A katolikus egyház miért ellenzi az óvszer használatát?
9/10 ma 02:30
Már az ókorban védekeztek az emberek... Ha jól emlékszem béllel.
A kérdést nem véletlenül tettem fel. Tényleg ellenzik az óvszer használatát, de a házasság előtti szexet is.
Én vallásosnak mondom magam és le akarok feküdni a barátnőmmel, de ő ezt bűnnek gondolja. Én se tartom jónak ha mindenki össze-vissza kefél, de szeretjük egymást, a kapcsolat teljesen komoly, és hosszú távra tervezünk, meg nem is két hete jöttünk össze...
Azt hiszem egyébként azért ellenzik az óvszer használatát, mert az beleszólás Isten akaratába. Na de kizárt hogy Isten azt akarná, hogy szembemenve a családdal két fiatalnak gyereke szülessen, úgy hogy nincs megfelelő háttér, és mindkét fiatal még tanul...
A szex a házasságba való az egyház tanítása szerint. Rendben, de manapság általában 25 felett házasodnak a tanulmányok miatt. Az ember biológiai órája meg úgy van beállítva hogy 15-16 évesen már simán dolgoznak a hormonok, sőt "végeztek is". Amikor régen 18 évesen nem volt gáz ha férjhez mentek, akkor meg lehetett tartani azt hogy csak a házasságban legyen szex. Na de most ki akar várni vele teszemazt 25 éves koráig!
"Tényleg ellenzik az óvszer használatát, de a házasság előtti szexet is."
A Biblia szerint a Jóisten a pedofíliát is bűnnek tartja, és mégis mennyi aberrált k*csög van - az egyházi méltóságok között is...
Elnézést kérek azoktól, akiket ezzel megsértek, de véleményem szerint, a történelem során az összes pápa egy-egy hatalmas vicc volt. Még 1000 környékén hatalmi okokból volt rájuk szükség, idővel már egészen elképesztő hatalmuk volt, többek között irtották a bármilyen más felekezetű keresztényeket, és az egyéb vallásúakat is. Napjainkban szerintem a turizmus miatt lényeges, hogy legyen egy pápa. Komolyan nem értem a katolikus egyházat.
Kérdésedre a válaszom: sajnos fogalmam sincs. Nem értem, hogy miért ne lehetne így védekezni? Persze, naptár-módszer...de az nem védekezés, könyörgöm! Szerintem ez az egész dolog szánalomra méltó.
Kérdező, ha úgy áll a helyzet, ahogyan a kommentedben leírtad, akkor szerintem inkább a lényegről kellett volna kiírnod egy kérdést, sőt, inkább a keresőt használni, mivel szinte hetente kérdezik meg, hogy bűn-e a házasságkötés előtti szex, a petting, a csókolózás, meddig lehet elmenni, ilyesmiket.
Ha pedig a barátnőd nem akar lefeküdni veled, akkor ne erőltesd, ne próbáld rábeszélni. Ő jobban ragaszkodik a vallásának az előírásaihoz, mint te (gondolom, katolikusok vagytok mindketten), fogadd el, és kész. Ha rábeszélnéd, az manipulálás, befolyásolás, a te elképzelésednek, akaratod ráerőltetése arra a lányra, akit elvileg szeretsz... Ez szerintem nem mondható etikusnak.
Jó keresgélést. :)
Főleg két hót intelligens tanítás miatt.
("Ne paráználkodj!" "...minden ifjú aki magját a földre veti köveztessék meg...")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!