Az önzés miért nem bűn a keresztény Isten szerint?
a kereszténység szerint csak a házasságban megélt szexuális kapcsolat az erkölcsös,és elfogadható Isten szemében.De szerintem ez egy önző dolog olyan értelemben,hogy egy illető birtokol egy másik embert azzal a címszóval,hogy "csak velem feküdhet le" tehát amit erkölcsnek neveznek,az valójában nem erkölcs,hanem önzés.
szerintem,ha nem lennének ilyen kisajátítások,akkor az emberek sem marakodnának egymáson,mert nem akarnák birtokolni a másikat,nem lenne féltékenység,legalábbis sokkal kisebb mértékben jelennének meg ezek a dolgok.kevesebb lenne az elvárás,nem bélyegeznék meg azokat a nőket k.ként,akik nem csak egy emberrel szeretkeznek.
Szerintem alapvetően a házassággal nincs baj,mert ha két ember így kijön egymással az jó dolog,csak abban a formában,amiben a társadalom nagy része gyakorolja,az nem túl magas nívójú.
21:31
Tehát elítéled,ne szépítsük.
21:15
"ma 18:51 senki se szent. Nem tudom mit vársz amikor mindenki követ el hibát. Nem értem miért várod el."
Azért ez érdekes szitu,ha az én kérdésemre vetítem.Te szeretnéd,hogy elnézzék neked,hogy így viselkedsz,de ha valakinek nem egyezik a véleménye valamiről a te vallásos felfogásoddal,akkor azt rögtön leszólod....olyankor a "senki sem szent"felfogás valahogy nem olyan fontos,mert nem rólad van szó,hanem másról.
Persze tudom én is,hogy senki sem szent,ez világos.
Kérdező, nem érted a válaszokat? Te állítottad, hogy aki házasságban él az önző, mert birtoklod a másikat azzal a címszóval hogy csak veled feküdhet le.
Erre a reakciók nagyjából arról szóltak hogy
1. A házasság nem önzés, mert a másik javát keresed mindenben és összetartoztok.
2. A házasságon kívüli szex viszont önző abban az értelemben hogy nem adod magadat teljesen a másiknak, nem vállalsz felelősséget érte, megtartod magadnak saját magadat (a függetlenségedet).
3. Ezt én nem ítélem el, csak az önzés egyik fajtájának tartom. Természetesen minden ember önző valamilyen fokon, de az ítélkezést te kezdted.
4. Ehhez nem kell vallásosnak lenni hogy egyértelmű legyen.
részemről kérdés megválaszolva.
Kedves kérdező!
1. Az önzés bűn a keresztyénségben.
2. Ma 2012-ben senki nem ítéli el azt a lányt, asszonyt, bárkit, aki házasságon kívül szexel. A keresztyének sem, csak elmondják a Biblia álláspontját erről, ami nem más: Bűn.
3. A keresztyénség aztán igazán mindent tanít, csak azt nem, hogy a házastársad a te tulajdonod. NEM! A házastársad Isten tulajdona, neki kell számot adnod, hogyan éltél azzal akit Ő adott neked (a rád bízta jobb kifejezés, nem lett a tulajdonod), hogyan bántál vele, mennyire becsülted meg.
4. Alapvetően nem vagy tisztában az emberi nemmel, még saját magaddal sem. Az senkinek sem fáj, ha a másik ember felesége vele szexel. De borzasztóan kíváncsi lennék a véleményedre, miután a te feleséged szexelt mással? Te biztos nem lennél olyan önző, hogy sajnálnád azt a kis élvezetet a másik férfitől! A feleségednek meg azt mondanád: Drágám! Nekem csak a te boldogságod a fontos, ha élvezted, bármikor bárkivel nyugodtan. Hiszen én nem lehetek olyan önző, hogy csak magamnak akarjalak!
5. Aztán ez az össze-vissza szexelés nem boldoggá tette és teszi az embereket, hanem boldogtalanná, kiégetté, önmagát semmire se becsülővé.
Én a lányomnak azt mondtam: Tartsd magad annyira értékesnek, hogy akárkinek ne add oda!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
18:40
"Ma 2012-ben senki nem ítéli el azt a lányt, asszonyt, bárkit, aki házasságon kívül szexel."
Ezt te komolyan így gondolod?
"A keresztyénség aztán igazán mindent tanít, csak azt nem, hogy a házastársad a te tulajdonod. NEM! A házastársad Isten tulajdona, neki kell számot adnod, hogyan éltél azzal akit Ő adott neked (a rád bízta jobb kifejezés, nem lett a tulajdonod), hogyan bántál vele, mennyire becsülted meg."
Hát én Pál első levele a korintusiakhoz 7 4-ben mást olvastam....
"Alapvetően nem vagy tisztában az emberi nemmel, még saját magaddal sem. Az senkinek sem fáj, ha a másik ember felesége vele szexel. De borzasztóan kíváncsi lennék a véleményedre, miután a te feleséged szexelt mással? Te biztos nem lennél olyan önző, hogy sajnálnád azt a kis élvezetet a másik férfitől! A feleségednek meg azt mondanád: Drágám! Nekem csak a te boldogságod a fontos, ha élvezted, bármikor bárkivel nyugodtan. Hiszen én nem lehetek olyan önző, hogy csak magamnak akarjalak!"
Honnan tudod,hogy nem tudnám elnézni neki,ha tényleg szeretem? a szeretet megengedheti ezt is,mert nem a ragaszkodásról szól.
"Aztán ez az össze-vissza szexelés nem boldoggá tette és teszi az embereket, hanem boldogtalanná, kiégetté, önmagát semmire se becsülővé."
Én nem azt mondom,hogy minden fűvel fával le kell feküdni mert attól lesz boldog az ember,a mértéktartás nyilván fontos ebben a kérdésben is.valahogy úgy,mint ahogy a túl sok evés is függővé,és beteggé teheti az embert,de ha minden ételből eszik bizonyos mértékeket betartva,akkor az lehet felüdítő és kellemes,testnek-léleknek.Aki önmagát semmire sem becsüli,az szexel mértéktelenül mindenkivel,mert eleve van benne egy lelki űr,amit ezzel igyekszik betölteni.a szeretetet és a boldogságot keresi ezzel görcsösen,ez valóban nem szolgálja az ember javát. a másik dolog ezzel a témával kapcsolatban,hogy a vallás és a társadalom az,ami eleve igyekszik elnyomni az emberek önbecsülését a bűntudatkeltésen keresztül,tehát az önbecsülés hiánya is egyfajta külső nyomás hatására jelentkezik a legtöbb esetben.
Szia!
1. Komolyan gondolom. A ma 18 éves fiam 15 évesen 16-17 éves lányokkal járt, és minden gond nélkül ott aludhatott, a lányok szüleinek ez semmilyen problémát nem okozott. Mondanom sem kell, nem voltak hívők. Én meg nem győztem imádkozni érte. (mert hülye én sem vagyok! Ha egy fiú meg egy lány leakar feküdni egymással, nincs az az elszánt szülő, aki ezt meg tudná akadályozni.)
2. Az 1 Korinthus 7;4-hez nem árt kicsit mélyebben ismerni a Bibliát. Nagyon nem mindegy, kinek mikor miért írták az adott levelet. Az i.e. első században vagyunk. Korinthus egy virágzó nagyváros, telve paráznasággal. Megtérnek az első keresztyének. Megtérésük előtt ők is össze-vissza paráználkodtak. De most megtudják, ez bűn! Ők nem akarnak vétkezni többet. Egészen odáig mennek, hogy már a nem hívő házastársukkal sem hajlandóak együtt lenni! Ezt a tévtanítást kell Pál apostolnak helyre tenni, és megadni a helyes igei látást. A Biblia tanítása: a házasságon kívül semmi, házasságon belül minden.
3. Onnan, hogy picit komolyabb élettapasztalatom van, mint neked. (valószínűleg van köztünk egy kis korkülönbség) És tudom milyen az, amikor szerelmes vagy valakibe. Na abba aztán igazán nem fér bele, hogy mással lefeküdjön! Ha szeretni fogod, egyszerűen képtelen leszel elviselni. Ilyen az emberi természet. Egyébként szoktam beszélgetni férfiakkal, akik a barátnőjük mellet barátnőt tartanak, (hol tart a világ), nagyon büszkék magukra, kérdezem: A barátnődnek is lehet mással? Válasz: Na azt próbálná meg!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
"1. Komolyan gondolom. A ma 18 éves fiam 15 évesen 16-17 éves lányokkal járt, és minden gond nélkül ott aludhatott, a lányok szüleinek ez semmilyen problémát nem okozott. Mondanom sem kell, nem voltak hívők. Én meg nem győztem imádkozni érte. (mert hülye én sem vagyok! Ha egy fiú meg egy lány leakar feküdni egymással, nincs az az elszánt szülő, aki ezt meg tudná akadályozni.)"
Én nem csak ezekre a szituációkra gondoltam,hanem arra is,ha valaki félrelép házasságban.
"Egyébként szoktam beszélgetni férfiakkal, akik a barátnőjük mellet barátnőt tartanak, (hol tart a világ), nagyon büszkék magukra, kérdezem: A barátnődnek is lehet mással? Válasz: Na azt próbálná meg!"
Igen,ezt én is tapasztaltam nem egyszer.De van olyan férfi is,aki nem így gondolkozik,mert ilyennel is találkoztam már.ez a kevesebb.De amúgy erről beszélek,még csak nem is házasok,de ha a barátnője mással is csinálja,akkor már egy büdös k. a szemükben,tehát mi ez ha nem ítélkezés? és akkor még csak nem is házasok....
"hol tart a világ"
Ez régen sem volt másképp,gyakran házasságon belül sem.nagyanyáink,nagyapáink tudnának mesélni.De ezzel nem is lenne baj,csak az embereknek őszintébbnek kellene lenniük egymáshoz.De mivel megszólják őket,ha ilyet tesznek,ezért gyakran hazudni kényszerülnek.és persze úgy lenne korrekt,hogy aki magának megengedi,hogy legyen barátnője a barátnője mellett,az ugyanúgy megengedje a barátnőjének is,hogy legyen másik barátja.Egyébként a nem hívőket nem szokta izgatni,hogy a lányuk teherbe eshet 16 évesen,a hívőket meg igen? szerintem annyira a nem hívők sem naívak,hogy ne gondoljanak erre.
A szerelem pedig(amit a legtöbb ember szerelemnek nevez)egy igen önző változata a szeretetnek,tehát ne keverjük össze a kettőt.
Az önzés maga a bűn az Isten szerint, de nem jó dolog ráhúzni a kereszténységre, mivel a keresztény Krisztust követő, vagyis az önzést "kerülő", erkölcsös egyén. Az emberek tévedésükben önzenek, tévedésükben gondolkodnak egyszemélyben. Az önzésnek van egy nagyon rejtett oldala.
Ráadásul a házasság nem egy papír aláírásával kezdődik...a házasság egy döntés, plusz a házasságban szexuális vágyak betöltését szolgáló közösülés az önző, a szexet testi-lelki egyesülés céljából is lehet folytatni, ami az Isteni formulája a szexnek. :)
üdv
27/F
LastOne.Left
Lastone.left
"Az önzés maga a bűn az Isten szerint, de nem jó dolog ráhúzni a kereszténységre, mivel a keresztény Krisztust követő, vagyis az önzést "kerülő", erkölcsös egyén."
Azért a mondatod második felén elmosolyodtam:)
De én nem akarom ráhúzni az önzést az egész kereszténységre,csak a házassággal kapcsolatban fejtettem ki a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!