nem hit kérdése egyébként - a racionális magyarázatokban, mert ezért vallásos. Ha nem lennének hívők akkor én nem élnék? Kérdem én, ez a feltevés milyen lábakon áll? Mi alapján feltételezed ezt, s be tudod ezt nekem bizonyítani? Szerintem teljességgel lehetetlen, ugyanis ha az őseink nem lettek volna mélyen vallásosak, akkor is ugyanúgy világra lettem volna hozva, plusz millió emberek élhettek volna tovább a múltban, ugyanis a vallás több millió embert ölt meg. A terrorizmus is nem másról szól, mint a vallásról. Pusztán pszichológia miatt vallásosak az emberek. Jó érzés tölti el őket, elhiszik, hogy van céljuk s hogy nem értelmetlen az életük. Szükségünk van magyarázatokra, de az ostoba mellett kötnek ki néhányan, akik nem lelnek logikus magyarázatokra. A tudomány csak racionális magyarázatokat fogad el, s minden ami eddig ismeretlen számunkra, az a jővő zenéje, egyszer tudni fogjuk a válaszokat, ugyanis a tudomány terjeszkedik.
"Egy hívő ember sosem fogja megérteni azt, hogy a logika az, ami fontos s nem a hit."
Drágaság én hívő vagyok és mégis fontosnak tartom a logikát:) Ergo én kettőben hiszek te pedig csak egyben és most-> hahahahahaha
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!