Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az önzés miért nem bűn a...

Az önzés miért nem bűn a keresztény Isten szerint?

Figyelt kérdés

a kereszténység szerint csak a házasságban megélt szexuális kapcsolat az erkölcsös,és elfogadható Isten szemében.De szerintem ez egy önző dolog olyan értelemben,hogy egy illető birtokol egy másik embert azzal a címszóval,hogy "csak velem feküdhet le" tehát amit erkölcsnek neveznek,az valójában nem erkölcs,hanem önzés.

szerintem,ha nem lennének ilyen kisajátítások,akkor az emberek sem marakodnának egymáson,mert nem akarnák birtokolni a másikat,nem lenne féltékenység,legalábbis sokkal kisebb mértékben jelennének meg ezek a dolgok.kevesebb lenne az elvárás,nem bélyegeznék meg azokat a nőket k.ként,akik nem csak egy emberrel szeretkeznek.

Szerintem alapvetően a házassággal nincs baj,mert ha két ember így kijön egymással az jó dolog,csak abban a formában,amiben a társadalom nagy része gyakorolja,az nem túl magas nívójú.

2012. jan. 20. 17:37
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Jaja:) visszavágva is úgy van:) Az ateista kezdi ezt a témt, mert kijelenti, hogy nem létezik és stb. A hívő csak reagál rá, mert azét hívő. Azaz ha nem lenne hívő akkor nem is kell rá reagálnia. Logikus ugye? Ha egy hívő kijelenti létezik Isten akkor csak egy ateista tudja kijelenteni ennek ellentétjét és így kialakul a kis vitácska.
2012. febr. 8. 12:40
 32/36 anonim ***** válasza:
Te drágaság mivel tudod bizonyítani, hogy nem létezik? Azért mert nem tudod! Nem tudod. Nem tudod. Nem tudod és Nem tudod:D Ha nem lennének hívők akkor te nem élnél:) Tudom ez számodra felfoghatatlan, de hát mit is várhatnék.
2012. febr. 11. 14:43
 33/36 anonim ***** válasza:

"Te drágaság mivel tudod bizonyítani, hogy nem létezik? Azért mert nem tudod! Nem tudod. Nem tudod. Nem tudod és Nem tudod:D Ha nem lennének hívők akkor te nem élnél:) Tudom ez számodra felfoghatatlan, de hát mit is várhatnék."

A tudománynak nem az a célja, hogy olyasmiket bizonyítson ami nem létezik, hanem hogy a "valóságos" dolgok körül kiterjessze magát s megmagyarázza azt, amire eddig még nincs magyarázat. Egy hívő ember sosem fogja megérteni azt, hogy a logika az, ami fontos s nem a hit. Egy vallásos ember nem fog "hinni" - bár ez nem hit kérdése egyébként - a racionális magyarázatokban, mert ezért vallásos. Ha nem lennének hívők akkor én nem élnék? Kérdem én, ez a feltevés milyen lábakon áll? Mi alapján feltételezed ezt, s be tudod ezt nekem bizonyítani? Szerintem teljességgel lehetetlen, ugyanis ha az őseink nem lettek volna mélyen vallásosak, akkor is ugyanúgy világra lettem volna hozva, plusz millió emberek élhettek volna tovább a múltban, ugyanis a vallás több millió embert ölt meg. A terrorizmus is nem másról szól, mint a vallásról. Pusztán pszichológia miatt vallásosak az emberek. Jó érzés tölti el őket, elhiszik, hogy van céljuk s hogy nem értelmetlen az életük. Szükségünk van magyarázatokra, de az ostoba mellett kötnek ki néhányan, akik nem lelnek logikus magyarázatokra. A tudomány csak racionális magyarázatokat fogad el, s minden ami eddig ismeretlen számunkra, az a jővő zenéje, egyszer tudni fogjuk a válaszokat, ugyanis a tudomány terjeszkedik.

2012. febr. 11. 17:00
 34/36 anonim ***** válasza:

"Egy hívő ember sosem fogja megérteni azt, hogy a logika az, ami fontos s nem a hit."

Drágaság én hívő vagyok és mégis fontosnak tartom a logikát:) Ergo én kettőben hiszek te pedig csak egyben és most-> hahahahahaha

:D

2012. febr. 11. 20:55
 35/36 anonim ***** válasza:
45%
Rendben, fontosnak tartod csak nem tudod használni. :)
2012. febr. 11. 22:29
 36/36 anonim ***** válasza:
Dikkkk!!!! Mintha nem is ember lennék-.-" te meg a miss tökéletes.
2012. febr. 12. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!